Co tam ostatnio przeczytałem?
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Co tam ostatnio przeczytałem?
Nowy wiedzmin... meh... ubogi świat, banalne historie, które ciągną się na siłę. Zawód w chuj. Poprzednie wydawnictwo było dużo lepsze.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Ja kończę właśnie Chrobot Tomka Michniewicza i z całą pewnością jest to jedna z najlepszych książek jakie w życiu przeczytałem
inne od tego koleżki też warto?
inne od tego koleżki też warto?
Kończę "Bezcenny" od Zygmunta Miloszewskiego, wciągnęło nawet
podziękujesz jak Ci się spodoba 
ja wczoraj przeczytałem reportaż Pogo Jakuba Sieczko i pracy w pogotowiu i nic nie mogę tej książce zarzucić - według mnie ładnie napisana, każdy rozdział był interesujący a sama praca w karetce to piekło, polecam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja wczoraj przeczytałem reportaż Pogo Jakuba Sieczko i pracy w pogotowiu i nic nie mogę tej książce zarzucić - według mnie ładnie napisana, każdy rozdział był interesujący a sama praca w karetce to piekło, polecam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jon Fosse – Ja to ktoś inny. Septologia III-V
kurwa, no dowozi pan Norweg, wielkie pisanie, jakby ktoś chciał dłuższą rekomendację, to zapraszam
Barbara Kingsolver - Demon Copperhead
tu również wielkie pisanie i wszystkie propsy zasłużone (odnosiłem wrażenie, ze wszędzie pisano o tej powieści). historia o epidemii opioidów w Apallachach, dużo się dzieje, bardzo serialowe pisanie ogólnie i liczę na ekranizacje, ale ogólnie jak robi się gęsto, ćpuńsko czy jak sa opisy biedy, nadużyć, itd, no to łapie za serduszko, fajne tłumaczenie
kurwa, no dowozi pan Norweg, wielkie pisanie, jakby ktoś chciał dłuższą rekomendację, to zapraszam
Barbara Kingsolver - Demon Copperhead
tu również wielkie pisanie i wszystkie propsy zasłużone (odnosiłem wrażenie, ze wszędzie pisano o tej powieści). historia o epidemii opioidów w Apallachach, dużo się dzieje, bardzo serialowe pisanie ogólnie i liczę na ekranizacje, ale ogólnie jak robi się gęsto, ćpuńsko czy jak sa opisy biedy, nadużyć, itd, no to łapie za serduszko, fajne tłumaczenie
Jestem w trakcie czytania części „Zachód” drugiego tomu Meekhanu Roberta Wegnera. Jest to odprężająca, wciągająca saga.
ja se ostatnio lece z klasykami, zmeczylem potezne tomiszcze dostojewskiego - idiote, no i szczerze mowiac nie czuje, zebym zostal jakos specjalnie kulturowo ubogacony ta lektura. okazuje sie, ze nie tylko niektore albumy tego typa mesa nie wytrzymuja proby czasu, z proza ruskich klasykow tez bywa roznie
teraz na warsztacie kompleks portnoya. zydostwo odmieniane na wszystkie przypadki, wspominki jak autor za mlodu walil sobie konia i trafial we wlasne wlosy, ogolnie jest niezle
teraz na warsztacie kompleks portnoya. zydostwo odmieniane na wszystkie przypadki, wspominki jak autor za mlodu walil sobie konia i trafial we wlasne wlosy, ogolnie jest niezle
czy ty właśnie umieściłeś w jednej linijce mesa i dostojewskiego xd
la la la
zdecydowanie w tym klimacie lepszy jest imo wymazywanie Bernharda. Pomysł z brakiem interpunkcji taki hipsterski i imo niepotrzebny, a to powtarzanie dla mnie było męczące i irytujące, a w pewnym momencie łapałem się że wzrokiem odruchowo przeskakiwałem to powtarzane pierdolenie.
Nie spiesz się z czytaniem, bo autor coś się opierdziela z wydaniem nowego tomu. Ja przeczytałem wszystko z Meekhanu, ale połowę już zapomniałem albo pomieszało mi się w głowie z jakimś Sandersonem i pewnie będzie problem jak w końcu wyda te nową część.
a mnie te wszystkie "mysle, no i mysle" się jednak dobrze wkręcały, juz nawet mniejsza o ten brak kropek (bo interpunkcja jakaś tam jest, tylko w niektórych momentach nie ma), ale mocno się wczułem w te powtarzające się rozkminyjogi pisze: ↑10 sty 2025, 7:35zdecydowanie w tym klimacie lepszy jest imo wymazywanie Bernharda. Pomysł z brakiem interpunkcji taki hipsterski i imo niepotrzebny, a to powtarzanie dla mnie było męczące i irytujące, a w pewnym momencie łapałem się że wzrokiem odruchowo przeskakiwałem to powtarzane pierdolenie.
i dodałem Bennharda do listy, dziękówa za polecankę
Dla mnie poziom porównywalny do Sezonu Burz - czyli sporo niżej niż opowiadania i saga.
@badi czytałem Świat Równoległy Michniewicza i mi się bardzo podobało.
Ja stawiam wyżej niż Sezon Burz, ale zdecydowanie niżej niż cokolwiek z Sagi. Sapkowski zupełnie zatracił wielką moc, jaka była umiejętność nazywania postaci, w Sadze każdy ma dojebane personalia, a teraz tragedia. to już fajniejsze imiona, nazwiska i ksywy mieli bohaterowie mojej powieści fantasy, którą pisałem mając 13 lat
mi brakowało jebniecia kulminacyjnego i konsekwencji w tym pierdoleniu o austrii i Austriakach.
Dodano po 4 minutach 32 sekundach:
oj nie. Sezon Burz mnie pochłonął całkowicie, a lisiczka była przepiękną historyjką.
nie no wszystkiego było wystarczająco posłuchaj mnie gambetti nawet znaków interpunkcyjnych