Ten Typ Mes - Bukowski (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Karleone

Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025)

Post autor: Karleone »

W aptece są fajne rymy i bit, nawet refren jakoś nie przeszkadza. Dla mnie wini też props, nie umiem go nie lubić od 2009 do dziś

Z vnmem fajny pop wyszedł, przyjemny traczek

Ursynów najlepszy track, przypomina the chauvinist

Ksywa to mes mi nie siada do końca, chyba przez tekst

Daj kobietę przypomina mesa z lepszych zbikow, na plus pomimo hejtu na polki za co chuj na krzyż,

lokale w sumie podobny klimat ale jeszcze lepsze

Skity fajne, też przypominają starego mesa, tego z znp

Hejt na filmowców strasznie pretensjonalny

Repeat value wg mnie zajebiste, nie chciałem słuchać przez brak mięsa w beefie ale po prostu chce mi się to ciągle włączać

Jeszcze wiele walk muszę przeanalizować dokładnie żeby wyrobić opinię ale i tak props za podejmowanie tematu, dawanie swojej opinii w słusznym dla niego celu i formę - tak jak ktoś napisał melorecytacja, brzmi to artystycznie bez beki tym razem

Dodano po 12 minutach 33 sekundach:
Trzeba oddać mesowi, że jest tak jak mówił, że będzie - muzycznie sie broni.

Niepotrzebnie tylko zepsuł swój wizerunek brakiem dissow

Chyba, że to specjalnie, taki eksperyment, wynikający z ogromnej pewności siebie dotyczącej swojej muzyki - zrazić do siebie ludzi, ale sprawić, że i tak będą słuchać
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Karleone pisze: 25 paź 2025, 14:17 pomimo hejtu na polki za co chuj na krzyż,
przecież to tylko follow up
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Karleone pisze: 25 paź 2025, 14:17 pomimo hejtu na polki za co chuj na krzyż
Lol
Awatar użytkownika
gods bidness

Niestety zawiodła moja oczekiwania ta płyta, bo liczyłem po singlach na jakieś bardziej psycho neurotyczne odpały i większą ciętość i agresję, a nie przemyślenia o filmowcach itd. W sumie brzmi to to jak typowa płyta Mesa. Mogłaby wyjść i 10 lat temu i by się nikt nie zorientował, że to z przyszłości.

Tekstowo Mes dalej się broni, ale męczy mnie ta jego artystyczna nieprzebojowość. Są fajne momenty, bity, aranże, ale ogólnie trochę nudne to wszystko.

Ale jednak w sumie niezła. Oczywiście artystycznie muzycznie wyżej dwie półki niż Tede.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

trochę mnie dziwi ile propsów zbiera ta płyta, ja tu nie znalazłem numeru, do ktorego mam ochotę wrócić. kilka bitów fajnych, kilka hooków chwytliwych, ale ogólnie pierdolenie Mesa zabiera cały fun z odsłuchu. najlepszy numer to Samica psa, a najlepszy moment płyty to wjazd drugiego bitu tam
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Ja dzisiaj w aucie znowu całą na raz pochłonąłem i poza momentem tvnowo-meskograniowym czyli ten kawalek cos tam sie zakochac i ten z vnemem to cala reszta jestem nadal zachwycony. 8,5/10 bo jeszcze czasem jest dziwny mix i za to upierdalam pół punkta
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

mam nadzieję, że ten dyskusyjny miks szogun zrobił na zasadzie a zamknę oczy i poprzesuwam sobie losowo suwaki kutasem, ciekawe co wyjdzie
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

ależ mi się wkręciła ta płyta, leci na ripicie już z piąty raz
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
zuperhero

Post autor: zuperhero »

wpadam zostawić propsa, bardzo pozytywne zaskoczenie. dla mojego truskulowego serduszka, jeszcze z takim progresywno/jazzowym zacięciem, praktycznie cały album wpasowuje się w gusta, nawet te śpiewane eksperymenty jak marynuje się i chciałbym zakochać się w sumie też mi się całkiem podobają. momentami to mes kurva tak leci że szok, w się o ciebie martwię to jest :bowdown: . tekstowo wiadomix błazenada ale w sumie spodziewałem się więcej cringe'u, ogólnie to aż tak nie przeszkadza jak se leci tak bez wczuwki w tle.
swoją drogą trochę chvjowy mix, wokal jest dość płaski i imo trochę za bardzo z tyłu
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Nie no dojebana ta płyta jest, nie ma co pierdolić. Dzisiaj praktycznie cały dzień jeżdżę, bo rodzinne sprawy, zakupy, dalsze tripy i cały czas „Bukowski” hula w aucie

Ten digipack, autografik, książeczka w środku też spoko, książeczka ładnie pachnie ogólnie, bo na przykład ta z „EP.itafium” kurwi jakąś stęchlizną
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Czyli tournament winner znowu pan Mes, nawet w rywalizacji na zapach książeczki rozsmarował wieprza :joint:
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Zaraz idę specjalnie na wieczorny spacer, żeby POSŁUCHAĆ BUKOWSKIEGO. W aucie się słucha super, przed laptopem też, w kuchni również (maaaarynuuuuję się), a za chwilę nastąpi prawdziwy egzamin.
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Posłuchalem parę razy dzisiaj, i jak dla mnie to druga najlepsza płyta Mesa, pierwsza niezmiennie jest Zapiski Typa. Kandydaci mi zawsze kojarzą się z strasznym rozgardiaszem muzycznym,Trzeba było nigdy mnie nie kupiło, a Zamach ma sporo skipów. Tutaj wszystko się zgadza muzycznie, flow, teksty, jest naprawdę bomba. Nawet to ciekawie brzmi w kontekście tych Zapisków typa - pierwsza płyta, młody cwaniaczek amancik wchodzi na rynek na G funku, a 20 pare lat później mamy starego rapera po rozwodzie, który po terapii rozlicza się z swoją współczesnością
Awatar użytkownika
gods bidness

Ma fajny taki jazzowy klimat. A ironią losu, rzępolenie na kontrabasie w tym kawałku o wojnie na Ukrainie robi robotę.
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Prez pisze: 25 paź 2025, 15:27 trochę mnie dziwi ile propsów zbiera ta płyta, ja tu nie znalazłem numeru, do ktorego mam ochotę wrócić. kilka bitów fajnych, kilka hooków chwytliwych, ale ogólnie pierdolenie Mesa zabiera cały fun z odsłuchu. najlepszy numer to Samica psa, a najlepszy moment płyty to wjazd drugiego bitu tam
podbijam
a jeszcze do Rapersampler byłem sajko
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

ogarnął już ktoś, czemu akurat pułtusk został tak zjechany w god bless?
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Za geniusem:
Ada Gregorczyk to była przyjaciółka Mesa.

Ada Gregorczyk - najlepsza kumpela Tego Typa Mesa
Ada, została przyłapana w toalecie ze Stasiakiem, który w tamtym czasie był żonaty.

Ada jest z Pułtuska, co może tłumaczyć późniejszy fragment. Źródło: wyżej wymieniony tekst w ckm-ie (wersja papierowa)
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

A wie ktoś czy w końcu na KurWitka przyszła pora jak Rzępolak zapowiadał?
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

No właśnie na nikogo nie przyszła pora. Spodziewałem się rzezi na ex kumplach, a nie było nic z tych rzeczy.
superstraight

Post autor: superstraight »

co wy piszecie, jaka najlepsza plyta. Bylem dzis na grzybach, z telefonu w kieszeni na ripicie lecialo epitafium (kilkukrotnie)
wracajac na baze dla beki wlaczylem utwor o jakze wymownej nazwie "APTEKA". Przeciez tego sie kurwe nie da sluchac xd, wy jestescie pierdolnieci czy o co chodzi? potem dla jeszcze wiekszej beki kliknalem oba dissy od tego typa zeszczalem sie w spodnie, to jest jakis absolutnie niesmieszny zart.
ODPOWIEDZ