STRATA (2K88 / Hades / Kosi) - SUBARU (2024)
Re: STRATA (2K88 / Hades / Kosi) - SUBARU (2024)
seria strat petarda rzeczywiscie (props za wers z sztuka przez agresje via nawiazanie do bronsona i ogolnie cala przewozke tam), ogolnie bdb plyta na wyjebanych w kosmos bitach z kilkoma skipami (12:00 przede wszystkim)
Panowie to jest rap, muzyka z duszą która jest JAKAŚ, ma to cos, dzięki któremu do albumu chce sie wracać, nie to co te miałkie wysrywy od mielona i persa.
Brawo 1988, Kosi i Hades
Brawo 1988, Kosi i Hades
Musiałbym prześledzić co dokładnie wyszło od początku roku, ale polecać cokolwiek byłoby raczej chybionym zabiegiem, mogę Ci napisać to co zapamiętałem i mnie więcej mi się podobało, fakt, że nie było jakiś nadzwyczajnych wydawnictw i zapowiada się chyba jeden z najgorszych roków muzycznych jeśli chodzi o płodność i jakość produkcji, to co ciekawe to druga część mixtapu od Świętego Basu, gdzie dostałem dawkę świetnego mixingu, Miły Atz, album od Kosy, który ma fenomenalną jakość, oczywiście Kukon z dobrymi bitami, Crank Alll, Somp , Śliwa, Zeus , pierwsza płytka Kaliego nawet mi się podobała, Kwiatek Haze, nowy Mielzky czy też Skrubol, ogólnie brakuje mi takiego zajebistego klimatu jak dostałem na "Subaru" i przede wszystkim tak dojebanych bitów, liczę mocno na Noona i czekam z niecierpliwością.
88 ze stylowych dubowych beatów z mocno luźną pracą bębnów przerzucił się na miałki miszmasz kopiujący wszelakie "nowoczesne" trendy by zadowolić dzieciaki. Pas.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
dobre i nawet kosi fajnie polecial a od jakiegos czasu czuje do niego zniechecenie
Nie mój lot ta płyta
Pierwsze wrażenia mam takie, że zajebiście, że w końcu na takich eksperymentalnych podkładach nawijają MCs, którzy potrafią rapować. W zalewie tych typowych "raperów po lobotomii" na mniej lub bardziej podobnych bitach, tutaj słychać, że Hades i Kosi potrafią się pobawić, połamać tempa, no brzmi to lepiej niż jakieś lejtki. Ogólnie to chyba będzie topka roku.
- bialyjelen
napierdalaja ladnie te utwory
-
bobermann3000
nie no troche ta płyta kuleje, hades mega tryharduje,
najlepszy jest batman i seria strat, street view tez spoko i z singli oczywiscie C65 a reszta to troche lipa, no jeszcze outro jest ciekawe, liczę że na żywo to lepiej jutro wybrzmi
najlepszy jest batman i seria strat, street view tez spoko i z singli oczywiscie C65 a reszta to troche lipa, no jeszcze outro jest ciekawe, liczę że na żywo to lepiej jutro wybrzmi
Hades zawsze na fajnych bitach wydaje no ale sorry sugerowanie że to jest wyprzedzanie kogolwiek ileś lat to trochę nie wiemmmm, ja tu nie widzę przełomu żadnego
melduję się dzisiaj w Hydrozagadce
Przesłuchałem to w końcu. 2K88 to bezapelacyjnie topka producencka obecnie, super bity tu są. Ale Hades/Kosi to mnie nie przekonują. Wolałbym instrumentale w sumie.
przede wszystkim to refreny są strasznie chujowe na tej płycie. a mit kosiego to już totalnie upadł w mojej głowie, on ma to samo flow w każdym kawałku od jakiegoś czasu
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
- marmolad_k2
Do top 10 roku bym nie dał, ale płytka dobra, głównie dzięki podkładom właśnie, z rapem niestety muszę wam przyznać rację, jest gorzej, pomimo mojej sympatii do Hadesa i Kosiego.
podobne odczucia co wyżej, dobrze mi się tego słucha ale głównie przez wybitną produkcje, z tekstów pamiętam tylko refren z cyferkami
koncert w Hydro zajebisty, napierdalają te bity jak złoto, Hades w świetnej formie koncertowo. aż bym se poszedł jeszcze raz.
Kurde żałuję, że missnałem, ale o tak ostatnio za często wyłażę z nory. Dużo ludzi?
NA DJ secie 1988 z 30-40 moze, na koncert dobilo na oko jeszcze ponad 100. Ogolnie duzo ludzi krecilo sie na podworku przed Hydro.
A sam koncert sztos, podbijam.
A sam koncert sztos, podbijam.