[serial][Showtime] Dexter: New Blood (2021 - 2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Dexter New Blood(2021)
w ogóle to
powrót angela był tak spartolony po mistrzowsku, że nie wiem czy można było to gorzej zrobić. wypadł jakby był obcą osobą dla dextera, a przecież go lubił, jego siostra była opiekunką harrisona, a tu taki klops.
Spoiler
ukręcili łeb serialowi gdy spokojnie mogli to ciągnąć bo ewidentnie Clyde Philips rozjebał tym sezonem, no ja pierdolę, jakie to było dobre, emocje, siedzenie na szpilach, okurwabatistajużjedzie i chuj, zabijamy coacha i tym samym już wiesz, że po serialu...
przecież na spokojnie by się Dex wybronił, największe zarzuty to Caldwell, wszystkie do zrzucenia na Kurta, no a BHB to jedynie związek miejsca i tych śladów po igłach, patrząc co się w tym serialu odpierdalało, (przypominam, że Dexter ODJEBAŁ TYPA na legalu w Miami, na oczach kamer wbijając mu długopis w szyję
) a tu nagle jakieś poszlaki i decyzja, że nie da się z tego wyjść XD
normalnie to taką sprawę kończą w jednym odcinku nowego sezonu, no ale widocznie decyzja o zakończeniu była podjęta na początku, bo ten sezon bronił się jak najbardziej i wskakuje do topki z pierwszymi i Trinity
tak czy siak logiczne zakończenie, widać, że Harrison nie łapał tego całego "mrocznego pasażera", już przecież Hannah go wyśmiała, że sobie wymyślił takie usprawiedliwienie na zabijanie, tylko znowu Harrison ogarnął to w moment, a można to było ciągnąć, najpierw nauka kodu, później zdanie sobie sprawy, że w sumie nie jest taki pojebany, a ojciec to zwykły psychol, a tu przyśpieszony kurs i ogar przychodzi w moment
jestem w rozterce, bo tak powinien się skończyć serial 10 lat temu, to było prawilne zakończenie, Dexter żaden obrońca ucieśnionych, to otoczenie przez niego cierpi (stąd te fleszbeki z tymi, którzy przez niego zginęli) i ostatecznie tylko jedno na co zasługuje Dexter czyli kosa pod żebra, tu w to wgrali syna bo pasowało do fabuły
no ale jak już postanowili wznowić serial, to mogli takie zakończenie dać powiedzmy w 3 sezonie i wszyscy byliby happy
ogólnie podchodziłem z dystansem do tego serialu, pierwsze 2 odcinki takie meh, ale musieli pokazać okoliczności w jakich się znalazł (on chyba już później do tej roboty nie chodził hehe), rozumiem, ale od 3 odcinka znowu czułem te emocje jak kiedyś przy oglądaniu Dextera, to był trochę inny serial, jednak klimat Miami swoje, ale i tak dobrze się to oglądało i całościowo był to udany powrót, fabuła zagrała, miejscówka i postaci też
rozbudzili chęci, narobili apetytu, a na koniec gong, ech
przecież na spokojnie by się Dex wybronił, największe zarzuty to Caldwell, wszystkie do zrzucenia na Kurta, no a BHB to jedynie związek miejsca i tych śladów po igłach, patrząc co się w tym serialu odpierdalało, (przypominam, że Dexter ODJEBAŁ TYPA na legalu w Miami, na oczach kamer wbijając mu długopis w szyję
normalnie to taką sprawę kończą w jednym odcinku nowego sezonu, no ale widocznie decyzja o zakończeniu była podjęta na początku, bo ten sezon bronił się jak najbardziej i wskakuje do topki z pierwszymi i Trinity
tak czy siak logiczne zakończenie, widać, że Harrison nie łapał tego całego "mrocznego pasażera", już przecież Hannah go wyśmiała, że sobie wymyślił takie usprawiedliwienie na zabijanie, tylko znowu Harrison ogarnął to w moment, a można to było ciągnąć, najpierw nauka kodu, później zdanie sobie sprawy, że w sumie nie jest taki pojebany, a ojciec to zwykły psychol, a tu przyśpieszony kurs i ogar przychodzi w moment
jestem w rozterce, bo tak powinien się skończyć serial 10 lat temu, to było prawilne zakończenie, Dexter żaden obrońca ucieśnionych, to otoczenie przez niego cierpi (stąd te fleszbeki z tymi, którzy przez niego zginęli) i ostatecznie tylko jedno na co zasługuje Dexter czyli kosa pod żebra, tu w to wgrali syna bo pasowało do fabuły
no ale jak już postanowili wznowić serial, to mogli takie zakończenie dać powiedzmy w 3 sezonie i wszyscy byliby happy
ogólnie podchodziłem z dystansem do tego serialu, pierwsze 2 odcinki takie meh, ale musieli pokazać okoliczności w jakich się znalazł (on chyba już później do tej roboty nie chodził hehe), rozumiem, ale od 3 odcinka znowu czułem te emocje jak kiedyś przy oglądaniu Dextera, to był trochę inny serial, jednak klimat Miami swoje, ale i tak dobrze się to oglądało i całościowo był to udany powrót, fabuła zagrała, miejscówka i postaci też
rozbudzili chęci, narobili apetytu, a na koniec gong, ech
Spoiler
co? przecież wszystko jak najbardziej jasne, pamiętał Dextera, przypomniał sobie imię syna
to że się zmieniło nastawienie przez tyle lat? mogło być w chuj teorii jak u tej pani z podcastu, z resztą w scenie rozmowy przez telefon mamy dokumenty La Guerty, która rozgryzła Dextera i podejście Batisty mogło się zmienić
Spoiler
Ale jednak ze się nie spotkali twarzą w twarz, kiedy Batista już miał się zjawić na miejscu to ehh
Jutro ma być w ogóle jakieś oficjalne "duże ogłoszenie" od twórców. Młody psycholem nie jest, więc kolejny sezon raczej odpada, ale
Spoiler
dodatkowy odcinek, gdzie Batista dociera w końcu do Iron Lake (powtarzam, tego braku spotkania z Dexterem wam chuje tworcy nie daruję) i z Angelą kończą definitywnie sprawę Rzeźnika to nawet bym obejrzał. Przez myśl też mi przemknęła kwestia dodatkowego odcinka, w którym sprawy toczą się do pewnego momentu tak samo, ale zakończenie dostajemy inne (z ewentualną furtką do kolejnych sezonów). Wątpliwe, aczkolwiek natknąłem się na opinię, że przecież w 2022 roku wchodzi ta cała platforma SkyShowtime, oglądalność oraz opinie do finału były ponoć dobre, potencjał na kolejne sezony również i dziwne byłoby kończenie w tym momencie, jakby nie patrzeć, najpopularniejszej serii tej stacji. Chyba, że taki był warunek Halla, no to wtedy finito
Spoiler
https://filmozercy.com/wpis/tworca-dext ... ontynuacja
oj tak brak spotkania Batista-Dexter to frajerskie zagranie twórców
no to już wiemy, że od początku planowali zabić Dextera, cokolwiek nie ogłoszą to Harrison nie pociągnie sam serialu, nikt tego nie włączy, musieliby przywrócić postaci z Miami, ale wątpięPhilips potwierdził w rozmowie, że Dexter jest definitywnie martwy w ostatnich sekundach odcinka. Nie ma w planach żadnych nagłych zwrotów akcji, które mogłyby przywrócić ulubionego seryjnego zabójcę do życia.
Mam dla was trzy słowa: Dexter jest martwy. Nie zrobiłbym tego widowni. To byłoby bardzo nieszczere. Nie powinno być żadnych wątpliwości co do tego finału. Dexter nie żyje.
oj tak brak spotkania Batista-Dexter to frajerskie zagranie twórców
Pojebało ich i tyle
-
Johnny
Kurwa ich w dupe zapierdolona mać
Kończyć serial dwa razy i za każdym razem to tak spierdolic, to trzeba mieć talent.
I w dupie mam ten finał - nie oglądało się Dextera żeby rozkminiać jakieś moralne rozterki, tylko oglądać jak bandyci idą do piachu. W Miami cały sztab ludzi nie połączył faktów, a tu w jakimś zadupiu jedna laska, której inny typ pod nosem latami mordował kobiety, rozkminila wszystko w jedno popołudnie. Oh well. Jedyna zaleta, że nie trzeba będzie więcej oglądać Harrisona - bez kitu, dla mnie mega irytująca postać, jakby z podręcznika projektowania irytujących nastolatków.
Szkoda, scenariusz minus końcówka ostatniego odcinka, był dobry wiec mogliby jeszcze pokazać jakieś ciekawe akcje
I w dupie mam ten finał - nie oglądało się Dextera żeby rozkminiać jakieś moralne rozterki, tylko oglądać jak bandyci idą do piachu. W Miami cały sztab ludzi nie połączył faktów, a tu w jakimś zadupiu jedna laska, której inny typ pod nosem latami mordował kobiety, rozkminila wszystko w jedno popołudnie. Oh well. Jedyna zaleta, że nie trzeba będzie więcej oglądać Harrisona - bez kitu, dla mnie mega irytująca postać, jakby z podręcznika projektowania irytujących nastolatków.
Szkoda, scenariusz minus końcówka ostatniego odcinka, był dobry wiec mogliby jeszcze pokazać jakieś ciekawe akcje
syn Burrowsa w ogóle się nie zestarzał
Rekord oglądalności stacji Showtime, jak podaje Hatak reżyser jest gotowy na kontynuację 
nic na potem
no to chyba zostaje kurwa opcja, że to wszystko było snem dextera w gorączce po przeziębieniu wywołanym pracą drwala z organizmem przezwyczajonym do klimatu miami japierdolę
wiadomo, czemu w połowie sezonu Dexter przestał chodzić do pracy? jakieś L4 dostał czy co?
no i props dla scenarzystów, za ogloszenie, że jednak Dexter w pierwszych sezonach wcale nie używał chlorowodorku etorfiny, tylko jednak ketaminy
no i props dla scenarzystów, za ogloszenie, że jednak Dexter w pierwszych sezonach wcale nie używał chlorowodorku etorfiny, tylko jednak ketaminy
W tym serialu Masa absurdów i scenariusz pisany albo zmieniany naprędce
A z Dextera zrobili pizdeusza i niechluja.
Ogromny zawód.
A z Dextera zrobili pizdeusza i niechluja.
Spoiler
Dextera demaskuje wsiurowa policjantka składając kupy dupy nie trzymajace się fakty przy pomocy dziwnych splotów okolicznosci i tony szczęścia (np. śruba w zgliszczach czy przypadkowe spotkanie batisty, który wymiawa imie harrisona LOL), a pod której nosem od 25 lat działa seryjny morderca.
Ale za to jak wpisuje w google ketamina + miaami to pierwszy wynik wyszukiwania to bayhard butcher mimo że w miami dex ketaminy nie używał.
Harrison, po co on w ogóle zabił Dexa bo nie ogarniam. Rozumiem, że scenarzyści chcieli zabić Dexa ale co to daje jego synowi w sytuacji w której i tak musi uciekać ?
Harrison pociął kolegę w szkole i chuj, bohater i koniec tematu ?
Dureń chce spalić dextera w domu ale zapomniał sprawdzić czy ten jest w środku. itd...itd
Ale za to jak wpisuje w google ketamina + miaami to pierwszy wynik wyszukiwania to bayhard butcher mimo że w miami dex ketaminy nie używał.
Harrison, po co on w ogóle zabił Dexa bo nie ogarniam. Rozumiem, że scenarzyści chcieli zabić Dexa ale co to daje jego synowi w sytuacji w której i tak musi uciekać ?
Harrison pociął kolegę w szkole i chuj, bohater i koniec tematu ?
Dureń chce spalić dextera w domu ale zapomniał sprawdzić czy ten jest w środku. itd...itd
jak coś na canal+ są dostępne 4 sezony
Canal+ ma platformę streamingową?
Dobry sezon, spierdolone zakończenie, standard.
Niech nie robią spin-offu z Harrisonem, pls.
Niech nie robią spin-offu z Harrisonem, pls.
- mlodyperkez
potwierdzam, zaczelo sie nawet nawet ale koncowke spierdolili zawodowo. jak ktos nie jest turbo fanem dextera albo ma co robic w zyciu to nie polecam.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
A dla mnie prywatnie nawet 6 sezon daje radę.
Dopiero 7 i 8 jest nijaki. Obok GOT, mój ulubiony serial ever.
Z chęcią obejrzałbym podobny serial z nowym scenariuszem o takiej tematyce.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Powstaje serialowy prequel o Dexterze Morganie i akcja ma się toczył w Miami roku 1991 czyli poznamy Dextera na studiach,
Prequel "Dextera" nadchodzi! Młody Dexter wybrany!
https://www.filmweb.pl/news/Prequel+%22 ... %22-155749
Czyli wreszcie ktoś doszedł do wniosku, ze Dexter nie jest ciekawy dlatego, że jest seryjnym mordercą, ale przede wszystkim, że miał ciekawą pracę i fajne miejsce zamieszkanie.
Prequel "Dextera" nadchodzi! Młody Dexter wybrany!
https://www.filmweb.pl/news/Prequel+%22 ... %22-155749
Spoiler
izba lekarska oraz zrewitalizowany wrzeszcz dolny
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji