Tau - Dziecko Króla (2020) [Zapowiedź]
Re: Tau - Dziecko Króla (2020) [Zapowiedź]
Stały regres od 2013 (?) - na chuj mu te skillsy techniczne jeśli przekaz jest na poziomie przedszkola a do tego dla kogoś bez mega katolickiej wczuty zupełnie kurwa nie do strawienia. No łał dzięki Tau już się nawróciłem i biegne do kościoła, do tego te jęki w refrenach czy co to tam miało być, asłuchalność max
wymień 2 raperów w PL z lepszym przekazem
rzuciłbym Bisza chyba jedynie.
Tau okej, technicznie super nawinięte. Treść ta sama co słuchacie jakieś kurwa Bedoesy czy Maty tylko w drugą stronę, a do tamtego walicie konia. Refren do wyjebania. Do zapomnienia i tyle w sumie.
jak mierzycie ten mistyczny przekaz ziomeczki? czy jest to wzór
PRZEKAZ = TEKSTY WYCIĘTE Z BIEŻĄCEJ DEBATY POLITYCZNEJ * ILOŚĆ MĄDRYCH SŁÓW W ZWROTKACH
bo jak dla mnie to np. Łona, Afrojax czy Bonson mają o wiele więcej do powiedzenia (jeśli tak definiujemy przekaz, który sam w sobie jest głupim pojęciem)
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Przekaz typie, to jest jedynie to, co wprawia cię w jakieś zastanowienie po przesłuchaniu utworu, albo w jego trakcie, i to kto ma najlepszy przekaz zawsze jest subiektywne. Dla mnie Tau jest topowy pod tym względem w Polsce bo ma te dobre, często niebanalne rozkminy, i ładuje dzieciakom do bani dobre wartości. I jeśli ktoś tego nie widzi, a chce widzieć jedynie katolickie morały - to to jest jego problem.
A w ogóle
Odwyk, czyli taka heroina tylko w drugą stronę
A w ogóle
to jest najgłupsza rzecz jaką przeczytałem w tym roku xDDD bez kitu
Odwyk, czyli taka heroina tylko w drugą stronę
- Bunnymen77
Trochę przekombinowane, szkoda, bo zwroteczki mi siadają.
- Bryx Fenrir
Po opowiadaniu głupot niebotycznych w mediach społecznościowych liczyłem, że obroni się numerem, bo to zapowiadał. Technicznie było dobrze, bit tez dobry, ale te laske którą zabrał do refrenu powinien wykurwić.
Jakby pani z refrenu została tylko na ostatniej części to kawałek by zyskał w cholere, ja to kupuje tak czy inaczej, pomijając to, klasa 
Raport z Wojny o Duszę - Jak zostałem Jamesem Bondem.
Spoiler
Zajawka kipi gęsta, na końcu jaki zajebisty kawałek się szykuje 
- zemsta1kadluba
Nie wiem czy mówisz o tym ostatnim przed creditsami, bo mi najbardziej siedzi jej śpiew przy tej zmianie bitu na bardziej spokojny, zaraz przed tym jak tau wjeżdża po angielsku, tam naprawdę dobrze się to zgrywa bo przy innych jednak to wycie ciężko wchodzi, chociaż nie powiedziałbym że skreślam całą nutę przez to.
Taki offtop przy okazji, czy był gdzieś kobiecy wokal śpiewany na polskiej rapowej nucie który byłby taki wow? Bo ja sobie mogę tylko przypomnieć takie najwyżej meh a zazwyczej brecht, najmilej wspominam Bezimienni- Lustro
mołpy są kozackie
coś w tym jestTaki offtop przy okazji, czy był gdzieś kobiecy wokal śpiewany na polskiej rapowej nucie który byłby taki wow? Bo ja sobie mogę tylko przypomnieć takie najwyżej meh a zazwyczej brecht, najmilej wspominam Bezimienni- Lustro![]()
właśnie mi siada najbardziej przed creditsami, potem ten na spokojnie moment jak mówisz, reszta mi kompletnie nie pasuje, ale z tym lustrem to zrobiłeś mi wieczór
Justyna Święs u Mesa,Roma u Bonsona
http://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=5&t=3538
choć tu zamyka się to w ramach refrenu.
choć tu zamyka się to w ramach refrenu.
Tau ogłosił na FB, że ten album się nie ukaże, ponieważ "przestał go czuć" i robi teraz nową płytę.
Kocham, pozdrawiam
W sumie to wszystko jedno, z tej wyszedł jeden kawałek, do tego średni więc nic straconego, ale i tak czekanko, bo posłuchałbym jakiś nowy albumik od niego, Egzegeza: Księga pszczół to był sztos przeokrutny.
Wyszły dwa. Tytułowy oraz "Secret Service"
Kocham, pozdrawiam
a racja, umknął mi ten tytułowy
a tutaj wyjaśnienie na youtubie:
https://www.youtube.com/watch?v=nNSagdMf9I0
a tutaj wyjaśnienie na youtubie:
https://www.youtube.com/watch?v=nNSagdMf9I0
tak to jest z tymi konceptami że jak się ich szybko nie dopnie to się potem nudzą i przedawniają, ale liczę że jego nowa wizja będzie jeszcze ciekawsza
Czekam. Fajnie usłyszeć coś nowego od kogoś kto umie rapować.