"Pedalstwo" w polskim rapie
Re: "Pedalstwo" w polskim rapie
a czy nie było kiedyś tak, że każde użycie żywszego koloru gdziekolwiek było pedalskie?
Być może, być może im to nie przeszkadzało, bo traktowały to jako element performance, a być może nie wiedzieli jak się zachować, bo wykazują postawę "pedalską" jak osoba z komentarza pod artykułem, przytoczona wcześniej i bali się, że obcy chłop podejdzie i będzie ich dotykał a oni są wtedy bezbronni. Hint - nie są, można dać w mordę, elo. Każdy ma swoje granice i albo potrafi je określić jasno i ich bronić albo jest pizdą.chaya pisze: ↑21 sie 2025, 10:49 fanem afrojaxa jestem od zawsze. jego wyrzygi "artystyczne" są jego i ja je biorę na chłodno w domu z CD. na żywo widziałem go paręnaście lat temu z afrokolektywem. mam tylko jedno pytanie w głowie: dlaczego ludzie, którym coś robił na koncertach nie reagowali? podobało im się?
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
A ja mam taką rozkminę, że dla spiętego alfa słuchacza polskiego rapu, "pedalstwem" jest głównie samo niekierowanie swojej muzyki do tego właśnie spiętego alfa słuchacza. Kiedy raper zaczyna celować w nastolatki i zostaje gwiazdką w szkołach to to jest najgorsza wersja pedalstwa.
no właśnie o to mi chodzi @iufo. każdy w momencie ewentualnego dotkanięcia jego pindola lub cycka może zwyczajnie na to nie pozwolić. tylko teraz kolejne pytanie: czy afrojax był na to przygotowany czy wjeżdżał na pewniaka w te akcje?
No przecież że nie pytał czy może się ocierać : D
Natomiast jestem przekonany, że to nie jest tak, że Afrojax molestuje ludzi i w przypadku wyraźnego dyskomfortu kontynuuje swoją działalność. Na innych koncertach jak wchodził w tłum i np. dziewczyna jakaś się odsuwała, to przecież jej nie gonił i nie macał.
Piszę na wszelki wypadek, żeby nie było przekonania, że to jakiś molestator.
EDIT
Afrojax jest geniuszem i jako taki jest nieskalany. Wszelkie jego odpały nie są odpałami tylko niezrozumieniem geniusza przez nas, maluczkich. Takie jest moje stanowisko.
Natomiast jestem przekonany, że to nie jest tak, że Afrojax molestuje ludzi i w przypadku wyraźnego dyskomfortu kontynuuje swoją działalność. Na innych koncertach jak wchodził w tłum i np. dziewczyna jakaś się odsuwała, to przecież jej nie gonił i nie macał.
Piszę na wszelki wypadek, żeby nie było przekonania, że to jakiś molestator.
EDIT
Afrojax jest geniuszem i jako taki jest nieskalany. Wszelkie jego odpały nie są odpałami tylko niezrozumieniem geniusza przez nas, maluczkich. Takie jest moje stanowisko.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
no się domyślam, że nie pytał o zgodę
bardziej chodziło mi to co by zrobił w przypadku otrzymania liścia lub gdyby został odepchnięty?
a jeśli chodzi o drugą sprawę, to wydaje mi się, że możesz się mylić
Myślę, że nic. Ba, jestem skłonny uwierzyć, że nawet byłby zadowolony (podświadomie), bo jego dążenie do autodestrukcji, czy to komercyjnej (hej, gość ma kawałki o mieszaniu zupy fujarą, a i tak wybrałem delikatniejszy przykład) czy fizycznej (próba samobójstwa), jest aż nadto widoczne.
Co do drugiej części to rzecz jasna nie wymagam zrozumienia, psychofaństwo opiera się logice i zdrowemu rozsądkowi.
Co do drugiej części to rzecz jasna nie wymagam zrozumienia, psychofaństwo opiera się logice i zdrowemu rozsądkowi.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
- gods bidness
Przestańcie o tym afrojaxie pierdolić. To miał być temat o poczciwym pedalstwie, a nie jakichś chorych dewiantach.
Temat zyje swoim zyciem i sam sie determinuje, ja tez nie chce juz czytac o tym afrojaxie ale trzeba przyznac ze mocno pedalskie akcje i mysle ze w dobrym miejscu znalazly sie te posty
A no i tak z tematow pedalskich to czy jakis raper zrobil coming out albo od poczatku deklarowal sie jako homoseksualny?
No i i czy jest jakis odpowiednik pedalskiego rapu ale dla bab? Nwm jakis lesbijski rap albo cos w tym stylu
A no i tak z tematow pedalskich to czy jakis raper zrobil coming out albo od poczatku deklarowal sie jako homoseksualny?
No i i czy jest jakis odpowiednik pedalskiego rapu ale dla bab? Nwm jakis lesbijski rap albo cos w tym stylu
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
kiedyś jak chłop ubrał się w różową koszulke albo golił pachy, to uznawano to za pedalskie. minęło kilka lat i golenie pach to już normalna rzecz. nieironicznie określenia pedalski chyba tylko używali ulicznicy, których ulica uczyniła twardymi
Ulicznicy noszą torebki, więc o czym my w ogóle mówimy.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
no właśnie napisałem o tym, że definicja pedalstwa w polskiej kulturze hip-hop się zmieniła i ciągle się zmienia. a samo określenie pedalski pochodzi od wczutych chłopaków z ulicy, tzw. dresów
no co ty, to walenie konia fanom to też prowo przecież. wszystko luzik
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
@2rzyn Moze dla beki ale on przeciez mial akcje z maltretowaniem jakiejs panny wiec chyba jednak jest hetero
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
moze tak byc, koza szukal moze rafalali i myslal ze znalazl ale sie okazalo ze jednak nie, to normalna laska
- scam_sakawa
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
czyli doszliście do wniosku że pedalstwa tak naprawde nie ma i nie było a to wszystko była wczutka ziomkow w dresach?
co tu sie odpierdala
co tu sie odpierdala
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- Vasco de Balboa
Po prostu pedalstwo stało się tak powszechne, że nazywanie tego po imieniu może faktycznie sprawiać wrażenie urojeń dresiarsko-prawakoidalnych.