Zeus - Czas na mnie. (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

edenmar

Re: Zeus - Czas na mnie. (2024) [zapowiedź]

Post autor: edenmar »

Może nieco za długi ten album, ale i tak bardzo równy poziom jak na taką długość. Ten braggowy początek trochę monotonny, ale gdzieś tak od Sekcji patriotyzmu zaczyna się konkretny rozpierdol i jest już praktycznie samo gęste, a druga połówka albumu ma taki wholesome vibe, że to mogłoby być Jest super, gdyby było dobrym albumem. W szoku jestem, bo nie sądziłem, że będę się jeszcze jarał czymś od Zeusa, a ten materiał ma duże szanse, żeby być zapętlanym przez długi czas
Awatar użytkownika
jesse7

Post autor: jesse7 »

3 zwrotka na Wrócimy silniejsi to jest taki vajb Zeus. Nie żyje. że koniec. Rozpierdol jest Kamil. Wu-Wei kolejny mocny numer. :bowdown:
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

zajebiste, bez skipa ( teraz to rzadkość)
...a i z każdym numerem czekałem na następny, serio dobre numerki, naprawdę spoko albumik
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
oyama

Re: Zeus - Czas na mnie. (2024)

Post autor: oyama »

oyama pisze: 20 lut 2024, 23:38 trzymam kciuki za klimat w stylu Zeus. Nie Zyje, ale chyba nie ma szans
dowiezione, tylko jest mniej smutow niz w 2012 roku. Dobry kandydat do tegorocznych slizgerow, bo nie sadze, zeby ktokolwiek w nastepnych miesiacach wyrwal mu pozycje w goracej piatce. Tym bardziej, ze Czas na mnie jest dosyc spojnym albumem i calkiem sluchalnym - w porownaniu z poprzednimi projektami Zeusa, na ktorych brakowalo przede wszystkim Zeusa. Tutaj nawet nie ma czego skipowac, tak jak pisze kolezka @Pshemass1 u gory.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
jasnejasne

Post autor: jasnejasne »

No, postarał się. Całościowo to ma odpowiedni ciężar, najlepsze co zrobił od "Nie żyje" to zdecydowanie. A nie jest tak, że robił nieustannie jakiś gnój, bo "To pomyłka" pomijając kilka złych momentów było dobre.
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Single siadły, więc sprawdziłem album i jestem zadowolony. Energia, emocje, bity jak u jego szczytu w 2012, dobry powrót do formy.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Po SPITFAJER SPITFAJER w ogóle nie chciałem sprawdzać całości, a już przy pierwszym odsłuchu ściągnąłem kilka utworów w mp3 :bowdown:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Kalom

Post autor: Kalom »

@Jose bier horegopazia i robta recke spoko ok
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

A możemy krytykować?
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Kalom

Post autor: Kalom »

grilluj byle uczciwie
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Przyjemna płyta, ale refreny dyskusyjne
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Gerwant02

Post autor: Gerwant02 »

Czekałem na nowego Zeusa i się nie zawiodłem. Jasne, są momenty, gdy można przewrócić oczyma :roll: choćby przy refrenach typu SPITFIRE SPITFIRE SPITFIRE ( x1000 czy ile tam), aaaale całość naprawdę solidna. Zdecydowanie lepszy album niż ,,W poszukiwaniu siebie", ale czy lepszy niż ,,To pomyłka", który według mnie jest strasznie niedoceniany? Ciężko mi jeszcze stwierdzić. Już jutro, czas na mnie, sekcja patriotyzmu, wrócimy silniejsi, bit od volta :bowdown: Wu-wei potężne :bowdown: :bowdown: . Trafia w serce, w tym dziwnym przeze mnie czasie.
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Trochę się bałem tej płyty - ostatnie dwie mi się jakoś tak zlewały, nie uważam ich za jakieś tragiczne, ale też niewiele z nich pamiętam, poza jakimiś wyjątkami. Pomimo tego, to od Zeusa zaczynałem z rapem i nadal mam spory sentyment. Obczaiłem w końcu i choć początek nie podobał mi się tak bardzo, to po jakimś czasie już stwierdziłem, że mi się podoba i czuć w tym to coś, co mnie do Zeusa przekonało te ~10 lat temu.
Zgoda co do refrenów.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

nie wiem mieszane mam uczucia, niby wszystko jest ok, bity bez cukierków, kilka naprawdę dobrych, wersy położone też dobrze/bardzo dobrze, a mimo to po jednym odsłuchu w ogóle nie chce mi się do tego wracać
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Fajny klimacik, soczyste bity z mocnym basem. Bit od Volta i Lubić Ludzi rusza mi serducho i chuj
nic na potem
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Zaskakująco dobra rzecz, w życiu bym nie powiedział, że on jeszcze nagra coś, czego będzie można bez zażenowania słuchać. Jedyny duży minus to refreny - wszystkie śpiewane są potwornie kiczowate.
Awatar użytkownika
Kornel

Post autor: Kornel »

Początek albumu zapowiadał potężny zawód ale gdzieś tak po 5 pierwszych trackach które wydają się lekko na siłę jest już naprawdę dobrze, Walec, Sekcja Patriotyzmu, Wrócimy Silniejsi, Kim Jestem?, Nie zapomnimy; zatarły z nawiązką złe pierwsze wrażenie.
Awatar użytkownika
TruthTeller

Post autor: TruthTeller »

jesse7 pisze: 19 kwie 2024, 17:58 Wrócimy silniejsi
No kuuuurwa, jest moc
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Kornel pisze: 07 maja 2024, 0:39 Początek albumu zapowiadał potężny zawód ale gdzieś tak po 5 pierwszych trackach które wydają się lekko na siłę jest już naprawdę dobrze, Walec, Sekcja Patriotyzmu, Wrócimy Silniejsi, Kim Jestem?, Nie zapomnimy; zatarły z nawiązką złe pierwsze wrażenie.
I przepiękny Bit od Volta :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

Po wielu odsłuchach stwierdzam, że to może być najlepszy album Zeusa, a na pewno top 3. Dużo robią tu bity, w końcu wróciły niosące całość mocne bębny.
ODPOWIEDZ