91 jest bankowo,
imo w jego sytuacji niekorzystny jest stan w którym nie musi rano wstać, nie musi iść do roboty, nie musi wykonywać prawie żadnych codziennych obowiązków i dalej może żyć na względnie normalnym poziomie, bo nagra zwroteczkę raz w tygodniu, raz w miesiącu zagra se koncercik i odbierze czek ze spotify
Belmondo
Re: Belmondo
no kopnąć w dupę i na leczenie i nie pomagać, ja nie wierzę, że oni mu nie pomagają, a tytus poza ćpuńskimi ekscesami żyje sobie normalnie i robi ruchy, bez głodów narkotycznych, mniejszych lub większych ciągów itepe - w sensie napisałeś to tak, jakby jemu kurwa raz zdarzyło się nawijać do kamery, że jest zasadzka, jak on co parę miesięcy tarło odpierdala do smartfona z ratownikami medycznymi w tle - to to jest dysfunkcja, która prawdopodobnie ma przełożenie na zwykłą codziennośćresurrection pisze: ↑dzisiaj, 18:13 No, po prostu pije do tego, że wszyscy mądrzy w doradzaniu na odległość, a tak naprawdę to co chcesz zrobić dorosłemu synowi 35 lat, który na siebie zarabia i wynajmuje sobie swój kwadrat, i na co dzień nie ćpa i nie odpierdala, tylko mu się zdarza "schizulec" raz na jakiś czas. To bardziej w temat "problemy ze zdrowiem" dla mnie popada niż "dysfunkcjonalny ćpun", i raczej nie jest to czarno-biała sytuacja w rodzinie
ale życzę wszystkiego dobrego dla g, chociaż na bengery już chyba nie ma co liczyć
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
-
resurrection
Wiem o czym mówisz, ale dalej wydaje mi się, że niewiele więcej na tym etapie mogą zrobić niż obrażać się czy naciskać przy obiedzie; a widać, że tam jest wychowanie typowe dla rodzin, które WBREW WSZYSTKIEMU wspierają swoje dzieci. Wszystkiego dobrego dla G
Nie wiemy co dzieje się za internetowymi kulisami Instagrama. Jeżeli nie sponsorują mu ćpania, mogą:
a) Odciąć wszelkie kontakty z nim
b) Wciąż go wspierać, próbując go przekonać że wyjścia z nałogu zazwyczaj są dwa - pierwsze życie, drugie piach
Mam nadzieję że mając dziecko z problemami nigdy nie będę rodzicem typu a. Przymusowy odwyk nie rozwiąże problemu, jeżeli sam uzależniony nie chce wyjść z nałogu.
a) Odciąć wszelkie kontakty z nim
b) Wciąż go wspierać, próbując go przekonać że wyjścia z nałogu zazwyczaj są dwa - pierwsze życie, drugie piach
Mam nadzieję że mając dziecko z problemami nigdy nie będę rodzicem typu a. Przymusowy odwyk nie rozwiąże problemu, jeżeli sam uzależniony nie chce wyjść z nałogu.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
@2do5 w pełni można by się zgodzić w sytuacji w której ćpun siedziałby zabunkrowany u starych, którzy robiliby mu obiad, prali majtki i pozwalali 'bezpłatnie' mieszkać u siebie i generalnie przymykali oko na krzywe akcje. w takim wypadku rzeczywiście działali by na niekorzyść dziecka bo czasowo niwelowałoby to negatywne konsekwencje nałogu, które mogą być motywacją do zmiany. w wypadku kiedy ktoś jest semi-samodzielny to odcinanie się działa tylko na niekorzyść delikwenta.
22:45 dla zainteresowanychBurak pisze: ↑wczoraj, 22:04Na pewno też w wywiadzie z Wuwuniem, ale która konkretna minuta to ci nie powiemkrawaciarz pisze: ↑wczoraj, 21:55 [Fazi o odwyku w kamieniołomie w Serbii] Gadał gdzieś o tym ? Aż bym sobie posłuchał co tam robił haha
Fazi top 1 raperów których biografie chciałbym przeczytać, bardzo ciekawe miał życie.
Dodano po 13 minutach 54 sekundach:
A o samym programie o którym mówi tu więcej informacji:
https://www.ekai.pl/narkomani-korzystaj ... uz-od-lat/
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
no ja założyłem - być może błędnie - że akcji pomocowych typu podpunkt b) użytkownika burak było mnóstwo, bo on z żadnej patoli nie jest przecież, a do przysłowiowych wanien z przypałem ładuje się już publicznie od lat 8, 9? tak samo - ciężko jest mieć nadzieję na samodzielną chęć wyjścia z nałogu u kogoś, kto notorycznie powiela te same akcje, mając przy tym totalny komfort ćpania, bo nikt nigdy się na niego nie wypiął w potrzebie. chyba jest to kwestia bardziej postawienia jakichś granic (a tą ostateczną może okazać się po prostu odwyq) aniżeli odcięcie się czy jakiś ostracyzm. ale wiadomo, że na samym końcu wszystko zależy od niego samego. no i swój take oparłem również na przeświadczeniu, że oni go niańczą jednak i zawsze z sercem na dłoni, a wcale tak być nie musizuperhero pisze: ↑dzisiaj, 19:59 w pełni można by się zgodzić w sytuacji w której ćpun siedziałby zabunkrowany u starych, którzy robiliby mu obiad, prali majtki i pozwalali 'bezpłatnie' mieszkać u siebie i generalnie przymykali oko na krzywe akcje. w takim wypadku rzeczywiście działali by na niekorzyść dziecka bo czasowo niwelowałoby to negatywne konsekwencje nałogu, które mogą być motywacją do zmiany. w wypadku kiedy ktoś jest semi-samodzielny to odcinanie się działa tylko na niekorzyść delikwenta.
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch