[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: scam_sakawa »

SWN pisze: 05 wrz 2025, 18:00 Potwierdzam, że Mes JEST odklejony, ale patrząc na wywiady i God Bless on obudził to szaleństwo już wcześniej, niezależnie od beefu, więc za nic nie przypisze Tedemu jakiegoś zrujnowania mu psychy, bo JUŻ było z nią ciężko.
Jedyne słuszne spojrzenie na sytuację. Zrujnował psychikę co najwyżej Ryszard Peja Andrzejewski Jackowi Tede Granieckiemu, kurwie z TVNu TVNu TVNu Turbo, w przypadku Mesa nie ma o tym mowy.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2025, 18:06 przez scam_sakawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Psyche mesowi zryło odwrócenie się ekipy od niego
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

przedszkolanek pisze: 05 wrz 2025, 18:03 no trochę racja, ale tak to niestety jest, kiedy człowiek zaczyna dyskutować z kimś na poziomie gruntu
dlatego drogie dzieci, taka stąd nauka wypływa, że jak się ktoś pruje, to mówi mu się spierdalaj i dalej robi swoje
Dobra, chciałem zamknąć mordę, żeby nie robić chlewu, no ale nie mogę sobie odmówić tej przyjemności.
Typie, ty wrzucasz mema z płaczącym gościem, który ma nałożoną maskę pseudodystansiku, a jednocześnie RÓWNOLEGLE produkujesz ścianę tekstu ze szlakiem bojowym swoich przodków. Nigdy nie propsowałem bullyingu, ale ty serio dajesz vibe takiego spaśluna-nerda pryszczatego, co nosi cały czas ten sam przepocony sweter i na przerwie w jakiejś debacie oxfordzkiej, zajadając się bułką z Nutellą, puszcza jakieś kloaczne bezbeckie żarciki z sobie podobnymi upośledzeńcami. I że ja niby po tej ścianie tekstu mam zrewidować swój pogląd, że nie jesteś aspim? Kurwa, spełniasz wszelkie kryteria.

I coś tam burkasz o Mentzenie - ja jestem etatystą i endekiem, daleko mi do balcerowiczowskiej wizji Polski, a w Mentzenie mnie właśnie najbardziej odrzuca autyzm, któremu dał wyraz w debatach, bo ludzie, którzy nie czują emocji społecznej, nie powinni być frontmenami w życiu publicznym.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Odklejeńca z siebie to zrobił sam Mes akurat, a nie Tede z niego. Gdyby dissy Mesa były normalne, to jakaś tam narracja Tedego, że to psychol by się nie przykleiła.

Co do rozjebania kariery, to są dwa inne punkty startowe i dwa inne okresy w polskim rapie. Mamy 2025, Belmondo był wyśmiewany przez akcję z Rafalalą i wydawałoby się, że się z tego nie podniesie, a dał dobrą EPkę i ofc całkowicie tego nie wymazał, ale sprawił, że ludzie mają w spore części wyjebane i nadal se go słuchają.

Rychu sprawił, że Tedego słuchało mniej ludzi, czy Tede sprawi, że Mesa będzie słuchać mniej osób?

Nie zdziwię się jak będzie odwrotnie i więcej osób sprawdzi Bukowskiego, niż by to zrobiło przed beefem. Czy łatka odklejusa przełoży się na mniejszą ilość odsłuchów płyty? Ciężko powiedzieć. Jak płyta będzie dobra, to pewnie i tak ludzie będą jej słuchać.

Na ten moment ciężko przyznać, że Mes ma rozjebane życie przez Tedego.

edit: Podsumowując: łatka odklejusa to nie zniszczenie życia. Jak Mes będzie robił lepsze liczby i grał tyle samo koncertów albo więcej po beefie to jak mu Tede zniszczył życie? No chyba, że ego Mesa tak ucierpi i to, że go ludzie biorą za odklejeńca tak go będzie boleć, że odjebie coś popierdolonego. Ale tak jak mówię, to raczej na własne życzenie niż dzięki Tedemu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

chuj pisze: 05 wrz 2025, 18:06 odwrócenie się ekipy od niego
Pięknej ekipy, niedostępnej dla niego
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

psyche mesowi zrujnowaly dekady udawania i kontrolowania wszystkiego zeby kreacja dresa-ulicznika/czlowieka-ludu-a-nie-arystokraty/hustlera-ruchacza/wytrawnego literata sie trzymala kupy, odwrocenie sie ekipy przyspieszylo z pewnoscia proces dezintegracji jaźni, teraz beda wjezdzac coraz grubsze zaburzenia
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Swoją drogą nazwa alkopoligamia jest IMO kiepska. Pijemy na półki i podruchujemy sobie żony, no zajebiscie :lol:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Alkopoligamia pasuje do Mesa. Jest tak samo pretensjonalnie zjebana jak on.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

No, a na ślizgu ten movement był propsowany jeszcze. xD Że wszyscy inni to błazenada, ale w przypadku ALKOPOLIGAMII to było ZE SMAKIEM I WYWAŻONE.

XD
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

W ogóle też rozróżnijmy dwie rzeczy. Wjechania na psychikę nie jest jednoznaczne ze zrujnowaniem życia.

Mes na pewno jakiś wjazd na psychę zaliczył, ale z drugiej strony teraz się o nim mówi, co jako narcyza pewnie niesamowicie go cieszy. Do tego to on się buja jak pierdolony rezus po osiedlu Tedego, a nie przemyka jak szczur.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

oldschool pisze: 05 wrz 2025, 18:11 Rychu sprawił, że Tedego słuchało mniej ludzi, czy Tede sprawi, że Mesa będzie słuchać mniej osób?
to tez wlasnie rozkminialem i wydaje mi sie, ze ostatecznie pozostaje w mocy stare przyslowie: nie wazne jak, wazne zeby mowili. moze gdyby nie bylo strimingow... ale teraz na pewno slyszac wczesniej gdzies te ksywe ludzie beda, ze tak wtrace, more likely to przesluchac arystokrate jak beda chcieli sprawdzic cos nowego (sam sie do nich zalicze), bo w fizykach to mysle ze mogloby odbic sie gorzej. sam znam jedna typiare co przyznaje, ze od jakiegos czasu to sie wstydzi, ze byla fanem, ale przypuszczam, ze i tak przeslucha na spotify
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

oldschool pisze: 05 wrz 2025, 18:17 Mes na pewno jakiś wjazd na psychę zaliczył, ale z drugiej strony teraz się o nim mówi, co jako narcyza pewnie niesamowicie go cieszy. Do tego to on się buja jak pierdolony rezus po osiedlu Tedego, a nie przemyka jak szczur.
No ale co do tego też nie mamy jednoznacznej odpowiedzi, bo Tede się zarzekał, że był wtedy w Czechach i Mes świadomie wtedy mógł wbić mu na rejon. Jakby okazało się, że Tede tam jest i by zszedł, to pewnie nawet by klipu nie było, bo Szmidt nie mógłby się flexować, że jest harpaganem-ulicznikiem, co wyjaśnia domofon.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

chuj pisze: 05 wrz 2025, 18:06 Psyche mesowi zryło odwrócenie się ekipy od niego
A nie Babymommy?

Natomiast to właśnie kurwa już pismo nosem 2 rzyn czuł, że zapowiadał dawno że Mes tedego rozniesie w tym stanie.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

to daj znac jak juz rozniesie a nie jak bedziemy sie sto stron pałować nad jakims tournamentem albo outputem, lunatics
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

no już rozniósł.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Haczapurjan pisze: 05 wrz 2025, 18:10 wrzucasz mema z płaczącym gościem, który ma nałożoną maskę pseudodystansiku, a jednocześnie RÓWNOLEGLE produkujesz ścianę tekstu ze szlakiem bojowym swoich przodków
Jak po kaczce spływa mordo.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Kaczce po detailingu
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Po mean ducku
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Haczapurjan pisze: 05 wrz 2025, 18:10 Typie, ty wrzucasz mema z płaczącym gościem
widzę tego też nie zrozumiałeś, ten gość to ty, ulungu
Haczapurjan pisze: 05 wrz 2025, 18:10 ja jestem i endekiem
czyli dobrze trafiłem, że zjeb :lol:
sensowni endecy, to się na pokoleniu dmowskiego skończyli
Haczapurjan pisze: 05 wrz 2025, 18:10 I że ja niby po tej ścianie tekstu mam zrewidować swój pogląd, że nie jesteś aspim? Kurwa, spełniasz wszelkie kryteria.
tego też nie zrozumiałeś, chuj mnie obchodzi twoja opinia, bo kogo kurwa obchodzi opinia jakiegoś zjeba, który tylko dzisiaj dowodów swojego zjebania zaprezentował tyle, że nie wiem, czy liczyć do tylu potrafisz, przeproś kurwa ludzi z autyzmem, bo jeszcze jakiś wysoko funkcjonujący przeczyta, nie ogarnie jaki odpad ludzki to pisał i weźmie na poważnie

i tak ogólnie do całości już się kurwa nie spowiadaj jak tede w konfesjonale szczecińskim z własnych urojeń i projekcji, jak obiecasz, że nie będziesz się więcej przysrywał, to dam ci odpuszczenie grzechów, ego te absolvo, palec do budki
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

przedszkolanek pisze: 05 wrz 2025, 18:35 chuj mnie obchodzi twoja opinia, bo kogo kurwa obchodzi opinia jakiegoś zjeba, który tylko dzisiaj dowodów swojego zjebania zaprezentował tyle
A teraz zjebie wysłuchaj moich 17 esejów zjebie na temat tego JAK BARDZO mam w ciebie wyjebane zjebie.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ