no ale wiecie nie można mu odmówić tego że jest sprawdzony w premier league i przez jakiś (dłuższy) okres jest pozytywnie weryfikowany, ile było zawodników, którzy zachwycali w eredivisie czy liga_nos, a po przejściu do top5 europejskich lig pogrążali się w przeciętności
Tak, tylko, że - nawet wiedząc jaki Rice poczynił postęp w grze do przodu - mam wrażenie, że pewnego poziomu pod tym względem nie przeskoczy. Jak widzę jak z piłką się odwraca np. taki Caicedo to widzę materiał na rozwój, u Rice’a nie. Te 100 mln abstrakcyjne nie jest, ale gdybym to ja miał decydować to szukałbym tańszego DMa z potencjałem rozwoju.
Spójrzcie sobiena Euro 2020 i środek Rice/Philips. Chyba nie trzeba przypominać kto z nich był piłkarzem, a kto zwykłym przecinakiem.
Pewnie Arsenal w przyszłym sezonie chce potwierdzić swoją pozycję wypracowaną w 22/23, ma zawodników z potencjałem na rozwój jak Kiwior, ale chce też kogoś gotowego, kto z miejsca wniesie jakość, zwłaszcza w newralgicznej strefie boiska.
Bakan pisze: ↑20 cze 2023, 15:25
Tak, tylko, że - nawet wiedząc jaki Rice poczynił postęp w grze do przodu - mam wrażenie, że pewnego poziomu pod tym względem nie przeskoczy. Jak widzę jak z piłką się odwraca np. taki Caicedo to widzę materiał na rozwój, u Rice’a nie. Te 100 mln abstrakcyjne nie jest, ale gdybym to ja miał decydować to szukałbym tańszego DMa z potencjałem rozwoju.
Spójrzcie sobiena Euro 2020 i środek Rice/Philips. Chyba nie trzeba przypominać kto z nich był piłkarzem, a kto zwykłym przecinakiem.
podobnie jak pan jacek wiśniewski w gksie, rice nie jest od kurwa rozgrywania, nie ma sensu porównywać go do kimmicha, bo to jest zupełnie inna rola na boisku, gośc ma zapierdalać, odbierać piłkę i oddać ją do kogoś bardziej utalentowanego technicznie i w tym jest zajebisty
co do tego Rice'a to 100 to przesada, przecież jemu umowa za rok wygasa. Ostatni moment dla WHU żeby zarobić, nie wierzę że na siłę go przytrzymają i puszcza za friko za rok. Chociaż niektóre źródła podają, że Młoty mają opcje +1.
A Kovacic fajny gość oczywiście, ale szklany więc mi nie szkoda, bardziej Kante z tych odchodzą, bo ten jak jest zdrowy to nadal jest najlepszym DM.
Bakan pisze: ↑20 cze 2023, 15:25
podobnie jak pan jacek wiśniewski w gksie, rice nie jest od kurwa rozgrywania, nie ma sensu porównywać go do kimmicha, bo to jest zupełnie inna rola na boisku, gośc ma zapierdalać, odbierać piłkę i oddać ją do kogoś bardziej utalentowanego technicznie i w tym jest zajebisty
Brawo. Pytanie tylko czy płacenie 100 mln za gościa, który ma oddawać piłkę komuś bardziej utalentowanemu ma sens? Nie lepiej poszukać kogoś wartego 70 mln i takiego, który sam poda do przodu?
no ja bym wolał sobie odbudować Kessiego/K. Phillipsa czy talenciaka w stylu Fofany z Monaco i pewnie >połowa z tych 100mln zostałaby w kieszeni na wzmocnienie innych pozycji
Ale że Afc w jednym oknie outuje Partey-Xhaka to trochę szok.
Ciekawe czy Rice lub Lavia,Kai ,Odeegard dadzą radę to utrzymać na dawnym poziomie.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- Havertz do Arsenalu za 65mln funtów
- Kova do City 25+5 mln funtów
- Koulibaly do Al Hilal ok 15mln funtów
- Ziyech do Al Nassr ok 8mln funtów
- Mendy do Al Ahli cena nieznana póki co
Nie mam bladego pojęcia czy się jarać Havertzem za 65 mln, ale jako kibic Arsenalu mam taką optykę, że Arteta zapracował w 3 lata na takie zaufanie, że jak kogoś chce to ten ktoś po prostu jest dobry.
W ogóle płacenie dużo za gości, których każdy uważa za kozaków to łatwa sprawa, ale największą sztuką jest znaleźć właśnie kogoś takiego za kogo raczej nikt nie chce zapłacić i udowodnić, że reszta była w błędzie. Przykład dla mnie wzorowy transfery Cazorli i Giroud, oboje za kilkanaście milionów od sztuki. Wtedy mogła być beka, że co ten Arsenal robi i to nie są poważne wzmocnienia, a z punktu widzenia ekonomicznego dojebane transfery.
Cazorla to w sumie był turbo transfer nawet nie z perspektywy czysto ekonomicznej, ale ogólnie, tamten Cazorla na dzisiejsze warunki to imo taki grajek typu 80 mln cena.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2023, 16:25 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.