Kaz Bałagane

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Flisinio

Re: Kaz Bałagane

Post autor: Flisinio »

jak tu wszedłem to pomyślałem, że Jaca jakiś bit podjebał od kogoś i wyszła aferka
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

chłopie nazwałeś banałem stwierdzenie że obecnie future, drake i west jest bigger than rap i wystają ze swoim wpływem poza ramy gatunku
i nie jest to bynajmniej żadna teza tylko stwierdzenie stanu faktycznego
na czym miałoby polegać wystawanie ponad rap biggiego to już nie chce mi się nawet dochodzić
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

z banałem chodziło mi o: "jak chiefa szanuje, to on się tu ze swoim wpływem na rap jako taki nie łapie"
prowadziliśmy wcześniej dyskusję, ty przyszedłeś i rzuciłeś kilka stwierdzeń

a na czym miałoby polegać ujmowanie kendrickowi wystawiania go ponad rap z jego ponadrapowym TPAB to już nie chce mi się nawet dochodzić
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 18:47 na czym miałoby polegać wystawanie ponad rap biggiego
podbijam
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
przedszkolanek

baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 18:52 prowadziliśmy wcześniej dyskusję, ty przyszedłeś i rzuciłeś kilka stwierdzeń
??????
przecież zaczęło się od tego że napisałem że narkopop < radio gruz, choć minimalnie
baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 18:52 z banałem chodziło mi o: "jak chiefa szanuje, to on się tu ze swoim wpływem na rap jako taki nie łapie"
przecież ci pisałem, że wszystkie twoje argumenty za chiefem stawiają go wysoko w obrębie gatunku, a nie ponad nim
mam to pisać pod każdym postem? a może od razu dać w podpis?
Awatar użytkownika
baqlashan

^^na tym że wniósł rap na zupełnie inny poziom mainstreamu, stworzył od zera coś takiego jak komercyjna piosenka hip-hopowa, przez lata mainstreamowe gwiazdki gdy nagrywały z raperami dążyły własnie do tego żeby odwzorować to co robił biggie w kooperacji z damami z którymi współpracował, i nieważne czy mówimy o pusikat dolls z jebanym snoopem, czy o juicy j z katy perry

[mention]przedszkolanek[/mention] gdzie jakikolwiek argument za tym by stawiać fjuczera ponad rap? jeśli jakiś podasz to wtedy wrócimy do tematu cheif keefa
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
przedszkolanek

przecież cała dyskusja od dobrych 2-3 stron jest na ten temat :lol:
nie odwracaj kota ogonem ziom
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

poprosze o kolejne propozycje pre ejflow, które dały narodziny takim kawałkom jak ten:
https://www.youtube.com/watch?v=D_CWV1HKNTo

poki co save me nadal na pierwszym miejscu
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

[mention]baqlashan[/mention] no ja uważam, że tpab jest jakimś pomnikiem CAŁEJ czarnej muzyki, bigger than rap dla mnie uzasadnione i czekam na bardziej rzeczowe kontraargumenty od [mention]przedszkolanek[/mention]
chociaż potwarzam też po raz kolejny, że ja wolę s.80 i gkmc, jeśli chodzi o tę drugą to nie jest to na pewno odosobniona opinia co pokazałem na początku dyskusji i spłycanie gkmc do laidbackowego klimatu jest słabe, choć wiadomo, że to płyta prostsza, mieszcząca się w ramach gatunku, choć też mająca innowacyjne rozwiązania (stosował ktoś wcześniej tak filmową narrację?)

a co do sporu o płyty kaza to wydaję mi się, że radio jest mocniej w swojej budowie zarysowane, konceptualne w bardziej tradycyjnym tego słowa znaczeniu, a narkopop to trochę taki kolaż i może dlatego nie jest należycie doceniany

[mention]DwaRazy[/mention] ogarnij se na przykład:
https://genius.com/a/how-the-ayy-flow-b ... in-hip-hop
Obrazek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Ablazir pisze: 17 kwie 2020, 19:06 tpab jest jakimś pomnikiem CAŁEJ czarnej muzyki, bigger than rap dla mnie uzasadnione i czekam na bardziej rzeczowe kontraargumenty od przedszkolanek
przeca pisałem już kiedyś w CV kendricka co mnie się w tej płycie nie podoba, nic więcej nie dodam
mogę skrótowo napisać, że nawet ładna płytka, tylko zupełnie nie dzisiejsza
troche jak kometa, była, poświeciło i tyle :dunno:
Awatar użytkownika
Ablazir

no taka formuła tej płyty, że jest jakoś tam niedzisiejsza
a czy nic nie wynika? Kendrick dostał np. nagrodę Pulitzera, to chyba jednak jest trochę wyjście poza rap?
Obrazek
Awatar użytkownika
baqlashan

przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 19:00 przecież cała dyskusja od dobrych 2-3 stron jest na ten temat
nie odwracaj kota ogonem ziom
O kurwa, naprawdę? xDDD Bo ja specjalnie dla ciebie przejrzałem ostatnie 2 strony tematu, i jedyne twoje argumenty przemawiające za Futurem jako NADRAPEREM to te:
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 16:45 no i jeszcze kendrick powinien wylecieć, a w jego miejsce future (opcjonalnie earl albo tyler), przepraszam za niedopatrzenie
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 16:50 tak earl, ale future lepszy, dlatego opcjonalnie
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 16:52 bo robi lepszą i lepiej brzmiącą muzykę?
i bo nie jest w tej chwili muzycznym bankrutem (przy całej mojej sympatii do chiefa)?
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 17:00 future cały czas wydaje tracki z takimi patentami na nawijki o których keef nawet w snach nie marzył
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 17:25 Ps nie mam zamiaru udowadniać że obecny future jest lepszy niż obecny chieef keef, a future w 2015 wydawał lepszą muzykę niż chief kiedykolwiek
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 17:48 jeżeli mimo słuchania future od 2013 nie jesteś w stanie zauważyć tak prostej rzeczy że typ to taki nowy Kanye West, tylko że trapowy, to to nie ma sensu

Jedyny twój w miarę merytoryczny post to ten:
przedszkolanek pisze: 17 kwie 2020, 18:29 co do futura to jest przecież człowiek z jednym z najlepszych i najbardziej różnorodnym flow, z mnóstwem zabiegów wokalnych itd, o oczywistym wpływie na dominujące dziś w światowym mainstreamie muzycznym brzmienie atlanty i w ogóle na brzmienie muzycznego mainstreamu w tej chwili
Przy czym i tak jest on stwierdzeniem, rzuceniem czegoś co ci się po prostu wydaje.
W jaki niby sposób Future odpowiada za brzmienie mainstreamu? Gdyby to miało mieć jakiekolwiek ręce i nogi to musiałbyś to tej paczki wrzucić ejszcze 21 savage, kodak blacka, migosów, waka flocke, playboy cartiego i przede wszystkim jebanego GUCZI MEJNA!
To nie jest tak, że Future jest ponad rapem bo jest po prostu bardziej uzdolnionym reprezentantem atlanty :lol:

W przypadku Chief Keefa mówimy o realnej i konkretnej rzeczy - rozpromowaniu drillu do granic móżliwości i trwałego wpływu ów drillu na pierdolony trap i co za tym idzie rap. Chief to zrobił sam - w pojedynkę był twarzą jebanego Chicago, wrzucił je na mapę.

Natomiast teza, że Future sam w sobie, albo przynajmniej w największym stopniu / większym niż chociażby Gucci Mane - odpowiada za sukces trapu z Atlanty to jest takie przekłamanie, że po prostu o ja pierdolę.
Koleś, trap gra w pierwszej lidze mainstreamu jakoś od 12 lat minimum - jest wszędzie, jest masa jebanych artystów którzy się na sukces trapu i tego brzmienia składają, o wiele więcej niz te kilka co wymieniłem. I przebicie się trapu do bardziej popowo-śpiewanej strony mainstreamu było tylko kwestią czasu, to był proces nie do uniknięcia.
Twoja naciągana hipoteza jest prostu skrajnie debilna i brzmi jak typowa teoria coby wytłumaczyć zawiłe procesy kierujące rynkiem na potrzeby ludzi spłycających rzeczywistość w taki sposób żeby mogli w ogóle ją pojąć.

Ziomuś.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

ale to za damn chyba
chujowe swoją drogą
imo kendrick ma za mały wpływ na scene i okolice żeby go dawać jako btr czy goata, ale bez wątpienia ważny typ w światowej muzyce, nigdy zresztą nie twierdziłem inaczej
Awatar użytkownika
Ablazir

baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 19:20 Natomiast teza, że Future sam w sobie, albo przynajmniej w największym stopniu / większym niż chociażby Gucci Mane - odpowiada za sukces trapu z Atlanty to jest takie przekłamanie, że po prostu o ja pierdolę.
tak jak pisałem wcześniej imo to nie udział w sukcesie trapu z Atlantu jest decydujący, by go uważać za bigger than rap
ale to niech już przedszkolanek się wypowie jak on to widzi, bo faktycznie trochę metaforyczności brakuje jego wypowiedziom
Obrazek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

baqlashan pisze: 17 kwie 2020, 19:20 O kurwa, naprawdę?
no naprawdę, kurwa
tylko już skończ to chujowe prowo, wybieranie półzdań, w tym prawie wszystkie trolujące ciebie, twoje pisanie i budowanie na tym jakiś teorii z dupy o tym co tu się pisze

ps jakbyś nie zauważył to pisałem o obecnym brzmieniu atlanty (a nie tym sprzed x lat, różnica miedzy trapem gucciego, a tym co robi future jest przecież słyszalna natychmiast i nie udawaj że tego nie kumasz) i tym samym wpływie wywieranym na światowy mainstream muzyczny
i nie pisałem też że to future wybił atlante do mainstreamu :lol:

Ziomuś.
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

plz kończcie już
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
baqlashan

Kolejne zakręcenie kotkiem za ogon, i to w obliczu kiedy zacytowałem literalnie każdą twoją wypowiedź o Future w tym temacie xD

W pięknym stylu przyznałeś że nie masz żadnych argumentów w dłoni.

Dyskusję uważam za zamkniętą. Pozdro!
Awatar użytkownika
przedszkolanek

przecież te moje cytaty o futurze to są prawie wszystko moje cytaty z ciebie
właśnie pokazałeś jaki jest poziom argumentacji u ciebie :rotfl:

Dyskusję uważam za zamkniętą. Pozdro!
Awatar użytkownika
baqlashan

Skończ już prośba xDDDD
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Skończ już prośba xDDDD
ODPOWIEDZ