Kaz Bałagane
Re: Kaz Bałagane
jak tu wszedłem to pomyślałem, że Jaca jakiś bit podjebał od kogoś i wyszła aferka
- przedszkolanek
chłopie nazwałeś banałem stwierdzenie że obecnie future, drake i west jest bigger than rap i wystają ze swoim wpływem poza ramy gatunku
i nie jest to bynajmniej żadna teza tylko stwierdzenie stanu faktycznego
na czym miałoby polegać wystawanie ponad rap biggiego to już nie chce mi się nawet dochodzić
i nie jest to bynajmniej żadna teza tylko stwierdzenie stanu faktycznego
na czym miałoby polegać wystawanie ponad rap biggiego to już nie chce mi się nawet dochodzić
z banałem chodziło mi o: "jak chiefa szanuje, to on się tu ze swoim wpływem na rap jako taki nie łapie"
prowadziliśmy wcześniej dyskusję, ty przyszedłeś i rzuciłeś kilka stwierdzeń
a na czym miałoby polegać ujmowanie kendrickowi wystawiania go ponad rap z jego ponadrapowym TPAB to już nie chce mi się nawet dochodzić
prowadziliśmy wcześniej dyskusję, ty przyszedłeś i rzuciłeś kilka stwierdzeń
a na czym miałoby polegać ujmowanie kendrickowi wystawiania go ponad rap z jego ponadrapowym TPAB to już nie chce mi się nawet dochodzić
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- JoeyJoeJoe
podbijam
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- przedszkolanek
??????
przecież zaczęło się od tego że napisałem że narkopop < radio gruz, choć minimalnie
przecież ci pisałem, że wszystkie twoje argumenty za chiefem stawiają go wysoko w obrębie gatunku, a nie ponad nim
mam to pisać pod każdym postem? a może od razu dać w podpis?
^^na tym że wniósł rap na zupełnie inny poziom mainstreamu, stworzył od zera coś takiego jak komercyjna piosenka hip-hopowa, przez lata mainstreamowe gwiazdki gdy nagrywały z raperami dążyły własnie do tego żeby odwzorować to co robił biggie w kooperacji z damami z którymi współpracował, i nieważne czy mówimy o pusikat dolls z jebanym snoopem, czy o juicy j z katy perry
[mention]przedszkolanek[/mention] gdzie jakikolwiek argument za tym by stawiać fjuczera ponad rap? jeśli jakiś podasz to wtedy wrócimy do tematu cheif keefa
[mention]przedszkolanek[/mention] gdzie jakikolwiek argument za tym by stawiać fjuczera ponad rap? jeśli jakiś podasz to wtedy wrócimy do tematu cheif keefa
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- przedszkolanek
przecież cała dyskusja od dobrych 2-3 stron jest na ten temat
nie odwracaj kota ogonem ziom
poprosze o kolejne propozycje pre ejflow, które dały narodziny takim kawałkom jak ten:
https://www.youtube.com/watch?v=D_CWV1HKNTo
poki co save me nadal na pierwszym miejscu
https://www.youtube.com/watch?v=D_CWV1HKNTo
poki co save me nadal na pierwszym miejscu
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
[mention]baqlashan[/mention] no ja uważam, że tpab jest jakimś pomnikiem CAŁEJ czarnej muzyki, bigger than rap dla mnie uzasadnione i czekam na bardziej rzeczowe kontraargumenty od [mention]przedszkolanek[/mention]
chociaż potwarzam też po raz kolejny, że ja wolę s.80 i gkmc, jeśli chodzi o tę drugą to nie jest to na pewno odosobniona opinia co pokazałem na początku dyskusji i spłycanie gkmc do laidbackowego klimatu jest słabe, choć wiadomo, że to płyta prostsza, mieszcząca się w ramach gatunku, choć też mająca innowacyjne rozwiązania (stosował ktoś wcześniej tak filmową narrację?)
a co do sporu o płyty kaza to wydaję mi się, że radio jest mocniej w swojej budowie zarysowane, konceptualne w bardziej tradycyjnym tego słowa znaczeniu, a narkopop to trochę taki kolaż i może dlatego nie jest należycie doceniany
[mention]DwaRazy[/mention] ogarnij se na przykład:
https://genius.com/a/how-the-ayy-flow-b ... in-hip-hop
chociaż potwarzam też po raz kolejny, że ja wolę s.80 i gkmc, jeśli chodzi o tę drugą to nie jest to na pewno odosobniona opinia co pokazałem na początku dyskusji i spłycanie gkmc do laidbackowego klimatu jest słabe, choć wiadomo, że to płyta prostsza, mieszcząca się w ramach gatunku, choć też mająca innowacyjne rozwiązania (stosował ktoś wcześniej tak filmową narrację?)
a co do sporu o płyty kaza to wydaję mi się, że radio jest mocniej w swojej budowie zarysowane, konceptualne w bardziej tradycyjnym tego słowa znaczeniu, a narkopop to trochę taki kolaż i może dlatego nie jest należycie doceniany
[mention]DwaRazy[/mention] ogarnij se na przykład:
https://genius.com/a/how-the-ayy-flow-b ... in-hip-hop

- przedszkolanek
przeca pisałem już kiedyś w CV kendricka co mnie się w tej płycie nie podoba, nic więcej nie dodam
mogę skrótowo napisać, że nawet ładna płytka, tylko zupełnie nie dzisiejsza
troche jak kometa, była, poświeciło i tyle
no taka formuła tej płyty, że jest jakoś tam niedzisiejsza
a czy nic nie wynika? Kendrick dostał np. nagrodę Pulitzera, to chyba jednak jest trochę wyjście poza rap?
a czy nic nie wynika? Kendrick dostał np. nagrodę Pulitzera, to chyba jednak jest trochę wyjście poza rap?

O kurwa, naprawdę? xDDD Bo ja specjalnie dla ciebie przejrzałem ostatnie 2 strony tematu, i jedyne twoje argumenty przemawiające za Futurem jako NADRAPEREM to te:przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 19:00 przecież cała dyskusja od dobrych 2-3 stron jest na ten temat
przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 16:45 no i jeszcze kendrick powinien wylecieć, a w jego miejsce future (opcjonalnie earl albo tyler), przepraszam za niedopatrzenie
przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 16:52 bo robi lepszą i lepiej brzmiącą muzykę?
i bo nie jest w tej chwili muzycznym bankrutem (przy całej mojej sympatii do chiefa)?
przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 17:00 future cały czas wydaje tracki z takimi patentami na nawijki o których keef nawet w snach nie marzył
przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 17:25 Ps nie mam zamiaru udowadniać że obecny future jest lepszy niż obecny chieef keef, a future w 2015 wydawał lepszą muzykę niż chief kiedykolwiek
przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 17:48 jeżeli mimo słuchania future od 2013 nie jesteś w stanie zauważyć tak prostej rzeczy że typ to taki nowy Kanye West, tylko że trapowy, to to nie ma sensu
Jedyny twój w miarę merytoryczny post to ten:
Przy czym i tak jest on stwierdzeniem, rzuceniem czegoś co ci się po prostu wydaje.przedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 18:29 co do futura to jest przecież człowiek z jednym z najlepszych i najbardziej różnorodnym flow, z mnóstwem zabiegów wokalnych itd, o oczywistym wpływie na dominujące dziś w światowym mainstreamie muzycznym brzmienie atlanty i w ogóle na brzmienie muzycznego mainstreamu w tej chwili
W jaki niby sposób Future odpowiada za brzmienie mainstreamu? Gdyby to miało mieć jakiekolwiek ręce i nogi to musiałbyś to tej paczki wrzucić ejszcze 21 savage, kodak blacka, migosów, waka flocke, playboy cartiego i przede wszystkim jebanego GUCZI MEJNA!
To nie jest tak, że Future jest ponad rapem bo jest po prostu bardziej uzdolnionym reprezentantem atlanty
W przypadku Chief Keefa mówimy o realnej i konkretnej rzeczy - rozpromowaniu drillu do granic móżliwości i trwałego wpływu ów drillu na pierdolony trap i co za tym idzie rap. Chief to zrobił sam - w pojedynkę był twarzą jebanego Chicago, wrzucił je na mapę.
Natomiast teza, że Future sam w sobie, albo przynajmniej w największym stopniu / większym niż chociażby Gucci Mane - odpowiada za sukces trapu z Atlanty to jest takie przekłamanie, że po prostu o ja pierdolę.
Koleś, trap gra w pierwszej lidze mainstreamu jakoś od 12 lat minimum - jest wszędzie, jest masa jebanych artystów którzy się na sukces trapu i tego brzmienia składają, o wiele więcej niz te kilka co wymieniłem. I przebicie się trapu do bardziej popowo-śpiewanej strony mainstreamu było tylko kwestią czasu, to był proces nie do uniknięcia.
Twoja naciągana hipoteza jest prostu skrajnie debilna i brzmi jak typowa teoria coby wytłumaczyć zawiłe procesy kierujące rynkiem na potrzeby ludzi spłycających rzeczywistość w taki sposób żeby mogli w ogóle ją pojąć.
Ziomuś.
- przedszkolanek
ale to za damn chyba
chujowe swoją drogą
imo kendrick ma za mały wpływ na scene i okolice żeby go dawać jako btr czy goata, ale bez wątpienia ważny typ w światowej muzyce, nigdy zresztą nie twierdziłem inaczej
chujowe swoją drogą
imo kendrick ma za mały wpływ na scene i okolice żeby go dawać jako btr czy goata, ale bez wątpienia ważny typ w światowej muzyce, nigdy zresztą nie twierdziłem inaczej
tak jak pisałem wcześniej imo to nie udział w sukcesie trapu z Atlantu jest decydujący, by go uważać za bigger than rap
ale to niech już przedszkolanek się wypowie jak on to widzi, bo faktycznie trochę metaforyczności brakuje jego wypowiedziom

- przedszkolanek
no naprawdę, kurwa
tylko już skończ to chujowe prowo, wybieranie półzdań, w tym prawie wszystkie trolujące ciebie, twoje pisanie i budowanie na tym jakiś teorii z dupy o tym co tu się pisze
ps jakbyś nie zauważył to pisałem o obecnym brzmieniu atlanty (a nie tym sprzed x lat, różnica miedzy trapem gucciego, a tym co robi future jest przecież słyszalna natychmiast i nie udawaj że tego nie kumasz) i tym samym wpływie wywieranym na światowy mainstream muzyczny
i nie pisałem też że to future wybił atlante do mainstreamu
Ziomuś.
- JoeyJoeJoe
plz kończcie już
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Kolejne zakręcenie kotkiem za ogon, i to w obliczu kiedy zacytowałem literalnie każdą twoją wypowiedź o Future w tym temacie xD
W pięknym stylu przyznałeś że nie masz żadnych argumentów w dłoni.
Dyskusję uważam za zamkniętą. Pozdro!
W pięknym stylu przyznałeś że nie masz żadnych argumentów w dłoni.
- przedszkolanek
przecież te moje cytaty o futurze to są prawie wszystko moje cytaty z ciebie
właśnie pokazałeś jaki jest poziom argumentacji u ciebie
właśnie pokazałeś jaki jest poziom argumentacji u ciebie
Skończ już prośba xDDDD
- przedszkolanek
Skończ już prośba xDDDD