Słuchawki
Moderator: wrubel
Re: Słuchawki
Od tygodnia analizuje zakup nowych słuchawek, oglądam recenzje, macam w sklepie, teraz wbijam do tematu i dowiaduje się że Krzychu wypierdolił se osiem pak na rezerwową parę tak o
Tak trzeba żyć
Tak trzeba żyć
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
a po co mu kabel do muzyki w postaci cyfrowej, przecież to nie dźwięk przestrzenny@Bolo
@phobos Blooth to ograniczenie, nie da się z tego wyciągnąć nic poza jego przepustowością to przede wszystkim kompresja dźwięku , który musi zostać przetworzony kodekami i jest stratny, ogólnie syf,wyciągniesz o wiele więcej jak już pytasz, ale nie na bezprzewodówkach.
Że niby cyfrówka nie może być przestrzenna? Mylisz się.
Mają ten sam czip co poprzednia generacja , więc wątpię, aby coś poprawili, a do poprawy było niskie pasmo, które brzmiało nienaturalnie, momentami nachodziło na resztę, ogólnie brakowało im ogłady, dodali tylko pierdoły z tętnem i innymi bzdetami,a to co najważniejsze raczej zostało bez zmian.
ale jego źródło i tak nadaje w niskiej jakości, kodek kompresuje stratnie, tylko co to są za straty, ratio kompresji nie będzie wysokie skoro źródło ma niską przepływność i realnie on tego w ogóle nie usłyszy, więc ponownie, po co mu słuchawki z kablem do słuchania typowej muzyki cyfrowej jak on leci z youtube albo spotify, taki aptx hd nie kompresuje przecież na ślepo tylko jest zaprojektowany do reprodukcji muzyki, a przepustowość to 576 kbps
oczywiście wiem, że dźwięk cyfrowy może być przestrzenny
chodziło mi o to, że on ma i tak tylko 2 kanały stereo w tych słuchawkach i nie trzeba przepychać tam nie wiadomo ile bitów na sekundę w przeciwieństwie do rozwiązań typu surround, gdzie to może być realny problem, bo liczy się to już w Mbps
bardziej byś się już mógł przypierdolić, że te jego słuchawki za 899 PLN wspierają tylko kodek SBC
chociaż zapewne do słuchania muzyki to i tak nie służy
wątpię, że w ślepej próbie ludzie odróżnią, czy słuchają muzyki przez kabel czy przez bluetooth przy powyższych założeniach
a to, że teoretycznie kabel gwarantuje lepszą transmisję danych cyfrowych eliminując po drodze kolejną kompresję jak w kodeku bluetooth jest kwestią oczywistą i rzecz jasna nie o to mi chodzi
oczywiście wiem, że dźwięk cyfrowy może być przestrzenny
bardziej byś się już mógł przypierdolić, że te jego słuchawki za 899 PLN wspierają tylko kodek SBC
wątpię, że w ślepej próbie ludzie odróżnią, czy słuchają muzyki przez kabel czy przez bluetooth przy powyższych założeniach
a to, że teoretycznie kabel gwarantuje lepszą transmisję danych cyfrowych eliminując po drodze kolejną kompresję jak w kodeku bluetooth jest kwestią oczywistą i rzecz jasna nie o to mi chodzi
no słuchawki za tyle kasy bez LDAC/aptX (które nawet dla audiofili są praktycznie nieodróżnialne od bezstratnej kompresji po kablu) xD
swoja drogą w temacie audiovoodoo polecam kanał ton składowy, wyborna szuria to jest jeszcze nieodkryta przez mainstream, grupy kabelkowe na fb, podkładki z antymaterii, naklejki kwantowe, japończycy stawiający pod chatą własne transformatory, żeby oczyścić prąd i całkowita ignorancja akustyki, no wyborne
swoja drogą w temacie audiovoodoo polecam kanał ton składowy, wyborna szuria to jest jeszcze nieodkryta przez mainstream, grupy kabelkowe na fb, podkładki z antymaterii, naklejki kwantowe, japończycy stawiający pod chatą własne transformatory, żeby oczyścić prąd i całkowita ignorancja akustyki, no wyborne
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
no ale to są kostne to może i dobra decyzja od strony inżynierskiej, tylko cena z dupy ale do tego przezwyczaił stary wrzeszczanin
W sensie dobra, zeby nie wyposażać w nowoczesny kodek?
no tak, bo i po co? przecież tam i tak chuja słychać
to raczej dział finansowy się cieszy, bo marża na takim "specjalistycznym gównie" jest ogromna, a licencji za kodek nie trzeba bulić xD (pewnie hinczyki na aliexpress takie słuchawy tylko z lepszym dźwiękiem za 250 zł sprzedają
)
dokładnie
Dźwięk jest pełniejszy, bardziej żywy i soczysty łopatologicznie pisząc ( tylko to najlepiej porównać na klasie premium i neutralnej sygnaturze)
Nie wiem czego używa użytkownik, ale zawsze lepsze rozwiązanie w postaci wyższej jakości źródła plus dobre słuchawki to krok do przodu, niż słaby blooth, przykładowo uwielbiam produkty Neumanna, które grają i prezentują muzykę taką jak została nagrana bez koloryzacji.
@eddy_wata Akustyka to podstawa (sam musiałem u siebie wykonać profesjonalną adaptację bo był dramat ) ale niestety na wyższym poziomie słychać każdy niuns toru jak właśnie kable, kiedyś testowałem nowy wypust unitry zgb-401 w domu to były po części neutralne i bardzo fajnie pokazywały zmiany brzmienia w kablach.
niebezpiecznie zbliżamy się do audiofilskich bezpieczników
Wyłącznik różnicowoprądowy do sprzętu Audio HI-END Doepke DFS4 063-4/0,03-F
https://www.dobregniazdka.pl/product/wy ... x-ASARcBnq

Wyłącznik różnicowoprądowy do sprzętu Audio HI-END Doepke DFS4 063-4/0,03-F
https://www.dobregniazdka.pl/product/wy ... x-ASARcBnq
Spoiler

Kabel do wtyku glosnika: gruby na pol fiuta, oplot z grafenu, poczworny zloty splot
Kabel od wtyku w srodku glosnika/ w zwrotnicy: 1mm miedzi widzisz mnie kurwa
Kabel od wtyku w srodku glosnika/ w zwrotnicy: 1mm miedzi widzisz mnie kurwa
Hehe nie testowałem, ale jeśli masz wątpliwości co do różnic brzmienia to zapraszam na odsłuch na Neumanach (okolice Wrocławia) moja partnerka totalnie nie zna się na dźwięku, a potrafi wyłapać zmiany, więc nie trzeba być orłem w tej dziedzinie.
Muzyka na kostnych brzmi przecież słabiutko, to jest sprzęt do słuchania podcastów i rozmów telefonicznych a nie dla melomanów
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
to sie nazywa sugestia i bledy poznawcze
Totalnie się z tym nie zgodzę.
Nie ma tu z czym sie zgadzac lub nie, przewody wewnatrz glosnikow sa cienkie jak glista a to one finalnie zamieniaja prad na cisnienie akustyczne, to jest ostateczny argument na kablarzy, nie wspominajac kurwa o drutach zbrojeniowych wykorzystanych do robienia kabli w instalacji blokow z wielkiej plyty w ktorej te audiofilskie anakondy sie wiją i halinka ma zakaz odkurzania dookoła