to jest dopiero kontrowersyjna opinia
Kaz Bałagane
Re: Kaz Bałagane
nie nabierałem się na te beznajdziejne prowo z kendrickiem rok temu, to i teraz nie nabiore
ale generalnie takie prowa nie przystoją, bo nawet dzieci z przedszkolu wiedzą że TPAB to najbardziej progresywna rap płyta jaka została kiedykolwiek stworzona, nie wspominając o tym że jest najbardziej czarna i kipi z niej całym przekrojem afroamerykańskiej muzyki
gkmc to dobry laidback z bangerami na fajnych flow, thats all
chyba w polsce, gdzie za szczyt awangardy uważane jest jakieś la koka nostra dla ślizgowych koniobijców czy inny logic, w usa wszyscy są zgodni co do tego że jest TPAB i długo długo kurwa nic
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- przedszkolanek
thugger to po prostu raper, a takie osobistości jak Kendrick czy Kanye są ponad "po prostu rapem", oni są ponad topem
a gdybym miał mówić po prostu o topie topów to i tak bym gadał o Chief Keefie i jego Finally RIch, Bang 3 albo Dedication, a nie o thuggerze, trzeba być uczciwym sorka
a gdybym miał mówić po prostu o topie topów to i tak bym gadał o Chief Keefie i jego Finally RIch, Bang 3 albo Dedication, a nie o thuggerze, trzeba być uczciwym sorka
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- przedszkolanek
co do thuggera to pierdolisz, ale jeżeli chodzi o kendricka to się zgodzę, że on jest poza dobrym HH
w jakim sensie? ten gość nie jest ponad, bo ponad tym gatunkiem było 3 czarnuchów w historii - biggie, kendrick i kanye - i tyle kurwa, to jest 3 osobowa liga, i jak mówię że thugger ni huja się tu nie łapie to mu w żaden sposób nie ujmuję wkładu w trap 10s, po prostu jest poza konkursem jeśli gadamy o czymś więcej niż przyjemna rap muzyczka
a to że akurat chief keef był jeszcze bardziej wpływowy i progresywny w tym co robił niż thugger to truizm, ale nie wiem czy chce mi się zaczynać dyskusję na ten temat, bo dla mnie taka dyskusja to jakaś abstrakcja
z powyższego powodu nie chce mi się słuchać jeffrey, skoro mam dedication
- przedszkolanek
podstaw za biggiego drake i możemy skończyć dyskusje
to drake to jest rap?
kanye nagrał 808's & Heartbreak, wieć nie wiem po co miałbym podstawiać tam jakiegoś arabusa co całe życie jedzie na rozwodnionych patentach z tej płyty
kanye nagrał 808's & Heartbreak, wieć nie wiem po co miałbym podstawiać tam jakiegoś arabusa co całe życie jedzie na rozwodnionych patentach z tej płyty
- przedszkolanek
żyda prędzej
ale jak już mówimy o ludziach wyrosłych ze środowiska i obecnie będącymi bigger than rap, to tam drake powinien być
i piszę to mimo że fanem nie jestem
no i jeszcze kendrick powinien wylecieć, a w jego miejsce future (opcjonalnie earl albo tyler), przepraszam za niedopatrzenie
ale jak już mówimy o ludziach wyrosłych ze środowiska i obecnie będącymi bigger than rap, to tam drake powinien być
i piszę to mimo że fanem nie jestem
no i jeszcze kendrick powinien wylecieć, a w jego miejsce future (opcjonalnie earl albo tyler), przepraszam za niedopatrzenie
kendrick wylecieć, a w jego miejsce earl, KURWA EARL xDDDDDprzedszkolanek pisze: ↑17 kwie 2020, 16:45 no i jeszcze kendrick powinien wylecieć, a w jego miejsce future (opcjonalnie earl albo tyler), przepraszam za niedopatrzenie
bądźmy poważni, skończ ciągnięcie tego żartu
i jak już mówiłem - jeśli którykolwiek z trap tuzów miałby tam wlecieć to tylko Chief Keef
a tyler całą karierę brzmi tak jakby chciał być MC Ride, ale miał za mało cohonez, w swoim gatunku ma zero podjazdu do Rida właśnie, czy chociażby Danego Browna, no ale jebać to, bo ja nie o tym
- przedszkolanek
tak earl, ale future lepszy, dlatego opcjonalnie
no huj mi future, jak jest chief keef? głuchy jesteś?
- przedszkolanek
bo robi lepszą i lepiej brzmiącą muzykę?
i bo nie jest w tej chwili muzycznym bankrutem (przy całej mojej sympatii do chiefa)?
i bo nie jest w tej chwili muzycznym bankrutem (przy całej mojej sympatii do chiefa)?
ostatnio Borys Dejnarowicz umieścił ranking płyt poprzedniej dekady, najwyżej z rapu znalazł się na piątym miejscu Young Thug z kompanami z Rich Gangu, po nim był Future na 9 ze swoim DS2, ich twórczość też przewijała się na innych pozycjach, był tam też oczywiście Kanye z 3 pozycjami, czy Drake z 2
zapytacie co z Kendrickiem? na liście pojawiło się
a keefa to na niej nie było w ogóle, bo mimo wpływowości to nie były wybitne płyty poza jakąś innowacyjnością, po prostu
zapytacie co z Kendrickiem? na liście pojawiło się
Spoiler
good kid maad city
a tpab oczywiscie tam nie było, dla mnie już większą kontrowersją jest brak Section.80
a tpab oczywiscie tam nie było, dla mnie już większą kontrowersją jest brak Section.80

Chief Keef nie jest bankrutem, prowadzi dostatnie życie, i cały czas wydaje tracki z takimi patentami na nawijki o których future nawet w snach nie marzył - czego najnowsze HOOD albo COLORS są dowodami, to jest zupełnie inna liga niż stękofuturyzmy kodeińca, sora
a lepiej brzmiące od trójki płyt chiefa co wymieniłem nie jest w muzyce trapowej nic, zresztą kto słuchał to wie, a kto tylko przesłuchiwał między katowaniem jakichś bułgarskich post-punków z lat 50tych granych na łoniakach starego a brazylijskim sambo jazzem z 300 wyświetleń na vimeo to nie wie o co kaman, więc mnie nie dziwi że stawiasz futura nad chiefa, skoro jest ładniejszy i ma wiecej klipów, hehe
a lepiej brzmiące od trójki płyt chiefa co wymieniłem nie jest w muzyce trapowej nic, zresztą kto słuchał to wie, a kto tylko przesłuchiwał między katowaniem jakichś bułgarskich post-punków z lat 50tych granych na łoniakach starego a brazylijskim sambo jazzem z 300 wyświetleń na vimeo to nie wie o co kaman, więc mnie nie dziwi że stawiasz futura nad chiefa, skoro jest ładniejszy i ma wiecej klipów, hehe
- przedszkolanek
nie chodziło o bankruta finansowego, tylko muzycznego
sora ale nowe numery i płyty chiefa prawie nikogo nie obchodzą, porównywanie go pod tym względem do future to xDDD
future cały czas wydaje tracki z takimi patentami na nawijki o których keef nawet w snach nie marzył
e: a jeszcze dodam, że nawet jakby zamarzył, to i tak by nie był w stanie to zrobić
a może tak na poważniej, co?
sora ale nowe numery i płyty chiefa prawie nikogo nie obchodzą, porównywanie go pod tym względem do future to xDDD
future cały czas wydaje tracki z takimi patentami na nawijki o których keef nawet w snach nie marzył
e: a jeszcze dodam, że nawet jakby zamarzył, to i tak by nie był w stanie to zrobić
xDDDDDDDDDDDDDD
a może tak na poważniej, co?
Zapomnieliście o Machine Gun Kelly'm, który zjada obu panów na śniadanko, a na deser robi traczek, który wciąga całą dyskografię ZHH.
Spoiler
z dystansem, żarciki
chief ma w HOOD więcej flow niż future na 2 ostatnich płytach ziomuś, no ale jak katowałeś mongolskie narodowo-socjalistyczne harsh noisy to mogłeś takich subtelności nie wykryć, spoko ZDARZA SIĘ HEHE
mówisz z pewnością siebie jebanego speca z rateyourmusic, ale słowa które wypowiadasz od razu u każdego kumatego odbiorcy budzą uśmieszek pod noskiem
bo widzisz, między chiefem a future jest taka przepaść jeśli chodzi o innowacje i pomysły na robienie rapu jak między kendrickiem a żuromem - oczywiście na niekorzyść futurca, do huja
i mówię to jako fan future, który słucha czarnucha od 2013
mówisz z pewnością siebie jebanego speca z rateyourmusic, ale słowa które wypowiadasz od razu u każdego kumatego odbiorcy budzą uśmieszek pod noskiem
bo widzisz, między chiefem a future jest taka przepaść jeśli chodzi o innowacje i pomysły na robienie rapu jak między kendrickiem a żuromem - oczywiście na niekorzyść futurca, do huja
i mówię to jako fan future, który słucha czarnucha od 2013
- przedszkolanek
no ale słuchaj koleś, my w ogóle nie o tym zaczęliśmy pisać, ja ci próbuje pokazać że się ślizgasz po temacie jak jakiś kadłub, wygłaszając nic nie znaczące banały xDD
już pomijam, że nawet jak tu odsiać jakąś merytorykę, to nie masz racji
już pomijam, że nawet jak tu odsiać jakąś merytorykę, to nie masz racji