Kaz Bałagane

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
czardi

Re: Kaz Bałagane

Post autor: czardi »

a to on kiedyś tekstowo był lepszy? bo, że zawsze recytuje tak samo, to po kilku kawałkach na przestrzeni lat już zdążyłem zauważyć
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
dogmeat

Post autor: dogmeat »

Na początku, szczególnie gdzieś koło 1:05 akcentuje tę preambułę jak Peja z czasów świetności SLU, hehe.
A kawałek jak kawałek, generic trap Kaza z generic teledyskiem, który musiał się w jego głowie wydawać świetnym pomysłem, ale w realizacji wyszło mniej wspaniale. Bałagane na autopilocie, parę przyjemnych punchy - mam na myśli te które można podwiązać pod starokolegę Bojkota, wjazdy w internautów jak zwykle beka i tasowanie się do tego, jak bardzo nie przejmuję się opinią typów w sieci ale napiszmy o tym kolejny wers.
Bit spoko, ale to wszystko jest bez energii i chciałoby się usłyszeć jakiś w nim finał. A tak to przypomina balon który ładnie pompuje się powietrzem, w połowie zatrzymuje i spuszcza je robiąc "psssi psssi".
Spoiler
właśnie kurwa, mógłby z tym psssi psssi przestać, bo mam flashbacki do reklam radiowych pewnego środka na chorą prostatę
sharezza pisze: 14 kwie 2020, 16:30 zauwazylem nawet ze bar z klipu to ten sam bar co w klipie flary pro8l3mu?
Bar motocyklowy 2 koła wuwuwa
przedszkolanek pisze: 14 kwie 2020, 19:40
polski drill skurwysyny, powiedzmy
Już bliżej do polskiego drillu był Sentino w niektórych momentach dwóch pierwszych ZL niż Kaz na tej wymęczonej bule od niechcenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

noo, to psi psi jest słabe w jego wykonaniu, podbitka chief keefa z 2013 została własnie przeruchana do szpiku kości
Awatar użytkownika
Serdecznosci

Post autor: Serdecznosci »

Od jakiegoś czasu Kaz to tylko single. Ostatnią płytą, którą przesłuchałem z entuzjazmem to Narkopop.

Swoją drogą - w klipie ten sam bar co w PRO8L3M - Flary.
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

Serdecznosci pisze: 16 kwie 2020, 10:34 Ostatnią płytą, którą przesłuchałem z entuzjazmem to Narkopop.
i tak już zostanie byczku, narkopop ostatnia najlepsza płyta kaza, później to już tendencja spadkowa robionej muzyki przez niego :)
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

tendencja spadkowa to już po gruzie sie zaczęła, a do gruzu była tendencja rosnąca

gruz był opus magnum
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
boras

Post autor: boras »

mi sie wydaje ze tekstowo lot 022 mial najmniej adlibow, kazowych metafor, "kmwtw", jego "języku" itp. im dalej w las, tym mniej da sie sluchac tych tesktow, najlepiej wlasnie na gruzie i narkopopie wchodzily.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

baqlashan pisze: 16 kwie 2020, 19:09 gruz był opus magnum
amen
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Wiadomo, że ta. Narkopop w porównaniu do Radia dla mnie był rozczarowaniem, aczkolwiek wiem że to niepopularna opinia
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo to fajne przejście bitu, na początku myslałem, że może nie być za dobrze, ale ostatecznie wyszło całkiem fajnie, typowy numer Kaza, można sobie posłuchać bez przypału, chociaż na treningi się nie nadaje :D
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

narkopop najlepsze, ale już nie toczmy dziesiąty raz tej samej dyskusji
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Piters pisze: 16 kwie 2020, 21:17 Narkopop w porównaniu do Radia dla mnie był rozczarowaniem, aczkolwiek wiem że to niepopularna opinia
popularna opinia
Awatar użytkownika
baqlashan

przedszkolanek pisze: 16 kwie 2020, 22:44 narkopop najlepsze
w jakiejś alternatywnej rzeczywistości na pewno tak jest, natomiast w tej obecnej to narkopop jest przy radiogruzie gównem obesranym
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Ale pierdolicie, przecież na Narkopopie nie ma słabego momentu nawet, no prócz featu palucha który był pierwszym sygnałem że coś może się spierdolić w tej dyskografii. Stara Bida, Intro, Narcyz, Spodenki do Ćpania to przecież topka Kaza (która swoją drogą jest w chuj przepastna)
Awatar użytkownika
dogmeat

Post autor: dogmeat »

[mention]Whtn[/mention] to są dobre tracki, rzecz polega w tym, że jego najlepsze projekty solowe były znacznie krótszymi, bardziej konkretnymi płytami niż Narkopop. Kaz choć dwoi się i troi to nie jest jednak wszechstronnym raperem (z wyjątkami, takimi np jak Strzały) i przy takiej ilości trackow jego patent na jedno kopyto przytłacza i męczy. Narkopop jeszcze, ale np to ile tego wysrał na Chleb i Miód pokazuje w czym problem.
Obrazek
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

ogkush pisze: 05 kwie 2020, 15:04 znowu dyskusja która płyta kaza lepsza, kto lepszy na scib, który to już raz :D zaczynając od slizgu, przez rożne tematy tutaj, chyba ze 21? :bowdown:
:lol:
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
niuskultonowytruskul

Post autor: niuskultonowytruskul »

Kac bałagan - powiesz że to zwykły dilerek a to szanowany polski przedsiębiorca wpływający pozytywnie na dynamikę wzrostu PKB
Awatar użytkownika
przedszkolanek

pisanie że narkopop to gówno obesrane xDDDDDD
Awatar użytkownika
baqlashan

a ty umiesz czytać ze zrozumieniem? pisałem że przy gruzie jest to gówno obesrane

tak samo jak zajebane good kid maad city jest gównem obesranym przy to pimp a buterfly

osobno te płyty są świetne, zarówno narkopop jak i good kid, ale nijak nie mogą się równać z rzeczami wybitnymi, a co więcej epokowymi

radio gruz to rzecz w polskim rapie wybitna i epokowa, a narkopop to po prostu świetny album z dobrymi strzałami, i analogicznie z kendrickiem
Awatar użytkownika
przedszkolanek

umiem, to są albumy na prawie identycznym poziomie, narkopop jest ciut lepszy
analogicznie z kendrickiem, no dobra prawie bo GKMC jednak wyraźnie lepsze
ODPOWIEDZ