Kaz Bałagane
Re: Kaz Bałagane
a to on kiedyś tekstowo był lepszy? bo, że zawsze recytuje tak samo, to po kilku kawałkach na przestrzeni lat już zdążyłem zauważyć
Na początku, szczególnie gdzieś koło 1:05 akcentuje tę preambułę jak Peja z czasów świetności SLU, hehe.
A kawałek jak kawałek, generic trap Kaza z generic teledyskiem, który musiał się w jego głowie wydawać świetnym pomysłem, ale w realizacji wyszło mniej wspaniale. Bałagane na autopilocie, parę przyjemnych punchy - mam na myśli te które można podwiązać pod starokolegę Bojkota, wjazdy w internautów jak zwykle beka i tasowanie się do tego, jak bardzo nie przejmuję się opinią typów w sieci ale napiszmy o tym kolejny wers.
Bit spoko, ale to wszystko jest bez energii i chciałoby się usłyszeć jakiś w nim finał. A tak to przypomina balon który ładnie pompuje się powietrzem, w połowie zatrzymuje i spuszcza je robiąc "psssi psssi".
A kawałek jak kawałek, generic trap Kaza z generic teledyskiem, który musiał się w jego głowie wydawać świetnym pomysłem, ale w realizacji wyszło mniej wspaniale. Bałagane na autopilocie, parę przyjemnych punchy - mam na myśli te które można podwiązać pod starokolegę Bojkota, wjazdy w internautów jak zwykle beka i tasowanie się do tego, jak bardzo nie przejmuję się opinią typów w sieci ale napiszmy o tym kolejny wers.
Bit spoko, ale to wszystko jest bez energii i chciałoby się usłyszeć jakiś w nim finał. A tak to przypomina balon który ładnie pompuje się powietrzem, w połowie zatrzymuje i spuszcza je robiąc "psssi psssi".
Spoiler
właśnie kurwa, mógłby z tym psssi psssi przestać, bo mam flashbacki do reklam radiowych pewnego środka na chorą prostatę
Bar motocyklowy 2 koła wuwuwa
Już bliżej do polskiego drillu był Sentino w niektórych momentach dwóch pierwszych ZL niż Kaz na tej wymęczonej bule od niechcenia.

noo, to psi psi jest słabe w jego wykonaniu, podbitka chief keefa z 2013 została własnie przeruchana do szpiku kości
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
- Serdecznosci
Od jakiegoś czasu Kaz to tylko single. Ostatnią płytą, którą przesłuchałem z entuzjazmem to Narkopop.
Swoją drogą - w klipie ten sam bar co w PRO8L3M - Flary.
Swoją drogą - w klipie ten sam bar co w PRO8L3M - Flary.
i tak już zostanie byczku, narkopop ostatnia najlepsza płyta kaza, później to już tendencja spadkowa robionej muzyki przez niegoSerdecznosci pisze: ↑16 kwie 2020, 10:34 Ostatnią płytą, którą przesłuchałem z entuzjazmem to Narkopop.
tendencja spadkowa to już po gruzie sie zaczęła, a do gruzu była tendencja rosnąca
gruz był opus magnum
gruz był opus magnum
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
mi sie wydaje ze tekstowo lot 022 mial najmniej adlibow, kazowych metafor, "kmwtw", jego "języku" itp. im dalej w las, tym mniej da sie sluchac tych tesktow, najlepiej wlasnie na gruzie i narkopopie wchodzily.
- rozklad_gaussa
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Wiadomo, że ta. Narkopop w porównaniu do Radia dla mnie był rozczarowaniem, aczkolwiek wiem że to niepopularna opinia
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- Bryx Fenrir
Bardzo to fajne przejście bitu, na początku myslałem, że może nie być za dobrze, ale ostatecznie wyszło całkiem fajnie, typowy numer Kaza, można sobie posłuchać bez przypału, chociaż na treningi się nie nadaje 
- przedszkolanek
narkopop najlepsze, ale już nie toczmy dziesiąty raz tej samej dyskusji
-
ksiazenieporzadek
w jakiejś alternatywnej rzeczywistości na pewno tak jest, natomiast w tej obecnej to narkopop jest przy radiogruzie gównem obesranym
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Ale pierdolicie, przecież na Narkopopie nie ma słabego momentu nawet, no prócz featu palucha który był pierwszym sygnałem że coś może się spierdolić w tej dyskografii. Stara Bida, Intro, Narcyz, Spodenki do Ćpania to przecież topka Kaza (która swoją drogą jest w chuj przepastna)
[mention]Whtn[/mention] to są dobre tracki, rzecz polega w tym, że jego najlepsze projekty solowe były znacznie krótszymi, bardziej konkretnymi płytami niż Narkopop. Kaz choć dwoi się i troi to nie jest jednak wszechstronnym raperem (z wyjątkami, takimi np jak Strzały) i przy takiej ilości trackow jego patent na jedno kopyto przytłacza i męczy. Narkopop jeszcze, ale np to ile tego wysrał na Chleb i Miód pokazuje w czym problem.

baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
-
niuskultonowytruskul
Kac bałagan - powiesz że to zwykły dilerek a to szanowany polski przedsiębiorca wpływający pozytywnie na dynamikę wzrostu PKB
- przedszkolanek
pisanie że narkopop to gówno obesrane xDDDDDD
a ty umiesz czytać ze zrozumieniem? pisałem że przy gruzie jest to gówno obesrane
tak samo jak zajebane good kid maad city jest gównem obesranym przy to pimp a buterfly
osobno te płyty są świetne, zarówno narkopop jak i good kid, ale nijak nie mogą się równać z rzeczami wybitnymi, a co więcej epokowymi
radio gruz to rzecz w polskim rapie wybitna i epokowa, a narkopop to po prostu świetny album z dobrymi strzałami, i analogicznie z kendrickiem
tak samo jak zajebane good kid maad city jest gównem obesranym przy to pimp a buterfly
osobno te płyty są świetne, zarówno narkopop jak i good kid, ale nijak nie mogą się równać z rzeczami wybitnymi, a co więcej epokowymi
radio gruz to rzecz w polskim rapie wybitna i epokowa, a narkopop to po prostu świetny album z dobrymi strzałami, i analogicznie z kendrickiem
- przedszkolanek
umiem, to są albumy na prawie identycznym poziomie, narkopop jest ciut lepszy
analogicznie z kendrickiem, no dobra prawie bo GKMC jednak wyraźnie lepsze
analogicznie z kendrickiem, no dobra prawie bo GKMC jednak wyraźnie lepsze