Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
insane

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: insane »

Kupie bilety na tottenham przez neta, ewentualnie w kasie nie majac membera? Bede w londynie akurat jak beda grac z wisienkami i przeszedlbym sie na ten ich nowy stadion.

Jest jeszcze wtedy chelsea - whu, ale to derby wiec pewnie juz dawno wyprzedane miejsca.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

3 dni przed meczem normalnie są chyba na necie dla każdego
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

kupisz, ja kupowalem. na chelsea to nie ma szans bez membera.
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
darekkk1111

Post autor: darekkk1111 »

Nitka, która pokazuje, że Ole to chujowy trener.
Awatar użytkownika
Groszek

Mourinho wraca? :D
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Ole Gunnar Solskjaer is unfortunate to find himself “in the same era as Jurgen Klopp and Pep Guardiola”, says Ryan Giggs
https://www.goal.com/en/news/solskjaer- ... xeeq9d9h18

:lol: biedny Ole musi oglądać plecy Kloppa i Guardioli z perspektywy trzeciego miejsca oh wait
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

Ole zawsze szacunek za czasy grania w United, ale stały kontrakt dla niego to nieporozumienie, tak samo jak większość rzeczy, które robi Woodward :dunno:
Bakan

Post autor: Bakan »

8 punktów to sporo ale nie popadam w hurraoptymizm bo gra Liverpoolu paradoksalnie wcale dobrze nie wygląda i sporo z tych punktów zawdzięczają szczęściu. Choćby ta sytuacja z Mane imo 60% symulka, 40% faul. Jestem bliższy stwierdzenia, że lepiej byłoby tego nie gwizdać choć rozumiem, że VAR anulować tego nie mógł bo nie był to ewidentny błąd.

W każdym razie jeśli uda się utrzymać tę przewagę do momentu starcia bezpośredniego i go nie przegrać to droga wydaje się być prosta. Póki co spokojnie, mnóstwo roboty do zrobienia i sama gra również do poprawy.

W grudniu liczę na jakiś extra transfer, który nieco rozrusza towarzystwo z przodu i da nowe bodźce. Klasyczna „9” w stylu Llorente to imo byłby najlepszy pomysł bo ofensywne trio na pewno złapie moment, w którym się zatnie.
Awatar użytkownika
40 minut easy

Post autor: 40 minut easy »

ja liczę na to, że chłopaki się rozkręcą, bo faktycznie chujowo to wygląda. większość gra na 70% możliwości max. nie widać tej przyjemności w grze. punkty cieszą ale brakuje jakości. pocieszam się, że to czasu na rozkręcenie mają sporo :dunno: bakan, nie wiem, może powiedz to głośno, bo rok temu nie chciałeś powiedzieć i wyszło jak wyszło.
Bakan

Post autor: Bakan »

Tamte słowa zostały wyrwane z kontekstu. Pisząc z pamięci wydaje mi się, że wówczas napisałem, że „jeśli nie przegrają bezpośredniego starcia z City to nie chce tego mówić głośno...” ale oni ten mecz przegrali więc... :dunno:
Awatar użytkownika
imo

Post autor: imo »

Mane jest kurwa najlepszy rozumisz, na wysokim poziomie fabinho, trencik i firmino, reszta póki co rzeczywiście na te 70-80%. No i karny to był mordeczko normalnie
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Symulka przecież, obejrzyjcie MOTD i widać dokładnie. Jedynie dobrze, że punkty w fpl. Teraz Liverpool trochę trudniejsze mecze ma i mógłby potracić te punkty, bo zaraz się okaże że City się skupi na LM i będzie nudna liga. Ale jakoś nie wierzę, żeby United czy Tottenham dali radę w obecnej formie coś zrobić.
Graf

Post autor: Graf »

Karny z gatunku tych, gdzie wykorzystujesz minimalny błąd przeciwnika, który stwarza okazję do kontaktu wystarczającego, by upaść. Mane to wykorzystal, jak wykorzystuje 99% piłkarzy, szukających starcia.

Co do formy zawodników, to Matip też gra(ł) dobrze i równo. Swoją drogą, wybrany na piłkarza miesiąca ligi.
frontkick pisze: cały kraj sie jara poza jedna jedyna wioska nieugietych galów sluchajacych belmondziarza i sentino
Awatar użytkownika
GeorgePortfel

Post autor: GeorgePortfel »

Liverpool 8 punktów przewagi nad City. W ostatnim sezonie szli łeb w łeb przez 38 kolejek (na przestrzeni całego 18/19, strzelam że nie było większej przewagi żadnego z zespołów niż te 4-5pkt). City ma 1 punkt więcej niż Arsenal niegrający absolutnie nic. Dopiero 1/5 rozgrywekale już teraz myślę, że jeśli The Reds nie zdobędą mistrzostwa w tym sezonie to mogą zamurowywać gablotę z pucharami za ligę, bo już nigdy do niej nic więcej nie wstawią :lol:

United największa katastrofa w historii Premier League chyba. Nie pamiętam żeby tak słabo zaczęli sezon kiedykolwiek. Cytując Twitterka, to ich zwycięstwo z Chelsea 4:0 na samym początku to jedno z największych oszustw 2019 razem z obietnicami wyborczymi tuż przed wyborami w Polsce.
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

W poprzednim sezonie było 7 punktów przewagi gdzieś na początku roku, ale Liverpool remisował jakoś 4 mecze w ciągu półtora miesiąca a City poza jedną porażką punktowało za 3 do końca sezonu.
jefecito

Post autor: jefecito »

Większość chyba zapomniała, że do zakończenia sezonu mamy jeszcze 30 (!) kolejek do rozegrania, a tu jakieś przyznawanie mistrzostwa Liverpoolowi. Nie zdziwię się jak po 12 kolejce (mecz Liverpool vs City) przewaga zmaleje do kilku punktów bo Liverpool teraz ma trochę trudniejszy kalendarz, a ich forma w tym sezonie jest przeciętna i wszystkie zdobyte punkty w lidze do tej pory to spory overperforming coś już powinni stracić.
Awatar użytkownika
Groszek

Przecie w tamtym sezonie live po 20 kolejkach miało +7pkt i wiadomo jak to się skończyło
DeDoK

Post autor: DeDoK »

united to niezły kwitflip robi jak tak patrze na tabele

a po za tym trudny terminarz to naduzycie
mam nadzieje ze taki czeka tez arsenal i chelsea, pzdr
Awatar użytkownika
GeorgePortfel

Post autor: GeorgePortfel »

Groszek pisze: 08 paź 2019, 17:04 Przecie w tamtym sezonie live po 20 kolejkach miało +7pkt i wiadomo jak to się skończyło
No zgadza się. Napisałem bez sprawdzania. Niemniej City w tamtym sezonie miało 4 porażki i blisko 100 punktów a poziom był niebotyczny Zakładając, że znowu City i Liverpool będą daleko przed resztą stawki, punktując jak pojebani, na co wiele wskazuje, to margines błędu dla Manchesteru jest już bardzo mały. Dopiero początek sezonu, zdaję sobie sprawę, ale dla mnie to już w tym momencie wygląda na ogromną szansę dla The Reds aby przełamać mistrzowski impas.
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

Nie wiem nawet gdzie to wrzucić, ale polecam zapoznać sie z dzisiejszą aferą pomiędzy żoną Rooneya, a żoną Vardy'ego :lol:
Spoiler
Spoiler
ODPOWIEDZ