VNM

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
igorzastyy

Re: VNM

Post autor: igorzastyy »

No można, dlatego mówię tak o CBT.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

fair enough
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

KlejnotNilu71 pisze: 08 maja 2026, 12:04 Dawać mi tu wspólną psycho EPkę Mesa i VNM'a. :twisted: :twisted:
Gat demyt, wspaniały pomysł na koncept album!
Landlord vs. najemca jak THC vs C2H50H Mesa z Lehem, albo strona ciemna - strona jasna jak u Volta...

A wy, a wy
Zero kredytu i pasywny przychód
A my, a my
Piętrowe łóżka, grzebanie w śmietniku
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

aleksy pisze: 08 maja 2026, 19:22 rozwiń jak masz ochotę, bo temat CBT jest mi bliski i chętnie zapoznam się z krytyką
To sprzężenie zwrotne stojące u podstaw CBT ma szansę zadziałać w przypadku jednostki, która albo jest w procesie formowania (przeciętny raper już dawno po), albo w procesie formowania została choć trochę wytresowana (przeciętny raper raczej w drugą stronę), albo ma motywację przebijającą coś, co obecnie pejoratywnie określa się mianem ego (kwestia mocno jednostkowa, bo to dwa najbardziej indywidualne czynniki pod słońcem). Zakładam, że w przypadku raperów scharakteryzowanych przez 2rzyna żadna z tych trzech przesłanek nie jest spełniona i w takiej sytuacji można podejść dwojako do sprawy. Pierwsza strategia, dość nieefektywna, polega na zignorowaniu powyższego i wywołaniu olbrzymiego rozjazdu między włożonym wysiłkiem emocjonalnym a brakiem spodziewanych efektów. Rzecz nieprzyjemna z perspektywy klienta, ale z perspektywy CBT zupełnie neutralna (z zewnątrz zostanie to ocenione jako "za mało się starał, gdyby starał się mocniej, toby zadziałało", co widzimy w przypadku Mesa i VNM-a). Druga z kolei strategia, mniej popularna, ale potencjalnie skuteczniejsza, polega na dobraniu nurtu adresującego brak spełnienia choć jednej z trzech wymienionych przesłanek.
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

JA PIERDOLE MY NA TYM FORUM TYLKO ZARTUJEMY FALENEM A TWOJ RAP JEDZIE DOBRZE JAKBYS BYL ROWEREM
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

A spiewa z manierą pedała więc się zgadza
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Powiem jak Ten Typ, Twój skład to jak rower działa
Bo to system oparty na dwóch pedałach
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
2rzyn

Venom ty wszystko spierdoliles po wyjsciu na legal, co za jebany cymbalista z ciebie.
Mam nadzieje ze nowa plyta bedzie sie nazywac
Vnm - Aidsman
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

[Preludium]Ta, aha, fauenem, 2026 nadal jestem tu.. i cierpliwie czekam z kwitem... aż ta pierdolona bańka nieruchomości pęknie... ta

To fau ej synek, kwitu mam tyle, ty uwiązany na swoim jak gdy chce to se zmieniam meline
Wczoraj na 4 piętro winda zeby wziąć prysznic
Dzisiaj na Złotej trymuje jaja gdy ona pokazuje cccycki
Ta, no bo rynek najmu zmienia sie, landlord dzwoni że chce jakis przelew mowie pierdol sie, heh
Fauenem pierwszy najemca co przewidział krach na barsach
Kazdy czynszojad sie dzisiaj kaja jak Paschalska
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

Kurwa ciągnie mnie ból przy lewej łopatce gdy pochylam głowę patrząc na telefon leżąc w łóżku
Bo jestem już kurwa stary

I V en em kleje wersy jak bułka z dżemem też jest już stary i powiem wam że przejebane jest być stary, a bardziej przejebane jest być starym raperem, a jeszcze bardziej przejebane jest być niezarobionym starym raperem, a kurwa najgorzej jest być nic nie znaczącym dla kultury jak BoJack starym rzemieślnikiem bez rodziny, biznesu i szansy na dalszą karierę. Przejebane ogólnie ja bym się pewnie zapił i skończył w basenie, ale życzę userowi FAŁENEM to najwyższa pora wydziarać sobie coś jeszcze na plecach szyi ramionach jak Persefona ziomal wersy te kleje jakbym zjadł kokona aha ta
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
koalasw90

Post autor: koalasw90 »

Milahovic pisze: 05 maja 2026, 10:30 Imo fejm mu się posypał przez to jak kiepski styl odzieżowy reprezentuje. Wygląda jak manekin w Croppie w 2011 roku.
Akurat moda na ubieranie się jak manekin wraca - patrz niedawny drop Nike'a z Centralnym Ce
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

99mayday pisze: 09 maja 2026, 1:31 Kurwa ciągnie mnie ból przy lewej łopatce gdy pochylam głowę patrząc na telefon leżąc w łóżku
Bo jestem już kurwa stary

I V en em kleje wersy jak bułka z dżemem też jest już stary i powiem wam że przejebane jest być stary, a bardziej przejebane jest być starym raperem, a jeszcze bardziej przejebane jest być niezarobionym starym raperem, a kurwa najgorzej jest być nic nie znaczącym dla kultury jak BoJack starym rzemieślnikiem bez rodziny, biznesu i szansy na dalszą karierę. Przejebane ogólnie ja bym się pewnie zapił i skończył w basenie, ale życzę userowi FAŁENEM to najwyższa pora wydziarać sobie coś jeszcze na plecach szyi ramionach jak Persefona ziomal wersy te kleje jakbym zjadł kokona aha ta
A nie może pójść po prostu do pracy i założyć rodziny?
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Moltisanti pisze: 09 maja 2026, 0:41 [Preludium]Ta, aha, fauenem, 2026 nadal jestem tu.. i cierpliwie czekam z kwitem... aż ta pierdolona bańka nieruchomości pęknie... ta

To fau ej synek, kwitu mam tyle, ty uwiązany na swoim jak gdy chce to se zmieniam meline
Ta, no bo rynek najmu zmienia sie, landlord dzwoni że chce jakis przelew mowie pierdol sie, heh
Kazdy czynszojad sie dzisiaj kaja jak Paschalska
:D :bowdown:
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Pamiętam kiedyś była taka troll akcja, że na fb polskich raperów dodali „fanpage rapera x”. Np. Zeus miał napisane na swoim fanpage rapera Macklemore. Oczywiście bohater tego tematu miał wpisane „fanpage o Drake”. Udawał, że się zdenerwował ale tak naprawdę to przez 2 tyg. walił konia i pił desperadosy na tej śmierdzącej wersalce z wywiadu z Natalim.
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

TooMuchSmoke pisze: 09 maja 2026, 7:25
Moltisanti pisze: 09 maja 2026, 0:41 [Preludium]Ta, aha, fauenem, 2026 nadal jestem tu.. i cierpliwie czekam z kwitem... aż ta pierdolona bańka nieruchomości pęknie... ta

Kazdy czynszojad ssie dzisiaj jaja jak Paschalska
:D :bowdown:
poprawione
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
zuperhero

Post autor: zuperhero »

nobezprzesady pisze: 08 maja 2026, 20:51
aleksy pisze: 08 maja 2026, 19:22 rozwiń jak masz ochotę, bo temat CBT jest mi bliski i chętnie zapoznam się z krytyką
To sprzężenie zwrotne stojące u podstaw CBT ma szansę zadziałać w przypadku jednostki, która albo jest w procesie formowania (przeciętny raper już dawno po), albo w procesie formowania została choć trochę wytresowana (przeciętny raper raczej w drugą stronę), albo ma motywację przebijającą coś, co obecnie pejoratywnie określa się mianem ego (kwestia mocno jednostkowa, bo to dwa najbardziej indywidualne czynniki pod słońcem). Zakładam, że w przypadku raperów scharakteryzowanych przez 2rzyna żadna z tych trzech przesłanek nie jest spełniona i w takiej sytuacji można podejść dwojako do sprawy. Pierwsza strategia, dość nieefektywna, polega na zignorowaniu powyższego i wywołaniu olbrzymiego rozjazdu między włożonym wysiłkiem emocjonalnym a brakiem spodziewanych efektów. Rzecz nieprzyjemna z perspektywy klienta, ale z perspektywy CBT zupełnie neutralna (z zewnątrz zostanie to ocenione jako "za mało się starał, gdyby starał się mocniej, toby zadziałało", co widzimy w przypadku Mesa i VNM-a). Druga z kolei strategia, mniej popularna, ale potencjalnie skuteczniejsza, polega na dobraniu nurtu adresującego brak spełnienia choć jednej z trzech wymienionych przesłanek.
w sensie że tu nie pomoże, typowa dla CBT, zmiana myślenia, czy zachowania, tylko trzeba by przeprowadzić głębszą zmianę- całą 'tożsamość(głównie zawodową)' i wpłynąć realnie na warunki życia, np. przez jakieś przekwalifikowanie, dobrze rozumiem post?
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

w sumie to dziwne, że VNM nie przypomniał o sobie w trakcie zbiórki łatwoganga gdzie jego obecność chyba miałaby najwięcej sensu wśród całej śmietanki, która się tam znalazła.
Zamiast tego wolał po wszystkim zrobić cosplay Przemka Fergusona.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
2rzyn

No mogl sie tam wbic na krzywy ryj
Kulphon

Post autor: Kulphon »

Za mało znany żeby to jaralo ludzi na czacie i żeby opłacało sie go zapraszać. Bylo parę osob co zostawiały na licytację jakies swoje plyty, gitary i obrazy zdjęte z korzytarza to ludzie reagowali tylko 'a na chuj mi to' :rotfl:
Ty i rap to nie pasuje jak James Gandolfini
Ty już nie będziesz bossem jak gej w Lamborghini
ODPOWIEDZ