Dorota
Re: Dorota
oczywiście beka z zakompleksionych typow od komentarzy "BOLZGA NIEGOTOWA111" owszem na tle kanału SBM MAFIJA LEJBEL faktycznie nie jest to najwieksze gowno obesrane, ale kto to kurwa sobie pusci z przejmnoscia? Utwor na raz, a jego jedyna linia obrony moze być ze jest to ze jest ALTERNATYWNIE I FRESZ bo oczywiście niedociąga to poziomem
gust jest jak dupa, tak po prostu się podoba, fajnie buja - wytrychy konczące jakąkolwiek dyskusję juz na starciehwjsk pisze: ↑25 maja 2022, 10:51 Beka też z pojmowania tej ALTERNATYWNOŚCI, mam jakichś znajomych którzy mówią że np widzą coś u mnie na spotku i nie rozumieją tego, takiej ALTERNATYWY której słucham, gdzie koło alternatywy to nawet nie stało a słucham bo po prostu akurat mnie fajnie buja i często nawet nie słucham o czym to jest a oni na siłe dorabiają do tego jakąś ideologie i próbują racjonalnie sobie wytłumaczyć jak coś może się tak po prostu podobać, więc dorabiają jakieś alt szyldy. Także nie zesrajcie sie z tą alternatywnością, gust jest jak dupa
przeciez nic się nikomu nie podoba ot tak, samo z siebie, tylko musi być jakiś powód, a poki co zadnego nie przedstawiles, wiec nie dziw sie ze ludzie coś dorabiają - proby racjonalnego objasniania rzeczywistosci to chyba naturalna konsekwencja uzyskania swiadomosci przez homo sapiens
Ach, gdyby tak chociaż jeden rApEr z lejbelu SB Maffija, albo jakiegokolwiek innego w sumie, miał taką łatwość w zgrabnym, nieoczywistym ubieraniu w słowa jakichkolwiek doświadczeń i spostrzeżeń, chociażby tej Grażynki, która chce być zerżnięta w aucie jadąc nad morze 
wydaje mi sie ze reakcje sa przesadzone tak jak byly w przypadku chleba
Ej, ale to serio brzmi bardziej jak spokenwordowe klimaty z "Dział zabranych" Kidda i jak się tak na to spojrzy, to nie jest to złe. Żadne nowatorstwo oczywiście, ale na tle wysrywów jakichś Januszów Walczuków i Kinny Zimmerów ktoś może sobie pomyśleć WTF OLABOGA TO NIE JEST HIPHOP!!!! Solar propsik za odwagę, sukcesu komercyjnego pewnie z tego nie będzie, ale w końcu coś nie z generatora raperów SBM
Nie skupiając się na tym czy utwór jest dobry (Masłowska jest Masłowską, Solar zrobił całkiem intrygujący podkład) to reakcje fanów SBM wyjaśniają dlaczego wszystkie numery na hotel maffija 2 jak i każda nowa twarz labelu brzmią tak samo - słuchacze SBM zasiedzieli się w bedoesowej strefie gównianego komfortu i nie mają ochoty na wychodzenie z niej.
Dorota Masłowska pokusiła się o kilka słów komentarza odnośnie do przyjęcia numeru.
Parę słów ode mnie. Postaram się napisać szybko, bo wiem, że czytacie szybko.
Odbiór mojego i Solara utworu słowno-muzycznego „Motyle” jak wiadomo nie jest zbyt ciepły. Znawcy zarzucają mu: a-słuchalność, A-słuchalność, asuchalność, Asłóchalność, asuhalnoźdćć. I że motyle nie rymuje się z motyle
(moim zdaniem akurat bardzo się rymuje, rym tzw. dokładny!!) i wiele innych zarzutów
dotyczących mojej dykcji, głosu, słuchu muzycznego i jakości mojego tekstu, jak również a może i przede wszystkim: że jest tyle bardziej utalentowanych osób, z kim utrzymuję stosunki seksualne w SBM, że mnie wydali, czyją jestem krewną i dlaczego jestem taka stara i gruba. Kochani już wyjaśniam dlaczego!
Nie będę wchodzić w polemikę z tym pożarem, zwłaszcza że to ten typ ognia totalnego, szalonego, który pali strażaków i węże strażackie, jak również gaszącą go wodę.
Ja na tym pożarze se piekę kiełbasę (wege), bo obchodzę właśnie 20lecie napisania Wojny Polsko-Ruskiej.
Ten pożar jest moimi świeczkami urodzinowymi.
Patrzę jak się jara.
Myślę sobie, że 20 lat temu słyszałam słowo w słowo (może trochę
lepsza ortografia) to samo. Że chujnia, gówno,
sraka, co to za sztuka, tylu jest utalentowanych, kto ją rucha i że taka brzydka. Wtedy skotłowali się odbiorcy starsi, po 20 latach ten sam zestaw figur szachowych
wychodzi z młodych głów:
- nieuzasadniony, niesprawiedliwy awans
- zabobonna wiara w moc stosunku oralnego jako jego akceleratora
- seksualne podłoże awansu, choć też nieco komplikująca sprawę
odrażająca nieatrakcyjność awansującej
- stara. gruba. zrzygałem się.
To jest dla mnie jak mikroplastik w naszych organizmach. Mroczne dziaderskie dziedzictwo ujawniające się w głowach małolatów, w dużej mierze dziewczyn.
Konserwatyzm, przemoc, anty-wolność, terror nicości.
Dziękuję bardzo moim wszystkim zajebistym współartystom, że to się wydarzyło i było taką przygodą. Dziękuję PS czyli Pani Szydłowska że mi kazała robić
piosenki. Dziękuję Ale Camara która jest dla mnie królową cielesnego tupetu, impetu i wolności, że zgodziła się wystąpić przy minusowej temperaturze. Dziękuję Aleksandra Terpińska Director, że znowu z moich bełkotliwych pomysłów uszyła cacko. Marcie Kasprzak za dużo pomysłów wizualnych i genialnemu
Michałowi Dymkowi, który zrobił zdjęcia. Dziękuję Białasowi i pozostaję pod wrażeniem jego talentu mimicznego.
Jak i Lankowi że mimo wszystko wstał z łóżka.
Marcie Szarzyńskiej i wszystkim którzy byli z nami w tę bardzo trudną kwietniową noc z przymrozkiem,
w kożuchach, saniach i z parą buchającą z ust. Na koniec dziękuję Karol Poziemski za odwagę zaproszenia mnie do sbm,
zajawkę i przygodę artystyczną i socjologiczną. Dla mnie ta piosenka i klip to na różnych poziomach jebnięcie wolności
w tym coraz ciaśniejszym, coraz bardziej piekielnym świecie. Szanuję wszystkie opinie, niektóre tylko mniej. A poza tym tam są żywe perły („czekałem na płyte maty a to jakaś starsza kobieta”) („podobne do Chleba Anji Rubik”)

- piernikowyskoczek
nie zesraj się Dorcia
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- mearecensusus
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ostatnio zmieniony 29 sty 2026, 22:22 przez mearecensusus, łącznie zmieniany 5 razy.
a bo ja wiem, wzbudzenie litości/zażenowania/wkurwienia drugiej osoby jest wbrew pozorom względnie łatwe
mój ulubiony sposób na retorykę z opinią wyrażoną przez pierdylion osób - wyszydzić kilka najgłupszych osób z krawędzi grupy i udawać że reszta nie istnieje
dupsko pękło i tyle
dupsko pękło i tyle
no w tej tyradzie Dorotki to ewidentnie psycha siada na puszkę Midasa, przeciez ona chyba wiecej razy wspomniala o byciu grubą, starą i brzydką niż faktycznie jej to ktos wytknął, najebała 5k znaków o tym, że komuś się nie podoba jej numer ale ona wcale się tym nie przejmuje i dystansik, jeszcze powinna wyłączyć komentarze pod klipem
Przecież poleciało tu więcej argumentów niż ty przedstawiłeś na odmienne poglądy, to czego się czepiasz?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji