Kanye West - Graduation (2007)
Re: Kanye West - Graduation (2007)
Wyciekł alternatywny teledysk do Flashing Lights
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Building (feat. Jay-Z)
Fajne. Klimat Graduation zachowany. Piękna to była płyta.
Dziś kolejna rocznica, właśnie nadeszła pełnoletniość.
Can't Tell Me Nothing jeden z największych utworów tego gatunku.
Can't Tell Me Nothing jeden z największych utworów tego gatunku.
KRÓL JEST TYLKO JEDEN
Kolejny dowód na to że rap umiera. ( W sensie że jest tak mało dobrego materiału 2k25 że przebijają się stare albumy).
Co nie zmienia faktu że dojebany album i pewnie top 3 ye.
Chociaż chuj wie, ten człowiek nagrał prawie same wielkie rzeczy
Co nie zmienia faktu że dojebany album i pewnie top 3 ye.
Chociaż chuj wie, ten człowiek nagrał prawie same wielkie rzeczy
No skip album, ale jak kolega wyżej wspomniał, taka chujnie teraz nagrywają, że album sprzed 20 lat jest słuchany
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Nie wiem czy najlepsza płyta Yezusa, ale na pewno moja ulubiona, banger na bangerze, repeat value jak widac na poziomie nieosiągalnym dla nikogo.
can't tell me nothing przebanger, świetnie się zestarzał
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
^ Co ciekawe, pierwotnie to miał być kawałek Jeezy'ego, ale ten oddał go Kanyemu:
I odpalcie sobie jeszcze ten numer Jeezy'ego. Te same drumsy tu są (DJ Toomp odpowiada za obydwa bity):
I odpalcie sobie jeszcze ten numer Jeezy'ego. Te same drumsy tu są (DJ Toomp odpowiada za obydwa bity):
- piernikowyskoczek
ależ przepaść między tymi numerami, za dużo tam się w tle dzieje
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
a jak byście mieli zhierarchizować trzy pierwsze albumy Kanye, to jakby to u Was wyglądało? Bo u mnie to się mocno zmieniało na przestrzeni lat
Ale top 3 dyskografii, czy 3 pierwsze wydane ever?
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
nie, chodzi mi o topkę z pierwszych trzech, bo potem to jedni wolą tjuna na 808, inni majestat MBDTF, inni wizje przeróżne na Yeezusie, a te pierwsze jednak podobne do siebie i dłuuuugo pokutowało myślenie, że TCD najlepsze, a finalnie nie wiem, czy u mnie to nie jest tak:
1. Graduation
2. TCD
3. LR
a kiedyś to Late Registration lubiłem o wiele bardziej, bo zaangażowane, mondre i głembsze, ale trochę mi się odmieniło i też już rzygam tymi singlami z Lupe i Legendem, bo słyszałem milion razy
1. Graduation
2. TCD
3. LR
a kiedyś to Late Registration lubiłem o wiele bardziej, bo zaangażowane, mondre i głembsze, ale trochę mi się odmieniło i też już rzygam tymi singlami z Lupe i Legendem, bo słyszałem milion razy
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
- marmolad_k2
Chomik, dzięki za top 3, ale kiedy special? Wielkie pozdrowienia i pamiętajcie, że cały czas czeka
No u mnie na przestrzeni lat też się bardzo zmieniało. Podobnie do Ciebie, kiedyś dużo bardziej ceniłem LR, ale po czasie jednak męczy w całości. Chyba TCD > Graduation > LR. Honorable mention dla kawałka Barry Bonds, jaki to jest sztos do teraz 
-
tybdo_yntogliw
Absolutnie nie no-skip album, ale same hity, koleś na tym etapie rzeczywiście smażył se na patelni jak Barry Bonds odbijał piłeczkę. "I Wonder" to marnowanie bitu, "Drunk And Hot Girls" jest fajne teraz bo to jeden z blueprintów dla przyszłego autotunowego Kanye i żeśmy już tak do tego przywykli, buja to i rządzi tym pijackim vibem, ale to taki "Guilt Trip" z Yeezusa dla tej płyty. Ten hook Chrisa Martina też tak dziwnie na "Homecoming" siedzi, rozumiem że wzięcie go tuż przed Viva La Vida to było wydarzenie ogromne, ale można było więcej z tego wyciągnąć artystycznie mam wrażenie. No OG wersja rządziła.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60