[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Sivestro

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Sivestro »

Eripe zawsze miał bojową stylowe

Zresztą jak ma brzmieć na dissie, jeśli nie właśnie tak? Czepiać się go można o stare flow w normalnych utworach, nie tych dissowych/typowo bojowych.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Mietek pisze: 01 sie 2025, 19:12 Kurcze Bedoes to taki przypadek człowieka, że w zasadzie on nie powinien móc wygrać prawie z nikim ponieważ już zachowanie go dyskwalifikuje
No dokladnie tak jest, Filipka dissami Bedoes rozjebał w pył, ale publika ogłosiła zwycięstwo Filipka zanim zaczely sie przedbiegi, wiec numery nie miały juz w sumie znaczenia
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
The Bitch Fucker

Post autor: The Bitch Fucker »

Sivestro pisze: 01 sie 2025, 19:21 Zresztą jak ma brzmieć na dissie, jeśli nie właśnie tak? Czepiać się go można o stare flow w normalnych utworach, nie tych dissowych/typowo bojowych.
Normalnych nie słucham, szkoda czasu i uszu.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Moltisanti pisze: 01 sie 2025, 19:22
Mietek pisze: 01 sie 2025, 19:12 Kurcze Bedoes to taki przypadek człowieka, że w zasadzie on nie powinien móc wygrać prawie z nikim ponieważ już zachowanie go dyskwalifikuje
No dokladnie tak jest, Filipka dissami Bedoes rozjebał w pył, ale publika ogłosiła zwycięstwo Filipka zanim zaczely sie przedbiegi, wiec numery nie miały juz w sumie znaczenia
Przecież dissy Bedoesa pisał Tomb.

Dowód: obczajcie sobie diss AŚMZ na Filipka gdzie jest nagromadzenie "synku" "typie" na końcu każdej linijki. To jest znak rozpoznawczy Tomba - obczajcie sobie Daily Grind Freestyle od niego gdzie używa "synku" 4 razy po sobie.
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Nie ma huja, że Bedoes odpowie.
Tam siedzą teraz panowie od PR razem z nim w studiu i mu odradzają
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

@Sivestro jeśli faktycznie pisal je tomb to tylko potwierdza ze w oczach publiki bedoes przegrał przez ksywkę i swój PR.

Inna sprawa ze bedoes wbrew obiegowej opinii jest bardzo dobrym teksciarzem i po prostu umie pisać.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
The Bitch Fucker

Post autor: The Bitch Fucker »

"Pinokio" brzmi w stu procentach jak napisane przez tomba, wersy są przekminione w bardzo charakterystyczny sposób, być może Bedoes sam wymyślił refren.
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

vipdavid pisze: 01 sie 2025, 19:31 Nie ma huja, że Bedoes odpowie.
Zgadza się, smutni panowie z Pepsi się nie zgadzają na odpowiedź. Napisze jedynie oświadczenie na FB. :damn:
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
mlodybi

Post autor: mlodybi »

Trzeba pisać diss
Nie przeszkadza mi chłopak z chłopakiem
Jak white’a pierdolnie kobra będę się raczył ptakiem
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

The Bitch Fucker pisze: 01 sie 2025, 19:19 dlaczego on od tylu lat brzmi jakby cały czas leciał na jednym i tym samym podkładzie w ten sam sposób?
Gdzie wady. Wiele bym oddal by kilku raperów nie kombinowało i nie nagrywali chujni
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

nescafeklasyg pisze: 01 sie 2025, 19:18 Ok ja rozumiem wszystko ale no jechanie przez eripe od pizdy to jednak za wysoki lot mordo wyłożyłeś się po gongu (samemu wyskakując z łapami) więc co ty tu wrzucasz i chuja ma znaczenie że najebany.
Gdzie on do bdsa z łapami wyskakiwał?
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Nie słuchałem wcześniej typa, ale dobrze bangla ten diss. Lubiłem bedoesa w 2016-2019, późniejszych dokonań nie znam, chyba na Gustawie się zatrzymałem, później odlatywał za mocno.
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

vipdavid pisze: 01 sie 2025, 19:31 Nie ma huja, że Bedoes odpowie.
Rysiek widzę dołączył do beefu, więc Bedoes nie wykręci się od "sprawdzam" :D . Musi zareagować swoją drogą Ryszard znowu klasę pokazuje. Tede pewnie w gacie robi że oberwie rykoszetem :razz: . Dawaj diss Bedoes. 48h.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Nie kompromituj się już z ustalaniem swoich wyimaginowanych zasad
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Milahovic

Chujcie do tego jak będę oceniał beefy. Jestem autonomiczną jednostką świadomą.
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

zajebiste ma odniesienia do twórczości bediego w tym dissie, personalne gowno i to pewnie bedoesa zaboli. Z tego co udało mi się wychwycić to:
- "przeszkadza mi chłopak z chłopakiem i chłopakiem"
- "który to twój napad, że aż spanikowałeś" na pseudo gangowe teksty
- "odwaga znika do bagażnika"
- "co jeśli wąż ukąsi White'a w jajca"
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Rymekk

Post autor: Rymekk »

The Bitch Fucker pisze: 01 sie 2025, 19:19 Wszystko fajnie i super, tylko dlaczego on od tylu lat brzmi jakby cały czas leciał na jednym i tym samym podkładzie w ten sam sposób?
Bo to raper mocno jednowymiarowy.

Taki poprawny ten diss, nic więcej, imo Wini miał lepsze pancze, a Tede fajniej przewinął, mimo wszystko spoko, że coś się dzieje, chociaż czuję niedosyt większy niż ten związany z czekaniem na odpowiedź Mesa.
Awatar użytkownika
Milahovic

No chyba sobie żartujesz że takie argumenty zabolą Bedoesa?
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

no nie wiem, imo bardziej dopierdolone wersy to są te odnoszące się do twórczości, a nie do prywaty.

co do mesa, to jest strasznie przehajpowany xD
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Akurat z bagażnikiem to przeruchane na wszystkie sposoby jak i z tym, że Bedoes jest gruby. A z napadem to Bialas na Red Bullu był pierwszy, a było to całkiem nie dawno.

Diss dobry, ale brakuje mi w nim jednego jakichś punchy o czyms, czego byśmy jeszcze nie wiedzieli. Tak jak wjechali te lata temu z jedzeniem gówna przez Miuosha.

No i też niesamowite jest to, że wszystko rozdmuchali się przez to, że Bedoes nie wiedział że ważąc 130 kg ma trochę siły, a Eripe prawie się przekręcił mając 10 lat expa w byciu żulem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ