PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
-
tybdo_yntogliw
Re: PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
Śpiew Oskara będziemy wspominać jak albumy VNM-a po Prosto, taki brak gustu że wstyd
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Faktycznie, po kozackim początku stopniowy zjazd formy z albumu na album i zastąpienia rapu śpiewem.
- gods bidness
Chyba najlepsza płyta Pro673m, czemu zatem nie wyszła na winylu?
co
Spoiler
znaki
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- gods bidness
Dodatkowo płyta minionego roku 2025, który obfitował w wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej.gods bidness pisze: ↑29 paź 2025, 14:24 Ogólnie ta płyta jak heroina - najpierw tak nie weszła i słuchana w całości powodowała nudności, ale już za piątym-szóstym razem podoba mi się potężnie i uważam, że to ich najlepsza płyta. Przesłuchałem ją dzisiaj w trasie dwa razy i siedzi coraz lepiej. I już nawet polsilvera nie skipuję.
Czekam na winyl.
Dodano po 48 sekundach:
Czytałem takie zdania w latach 1999/2000 w magazynach typu Klan, Hip-Hop i sprawiały mi tzw. frajdę (radość).gods bidness pisze: ↑26 sty 2026, 9:23 wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej
Póki co chłopaki kontynuują ruchy anarchokapitalistyczne, pokazując jak prywatny biznes potrafi zadbać o swoje community
Dzięki współpracy z @kacper.zieba - autorem klipu do numeru Skansen - oraz ze Stowarzyszeniem Projekt Błonie, udało nam się zrealizować wsparcie dla osiedla z klipu. Kilka osób zrobi kursy prawka, wiele dzieciaków wysyłamy na 6 miesięcy zajęć z matmy, rysunku i różnych sportów, a jedna z zawodniczek robi pełny kurs dziaraniaTym samym kontynuujemy nasze wieloletnie już wsparcie dla dzieciaków z trudnym startem i zachęcamy Was do tego samego ryjki.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
opinia dla mnie conajmniej szokująca jednakowoż skłania mnie ona do ponownego przesłuchania tego albumugods bidness pisze: ↑26 sty 2026, 9:23Dodatkowo płyta minionego roku 2025, który obfitował w wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej.gods bidness pisze: ↑29 paź 2025, 14:24 Ogólnie ta płyta jak heroina - najpierw tak nie weszła i słuchana w całości powodowała nudności, ale już za piątym-szóstym razem podoba mi się potężnie i uważam, że to ich najlepsza płyta. Przesłuchałem ją dzisiaj w trasie dwa razy i siedzi coraz lepiej. I już nawet polsilvera nie skipuję.
Czekam na winyl.
Dodano po 48 sekundach:Czytałem takie zdania w latach 1999/2000 w magazynach typu Klan, Hip-Hop i sprawiały mi tzw. frajdę (radość).gods bidness pisze: ↑26 sty 2026, 9:23 wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej
twoja familia to typy poznane wczoraj
Uwaga na nisko przelatującą ironię 
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- gods bidness
Nie ironia, a taka prawda. Owszem Oskar śpiewa chujowo, ale nie ma tego na tym albumie ani dużo, ani więcej niż na poprzednich, np. "Widmo".
A to przepraszam, jak tak, o jedno założenie za dużo poleciało.
Czy najlepsza to bym chyba nie powiedział, za to po kilku odsłuchach rzeczywiście się podoba. W sumie tak bardzo spójny treściowo i koncepcyjnie był chyba tylko debiut i imho ciekawie byłoby na porządnie zestawić i przeanalizować te dwie płyty, różnice, podobieństwa, teksty itd.
Czy najlepsza to bym chyba nie powiedział, za to po kilku odsłuchach rzeczywiście się podoba. W sumie tak bardzo spójny treściowo i koncepcyjnie był chyba tylko debiut i imho ciekawie byłoby na porządnie zestawić i przeanalizować te dwie płyty, różnice, podobieństwa, teksty itd.
- Bryx Fenrir
Jest to całkiem dobry album. Mam trochę problem z Oskarem, że jednak robiąc 20 kawałków, to tylko na jakichś sentymentach może polecieć, bo faktycznie ruch z Nosowską spoko, natomiast wszystko co ten duet miał do przekazania już przekazał. I nadal jest to jakieś, i nadal jest to dość dobre. Natomiast żeby jakoś wracać, to nie ma opcji. 3+/6