PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
-
tybdo_yntogliw
Re: PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
Śpiew Oskara będziemy wspominać jak albumy VNM-a po Prosto, taki brak gustu że wstyd
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Faktycznie, po kozackim początku stopniowy zjazd formy z albumu na album i zastąpienia rapu śpiewem.
- gods bidness
Chyba najlepsza płyta Pro673m, czemu zatem nie wyszła na winylu?
co
Spoiler
znaki
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- gods bidness
Dodatkowo płyta minionego roku 2025, który obfitował w wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej.gods bidness pisze: ↑29 paź 2025, 14:24 Ogólnie ta płyta jak heroina - najpierw tak nie weszła i słuchana w całości powodowała nudności, ale już za piątym-szóstym razem podoba mi się potężnie i uważam, że to ich najlepsza płyta. Przesłuchałem ją dzisiaj w trasie dwa razy i siedzi coraz lepiej. I już nawet polsilvera nie skipuję.
Czekam na winyl.
Dodano po 48 sekundach:
Czytałem takie zdania w latach 1999/2000 w magazynach typu Klan, Hip-Hop i sprawiały mi tzw. frajdę (radość).gods bidness pisze: ↑26 sty 2026, 9:23 wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej
Póki co chłopaki kontynuują ruchy anarchokapitalistyczne, pokazując jak prywatny biznes potrafi zadbać o swoje community
Dzięki współpracy z @kacper.zieba - autorem klipu do numeru Skansen - oraz ze Stowarzyszeniem Projekt Błonie, udało nam się zrealizować wsparcie dla osiedla z klipu. Kilka osób zrobi kursy prawka, wiele dzieciaków wysyłamy na 6 miesięcy zajęć z matmy, rysunku i różnych sportów, a jedna z zawodniczek robi pełny kurs dziaraniaTym samym kontynuujemy nasze wieloletnie już wsparcie dla dzieciaków z trudnym startem i zachęcamy Was do tego samego ryjki.
śmigam na desce, ktoś mnie obserwuje
poznaję te mundury, wiem co to za chuje
opinia dla mnie conajmniej szokująca jednakowoż skłania mnie ona do ponownego przesłuchania tego albumugods bidness pisze: ↑26 sty 2026, 9:23Dodatkowo płyta minionego roku 2025, który obfitował w wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej.gods bidness pisze: ↑29 paź 2025, 14:24 Ogólnie ta płyta jak heroina - najpierw tak nie weszła i słuchana w całości powodowała nudności, ale już za piątym-szóstym razem podoba mi się potężnie i uważam, że to ich najlepsza płyta. Przesłuchałem ją dzisiaj w trasie dwa razy i siedzi coraz lepiej. I już nawet polsilvera nie skipuję.
Czekam na winyl.
Dodano po 48 sekundach:Czytałem takie zdania w latach 1999/2000 w magazynach typu Klan, Hip-Hop i sprawiały mi tzw. frajdę (radość).gods bidness pisze: ↑26 sty 2026, 9:23 wiele świetnych wydawnictw składaczy rymów z rodzimej sceny hip-hopowej
twoja familia to typy poznane wczoraj
Uwaga na nisko przelatującą ironię 
- gods bidness
Nie ironia, a taka prawda. Owszem Oskar śpiewa chujowo, ale nie ma tego na tym albumie ani dużo, ani więcej niż na poprzednich, np. "Widmo".
A to przepraszam, jak tak, o jedno założenie za dużo poleciało.
Czy najlepsza to bym chyba nie powiedział, za to po kilku odsłuchach rzeczywiście się podoba. W sumie tak bardzo spójny treściowo i koncepcyjnie był chyba tylko debiut i imho ciekawie byłoby na porządnie zestawić i przeanalizować te dwie płyty, różnice, podobieństwa, teksty itd.
Czy najlepsza to bym chyba nie powiedział, za to po kilku odsłuchach rzeczywiście się podoba. W sumie tak bardzo spójny treściowo i koncepcyjnie był chyba tylko debiut i imho ciekawie byłoby na porządnie zestawić i przeanalizować te dwie płyty, różnice, podobieństwa, teksty itd.
- Bryx Fenrir
Jest to całkiem dobry album. Mam trochę problem z Oskarem, że jednak robiąc 20 kawałków, to tylko na jakichś sentymentach może polecieć, bo faktycznie ruch z Nosowską spoko, natomiast wszystko co ten duet miał do przekazania już przekazał. I nadal jest to jakieś, i nadal jest to dość dobre. Natomiast żeby jakoś wracać, to nie ma opcji. 3+/6