Poczytaj Suworowa, nic lepszego nie znajdziesz. Zacznij od "Akwarium".cliffhanger pisze: ↑09 maja 2025, 21:28 poszukuje dobrej lektury o służbach specjalnych, agentach wywiadu etc
Szukam książek o...
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
Technikolorysta
Re: Szukam książek o...
podbijam akwarium. bardzo podobało mi się, że autor nie poszedł w pościgi, strzelaniny, skurwysyny to nie film, a za to model działania i 'techniczne' szczegóły pracy GRU
-
Technikolorysta
....
Ostatnio zmieniony 10 paź 2025, 21:36 przez Technikolorysta, łącznie zmieniany 1 raz.
Akwarium to taka książka, że każdemu można polecić, nawet jak niespecjalnie się interesuje tematem. Świetnie napisana, czyta się z zapartym tchem.
Suworow zawsze spoko, aczkolwiek czasem ma książki, w których opisuje te technikalia aż za dokładnie, chyba o GRU taka była, że po prostu się nieco wynudziłem. Powiedzmy, że już zbyt głęboko wchodziła w temat.
Dzięki za przypominajkę o serialu, zawsze miałem oglądnąć a do tej pory już zdążyłem o tym zapomnieć po raz któryś. Może niebawem się uda, wierzę.
A od siebie dodam takie pozycje:
- Mówi Józef Światło
lubię wszystko co związane z tzw dwójką, np:
- Sekretna wojna - Z dziejów kontrwywiadu II RP
- W Tajnej Służbie - Wojna wywiadów w II RP
Suworow zawsze spoko, aczkolwiek czasem ma książki, w których opisuje te technikalia aż za dokładnie, chyba o GRU taka była, że po prostu się nieco wynudziłem. Powiedzmy, że już zbyt głęboko wchodziła w temat.
Dzięki za przypominajkę o serialu, zawsze miałem oglądnąć a do tej pory już zdążyłem o tym zapomnieć po raz któryś. Może niebawem się uda, wierzę.
A od siebie dodam takie pozycje:
- Mówi Józef Światło
lubię wszystko co związane z tzw dwójką, np:
- Sekretna wojna - Z dziejów kontrwywiadu II RP
- W Tajnej Służbie - Wojna wywiadów w II RP
- Bunnymen77
Akwarium czytałem już prawie 20 lat temu, zrobiła na mnie wrażenie wtedy, ale trzeba to brać z przymrużeniem oka, jakoś ciężko mi uwierzyć, że gość zdradza tajniki służb i normalnie mieszka sobie w Wielkiej Brytanii, chodzi na spotkania z fanami i pisze książkę za książką. Jakby miał napisać o czymś, co nie przeszło przez tajniacki filtr, to już dawno by zniknął, a tak po prostu buduje mit potężnej rosji.
jakie były najlepsze biografie sportowców, które czytaliście? moje top tyson i agassi ale tu chyba żadnego zaskoczenia nie ma. kiedyś słyszałem że rodmana jest spoko ale widzę że oceny chujowe a łyknąłbym sobie coś takiego
JJ, Jackiewicz i Kosteckiego
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- ConeyIsland
11 pierścieni Jacksona
- scam_sakawa
zdecydowanie Ozzy Osbourne
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
SZAMO jest spoko, ale raczej jako zbiór anegdot o barwnych postaciach ze świata piłki, gdzie główny bohater STANOwi tło dla innych
Ostatnio zmieniony 03 cze 2025, 10:21 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Szamo i Ozzego czytałem, szczególnie Ozzy dojebany. powinąłem sobie 11 pierścieni, dzięki @ConeyIsland
zajebista jeszcze raz dziękuję za polecenie - mega mi się te zajawki zen spodobały i aż akcje zamówiłem zen i sztuka obsługi motocyklaConeyIsland pisze:11 pierścieni Jacksona
pozdro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- ConeyIsland
@badi cieszę się że podobało. Sam tę książkę łyknąłem na wiosnę i propsy mogę zostawić. Świetne były odwołania do zen, świetne były opisy podejścia Phila do Rodmana czy Artesta, świetnie było pokazane dorastanie Bryanta, etc.
- oKulTywowany
Wziąłem sie za książki ala biograficzne skończyłem
,,Freddie i Ja”, ,,Rysiek” i ,,Steve-o profesjonalny idiota”
Co polecacie? Podobno biografia Tysona jest ciekawa
,,Freddie i Ja”, ,,Rysiek” i ,,Steve-o profesjonalny idiota”
Co polecacie? Podobno biografia Tysona jest ciekawa
This page is no longer available.
- przedszkolanek
powstała kiedyś jakaś książka o fenomenie manieczek, względnie szerzej o muzyce klubowo-dyskotekowej w polsce (zachodniej) 90/00?
literatura faktu/naukowa, beletrystyki nie chcę
literatura faktu/naukowa, beletrystyki nie chcę
dobra jakie znacie najlepsze zbiory opowiadań? mogą być thrillerowe, może być fantasy itp itd w zasadzie interesuje mnie wszystko poza romansidłami, sci-fi i horrorem. sama forma krótkich opowiadań mi się podoba, ale niestety przeważnie to są jakieś nudy jak u strugackich.
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Yukio Mishima "Zimny płomień"
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike