[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Mam nadzieję że Mes miał prenumeratę Kaczora Donalda i że był czytelnikiem działu Figle figlarzy, jak tak to będzie miał w chuj pomysłów na pranki 
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
-
zbiegiokolicznosci
To oczywiste że Tede wypromował Mathea. Jego pierwsze bity na legalu, wchodziły na albumy z WJ... Notes, 12 ławek, WSZ&CNE i dopiero Esende
- TooMuchSmoke
Co do Mesa rentiera aka psycho-landlorda to pamiętajcie, ze on miał sporo współprac chociażby z różnymi markami alko (J&B w chuj czasu, Bacardi, jakiś browar chyba EB), na zagraniczne wojaże tez zaczął śmigać dopiero niedawno, wcześniej kisił ogóra w wwa, w prime time grał w chuj festiwali, płyty się sprzedawały, ciuchy alko tez w swego czasu miały spoko popyt. Do tego mieszkał 15 lat w klitce 30m2, jadł szron i glownie chlał (nie wierze w teorie o ostrym ćpaniu, to były raczej krótsze epizody i to na początku kariery), wiec ten hajs realnie mógł odłożyć.
- Oportunistycznyebaka
Wątpię jak trzy płyty oszczędzał na Mercedesa. Poza tym wiadomo już, że współpracownicy jebali go na hajs. No i tak pełna zgoda, Tede ma wszystko w ręku żeby ten beef wygrać, ale tego nie zrobi bo to Tede rocznik 76. To tak jakby Peja miał teraz wygrać z kimś beef. Forma dawno nie ta, już za przysłowiową górką.
- TooMuchSmoke
no kurwa to jest takie gimbo myślenie o finansach, na zasadzie: jak na coś oszczędzam to znaczy, że odkładam cały hajs jakim dysponuje xd jak ktos jest kumaty to robi sobie tzw poduszkę finansowa, zamraża hajs w aktywach/lokatach/kruszcach i go po prostu nie tyka, a w międzyczasie odkłada sobie np po 2k miesięcznie na jakas tak zachciankę
Po części tak. Matheo napisał, że ktoś mu podesłał, ale rzeczywiście algorytm YT jakoś kilka dni przed oświadczeniem wybił na stronę główną tę rolkę, w której Tede opowiada o Matheo.Sionek pisze: ↑02 wrz 2025, 13:21Też mi się wydało dziwne to zesrańsko i to po takim czasie. Może mu algorytm dopiero teraz podsunął.horrypaz pisze: ↑02 wrz 2025, 13:16no troche dziwne to zesranie sie matea bylo, tym bardziej ze to filmik sprzed roku.
on zaczal tlumaczyc ze z tede czy bez to sukces by osiagnal (chuj wie czy by tak bylo) ten mowil ze juz sobie dobrze radzil i mial jakies wspolprace z usa itp, ale w komentach tam mu ludzie torche pocisneli zeby podziekowal ladnie i nie pierdolil bo przed esende to nawet w szczecinie go nikt nie znal albo byl jakims lamusem z cornrowsami.
ofc wyprodukowanie calego esende a nawet nawiniecie chujowej zwroty dalo eleganckie wejscie w mainstream
Tak, Matheo wybił się dzięki Wielkie Joł i konkursowi na bit na Notes, ale wówczas za sterami Wielkie Joł praktycznie był DJ Ostasz. I o tym też w swoim poście pisze Matheo. To Ostasz odpowiadał za kwestie wydawnicze, organizację pracy, to on wynalazł Sistars, etc. Tede wówczas właściwie bardziej był twarzą wytwórni, chodzącym Wielkie Joł, który ma za zadanie nagrywać, koncertować oraz później robić program Bezele. Aż panowie się popstrykali o prawa do WJ i wytwórnia została w rękach rapera. Już nie pamiętam, czy to był 2005 czy 2006 rok.
Swoją drogą, ciekawostka. Bodaj do 2004 roku jednym z pijarowców WJ był Piotr Turek, późniejszy pomysłodawca nieszczęsnego 21 Allstars i Powinnaś być ze mną. Ma bogate CV:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Turek
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2025, 13:56 przez Połas, łącznie zmieniany 2 razy.

- Haczapurjan
To jest prowo czy nieironicznie wierzysz, że Mes chciał się z nim lać? Bo na moje to on tam polazł tylko dlatego, bo wiedział, że go w domu nie ma.
Dziwny ten buttplug, Lygra oceń
Haczapurjan pisze: ↑02 wrz 2025, 12:32 Aha, i babka od hejtu w szkole przyniosła Tedemu figurkę, że to niby on
![]()
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
prostokąty zamiast pierścieni, odważnie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Nikt z nas nie wie kiedy to było nagrywane przecież. Jeden mówi, że go nie było a drugi że był, więc ciężko powiedzieć. Bardziej mi chodzi o podejście Mesa, że zaczyna brać to na poważnie i już bez żartów.Haczapurjan pisze: ↑02 wrz 2025, 13:54To jest prowo czy nieironicznie wierzysz, że Mes chciał się z nim lać? Bo na moje to on tam polazł tylko dlatego, bo wiedział, że go w domu nie ma.
No na pewno taka osoba jak Mes, która chwali się czym tylko może odkładała hajs, żeby kupić liczbę mnogą mieszkań i akurat w czasie pogodzenia z tatą multimilionerem.
Przecież bardzo dziwne byłoby, gdyby kupował te mieszkania po kolei, co kilka lat.
Przecież bardzo dziwne byłoby, gdyby kupował te mieszkania po kolei, co kilka lat.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- Oportunistycznyebaka
Chłop mówił, że nie potrafi zupełnie w matematykę i cyferki i nagle z rękawa wyciąga 4 mieszkania i udziały w jakimś hotelu na Mazurach? A no i jeszcze działka w Molzie.TooMuchSmoke pisze: ↑02 wrz 2025, 13:50 no kurwa to jest takie gimbo myślenie o finansach, na zasadzie: jak na coś oszczędzam to znaczy, że odkładam cały hajs jakim dysponuje xd jak ktos jest kumaty to robi sobie tzw poduszkę finansowa, zamraża hajs w aktywach/lokatach/kruszcach i go po prostu nie tyka, a w międzyczasie odkłada sobie np po 2k miesięcznie na jakas tak zachciankę
Nie da się odłożyć na poduszkę finansową, aktywna, lokaty, kruszce, opłaty i jeszcze 2k miesięcznie na zachciankę zarabiając 4000zł, ale skąd Mes ma o tym wiedzieć nagrywając wersy w stylu:TooMuchSmoke pisze: ↑02 wrz 2025, 13:50 no kurwa to jest takie gimbo myślenie o finansach, na zasadzie: jak na coś oszczędzam to znaczy, że odkładam cały hajs jakim dysponuje xd jak ktos jest kumaty to robi sobie tzw poduszkę finansowa, zamraża hajs w aktywach/lokatach/kruszcach i go po prostu nie tyka, a w międzyczasie odkłada sobie np po 2k miesięcznie na jakas tak zachciankę
W mojej rodzinie służba czyta od lat dwustu
Wam to strach zlecić zbieranie chrustu
Chłopki to nie mój wajb, nie o moich paniach
Te zapierdalały se na uniwerek na saniach
Mogę być w odbiorze trudny
Ale mój dziadek urodził się w 1897, czaisz?
Więc jestem dziwny, jestem dumny
I prawdziwy przy okazji, od kołyski aż do trumny
Ja się nie wstydzę spochodzenia jak Bążur
Dajcie mi zamek, skurwysyny, może być ten w Książu
Dlatego tak mnie wkurwia Mes i jego obrzydliwy klasizm, jestem przekonany że dzięki karmie spektakularnie przepierdoli ten diss. W zasadzie już go przepierdolił zwlekając z odpowiedzią na pierwszy diss TeDego. Nie zapominajmy o tym.
Wypierdoliłbym mu w pysk gdybym go spotkał na żywo, znokautował, zajebał portfel a potem oszczał. Odruch klasowy.
Jesteś namierzany przez Mobbyn hakerów Tego Typu Mesa
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Apropo kasy to mnie od dawna zastanawia sprawa długu Tedasa w skarbówce za unikanie podatków. Nigdy o tym nie mówił szerzej, jedynie w wywiadach mówił że nie poleca zatargu z fiskusem. Miał też o tym dosłownie kilka wersów na przestrzeni lat. Nigdy nie podał kwoty, ale na Karmagedonie nawijał, że mógłby za to kupić kawałek autostrady a w jakimś wywiadzie mówił, że spłacał to wiele lat, jakieś stare sprawy i wielka kwota. Znając naturę odsetek karno-sjarbowych od zaległości to mogła być wtedy pierdoła która urosła do gigantycznego hajsu. To by też tłumaczyło czemu Jaca nigdy się czegoś szczególnego nie dorobił. Bańkę wciągnął nosem bo mówił o tym w wywiadze, w chuj kasy na buty też wydał, ma piwnicę po sufit zajebaną ale to nadal mało jak na to co myślę, że zarobił od początku kariery. Mieszkanie dostał od rodziców, więc na tamte czasy kilkaset koła kosztu odpadło. Auta żadnego z salonu też nigdy nie miał, nawet G klasa kupiona po Vanilli była używana. Może faktycznie zapierdalał żeby oddać kilka baniek skarbówce. W wywiadach też mówi, że w nic nie inwestuje, nie ma mieszkań na wynajem, nie robi pobocznych biznesów żadnych, złota czy bitcoina też nie kupuje.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2025, 14:19 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
No z podejściem Tedego do pieniędzy typu posiadanie nie wiem 10 samochodów naraz bo ma taki kaprys to się nie dziwię że jakoś nie dorobił.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
możesz podlinkować jakieś wywiady, bo nie kojarzę tego wątku?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Zobacz sobie kawałek Cashpirovsky z Karmaggedonu, tam o tym wspomina wprost. Za często o tym nie mówił w wywiadach, jak już to zdawkowo jednym zdaniem
buahah, bez kituscam_sakawa pisze: ↑02 wrz 2025, 8:35 no na tym forum są ludzie, którzy uważają, że Smarki Smark czy Laik to GOATy w polskim rapie, nie śmiałbym się z innych sekt, będąc samemu w takiej patologicznej
złap książkę, złap reset
free smly
free smly