[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
234
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 402

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: marmolad_k2 »

Szkoda, że Tede nie ma dzieciaka, by się tatusie wyzywali, czyj bombelek ma lepsze zabawki i który lepsze ślaczki w przedszkolu nakurwia.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Sionek

Post autor: Sionek »

Tedemu na starość chyba teścia brakuje dlatego nie umie zrobić agresywniejszego tracku w bitewnym klimacie
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Swoją drogą, jestem ciekawy, jak mogłaby wyglądać rozmowa na tej "coffe randce z laską z Tunezji", o której wspominał Mes na Instagramie. Znając kilka bardzo zakochanych w sobie osób, ale jednak dużo mniej niż on, nie wierzę, że najdalej w trzeciej minucie spotkania nie zacząłby chwalić się, że jest Szlachcicem i Wielkim Artystą. A potem już z górki:

- To puszczę ci teraz moje fresh artistic osiągnięcie zatytułowane "Samica psa". No wiesz, I'm dissin' takiego jednego lamusa. Patrz, jak tańczę, dobre, nie? Ale the best będzie zaraz. Moment, czekaj. Wait. O! Widziałaś, jak przykurwiłem frajerowi w domofon? Widziałaś to?
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

https://glamrap.pl/mes-jako-dostawca-je ... -oponenta/
Kolejnym elementem, który Tede postanowił sparodiować, była narracja Mesa o jego „szlacheckich korzeniach”. Na IG pojawiła się grafika, na której Graniecki zestawił Mesa z postacią szlachcica z serialu Netflixa „1670”. W tle widzimy także Numera Raza.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

pokazywał jej na telefonie oferty na otodom - patrz mała, to jest moje, to jest moje, to jest moje (...)
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Bane pisze: 02 wrz 2025, 12:16 Swoją drogą, jestem ciekawy, jak mogłaby wyglądać rozmowa na tej "coffe randce z laską z Tunezji", o której wspominał Mes na Instagramie. Znając kilka bardzo zakochanych w sobie osób, ale jednak dużo mniej niż on, nie wierzę, że najdalej w trzeciej minucie spotkania nie zacząłby chwalić się, że jest Szlachcicem i Wielkim Artystą. A potem już z górki:

- To puszczę ci teraz moje fresh artistic osiągnięcie zatytułowane "Samica psa". No wiesz, I'm dissin' takiego jednego lamusa. Patrz, jak tańczę, dobre, nie? Ale the best będzie zaraz. Moment, czekaj. Wait. O! Widziałaś, jak przykurwiłem frajerowi w domofon? Widziałaś to?
na pewno latwiej ukryc bycie zjebem przy barierze językowej, wyobraz sobie ze gadasz z tunezyjskim mesem i rozmawiacie w łamanym angielskim, przeciez nie zorientujesz sie od razu
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

ciekawe czy jak mes rozmawia gdzieś za granicą po angielsku, to czy wstawia losowe polskie wyrazy, tak jak w polsce robi z ang wyrazami
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Beinlausi

Post autor: Beinlausi »

Bane pisze: 02 wrz 2025, 12:16 - To puszczę ci teraz moje fresh artistic osiągnięcie zatytułowane "Samica psa". No wiesz, I'm dissin' takiego jednego lamusa. Patrz, jak tańczę, dobre, nie? Ale the best będzie zaraz. Moment, czekaj. Wait. O! Widziałaś, jak przykurwiłem frajerowi w domofon? Widziałaś to?
:lol:
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Y'all
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Haczapurjan pisze: 02 wrz 2025, 10:30
Haczapurjan pisze: 02 wrz 2025, 9:35
Burak pisze: 02 wrz 2025, 9:34 Mi się wydaję śliskie to, że Tede nie zaprzeczył, tylko powiedział że nie wie o co chodzi
Ogólnie wciąganie nieboszczyków do beefu i wycieranie sobie nimi mordy jest słabe.

Dobra, wpierdolę ten poranek na prędkość 3x i może czegoś się dowiem.
Wytrzymałem jakoś godzinę materiału tego całego poranka (na przyspieszeniu ofc):
Segment "wydarzenia z Polski":

-Warga wspomina, że chodził do jakiejś knajpy "Tiger" w Chorzowie za młodu, a Tede: "Tigera!? Teraz jest nowy Tiger Bonzo! Słyszałeś Mesa, jak chce szukać hejterów i ich hakować!?" - nie cytuję wiernie, parafraza.
-Warga omawia kartki z kalendarza, schodzi na premierę "Potopu" i Warga tłumaczy, że słynna fraza "Kończ Waść, wstydu oszczędź" jest przez większość ludzi używana błędnie, bo to Kmicic prosił, by oszczędzić mu wstydu po kompromitującym pojedynku z Wołodyjowskim i żeby już go skończył, na co Tede odpowiedział, że Mes mógłby tak powiedzieć na koniec dissu,
-raz czy dwa było jakieś śmieszkowanie o domofonach, ale "w powietrze" strzały,
-Warga coś tam opowiada o coffee rave'ach i Tede opowiada, że jakiś Meksykaniec na Kabatach ma taką właśnie knajpę/kawiarnię i się poprawia, że: "Przepraszam, nie na Kabatach tylko na polu kartofli, Kartoffel Feld!"

Segment "wydarzenia ze świata":
-ktoś się dobija do drzwi, Warga śmieszkuje znowu z domofonem, na co Tede: "Weź przestań, bo jeszcze będzie na zewnątrz czekał",
-coś tam o Ursuli von der Leyen i Warga zaczął znowu w heheszki isć, że "Lejen....Lajen?", na co Tede, że to byłby dobry tytuł dissa/kawałka "Urszula von der LAJEN",
-Korea Południowa przestała puszczać na granicy z Koreą Północną k-pop, żeby złagodzić stosunki, na co Tede, że może teraz dissy Mesa puszczają

Potem jakiś segment wjechał z jakimś oskarkiem co im prasę przegląda, ale już nie dotrwałem. Jak mam resztę tego gówna obejrzeć, to jakiegoś symbolicznego BLIK-a poproszę.
Dobra, obejrzałem do końca. Generalnie później byli jacyś goście związani ze szkołą, hejtem w szkole, zarobkami nauczycieli, więc nic szczególnego już tam nie padło. Jedyne co wynotowałem to:
-po materiale Mazurka o reparacjach (przerywnik, kiedy oni poszli coś tam żreć) zaczęli śmieszkować znowu z tego hakierstwa Mesa, bo jak ktoś obrazi głowę państwa, to znają takiego jednego gagatka, co to go namierzy
-jakaś rolniczka-celebrytka przyniosła jakieś klucze, francuzy, pięćdziesiątki itp. i Tede spytał czy ma klucz do domofonu
-Na koniec był gościu od prasówki sportowej i przywołał mecz tenisowy Sinnera z Bublikiem, gdzie ten drugi pytał jak to możliwe, że Sinner jest takim robotem i tak dobrze gra, że przecież ja też jestem bardzo dobry i nie wiem jak to możliwe, że przegrałem i Tede tu odbił, że jest też taki jeden raper, co musiał każdemu tłumaczyć na Insta, że dobry diss nagrał czy coś takiego.

Aha, i babka od hejtu w szkole przyniosła Tedemu figurkę, że to niby on
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

cześć i chwała bohaterom
Haczapurjan pisze: 02 wrz 2025, 12:32 Aha, i babka od hejtu w szkole przyniosła Tedemu figurkę, że to niby on
XDDDD bardzo podobny
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Antil

Post autor: Antil »

Smutne to trochę, że Ci redaktorzyny z Glamrapu tak trzymają stronę Tedego i w każdym artykule go faworyzują. Co oni kochają go? :D
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Może Glamrap jednak jest tedego hmm
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Antil

Post autor: Antil »

Widziałem kiedyś wywiad to jeden z tych małolatów był bardzo podniecony jak mógł z Jackiem sobie porozmawiać.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Oczywiście że go kochają.
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

faworyzowanie w artykulach glamrapu? nowe, nie znalem
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

wiadomo w ogóle kto jest właścicielem glamrapu?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
YP_

Post autor: YP_ »

ja tego guwna nigdy nie czytalem bo za bardzo wlasnie kojarzylo mi sie z kawalkiem tedasa z natalia lesz o tej samej nazwie
Sionek

Post autor: Sionek »

Nazwa była właśnie zaczerpnięta z tego kawałka/płyty. Dawne logo Glamrapu miało taką samą czapkę jak Tede na okładce
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

rejestr krs mowi, ze wlascicielem jest niejaki Marcin Grzejda, ktory potem mial jakies udzialy w magazynie Vaib
FUCK OFF MR LAHEY
ODPOWIEDZ