Pezet

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Re: Pezet

Post autor: gogi »

Strona płaczu o połamane pianinko? Ślizguawko, tęskniłem.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
frunio

Post autor: frunio »

Waco nieliczna osoba która elektryzuje jeszcze środowisko
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

2rzyn pisze: 05 paź 2023, 19:33 Dzis sam mu pytanie zadalem o ten bit. Napisal ze tonacja ok tylko mix zawsze moglby byc lepszy :)
Wytłumacz mi proszę co ma mix do wklejenia sampla, który ma zupełnie inną rytmikę niż perkusja :dunno:
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

To hołd dla czasów gownianych bitów robionych za blatem chujowego komputera Atariego i nieumiejącycych rapować raperów, lepiej nie dało się tego zrobić, Waco jak zawsze 1000 lat przed sceną.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2023, 6:48 przez marmolad_k2, łącznie zmieniany 1 raz.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

sychy pisze: 05 paź 2023, 21:25
2rzyn pisze: 05 paź 2023, 19:33 Dzis sam mu pytanie zadalem o ten bit. Napisal ze tonacja ok tylko mix zawsze moglby byc lepszy :)
Wytłumacz mi proszę co ma mix do wklejenia sampla, który ma zupełnie inną rytmikę niż perkusja :dunno:
to w kontekście tego że wielu ślizgawkerów żaliło się na mix

dla mnie bas jest bardzo spierdolony i przez to gryzie się z drugą częścią pianinka która też jest za głośno
tempo jest ok, dzięki temu ma to swój groove
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

znowu muszę muzykę rozrywkową po odsłuchu takiego czegoś puszczać na uspokojenie
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

stratemirat pisze: 05 paź 2023, 19:28
Długo pracowałeś nad tym bitem?
Waco: Na pewno dłużej niż pierwotnie zakładałem (śmiech) W tym miejscu chciałem podziękować menadżerowi za koordynowanie całego procesu. Nie ukrywam, że jest to jedna z niewielu produkcji, gdzie moje finalne uwagi brzmieniowe zostały uwzględnione. Tak zresztą powinno to profesjonalnie, w moim odczuciu, wyglądać.
:lol:
Spoiler
no i pięknie. to że pianinko jest za głośno to zabieg celowy wprowadzający mocną psychodelę i chaos, klimat bardzo niepokojącego filmu. jeśli przełamywać utarte w muzyce schematy to w taki sposób, prowokuje i zmusza do refleksji, co widać na poprzednich stronach. props Waco, jesteś artystą

Dodano po 4 minutach 31 sekundach:
a bo zapomniałem o Pezecie skupiając się na bicie. chujowy, zagłusza, nie wiem co on tam wogle pierdoli
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Konfident pisze: 06 paź 2023, 16:05 a bo zapomniałem o Pezecie skupiając się na bicie. chujowy, zagłusza, nie wiem co on tam wogle pierdoli
XDD
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Słyszysz to pianinko? Wypierdalaj
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Pianinko pięknie w off jak w Shook Ones.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Nigdy nie zwróciłem uwagi na off pianinko w Shook Ones.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

bo nie było w boskiej tonacji
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

marmolad_k2 pisze: 07 paź 2023, 10:09 Nigdy nie zwróciłem uwagi na off pianinko w Shook Ones.
Dobra sorry pojebałem z Survival of the fittest. Tam jest to przesunięcie względem bitu takie charakterystyczne.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
edenmar

Post autor: edenmar »

Konfident pisze: 06 paź 2023, 16:05 no i pięknie. to że pianinko jest za głośno to zabieg celowy wprowadzający mocną psychodelę i chaos, klimat bardzo niepokojącego filmu. jeśli przełamywać utarte w muzyce schematy to w taki sposób, prowokuje i zmusza do refleksji, co widać na poprzednich stronach. props Waco, jesteś artystą
To. Podoba mi się. Wyszło lepiej niż gdyby to miało być nudne poprawne pianinko, a tak są dwie strony dyskusji o bicie. Props
Awatar użytkownika
marmolad_k2

A jak tak sobie dziś po tygodniu wróciłem do numeru i to pianinko już aż tak w uszy nie kole.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Reklama Pezeta podczas meczu Barcelony.
Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

To są reklamy wyświetlane normalnie na stadionie, czy dorabiane gdzieś w postprocessingu pod kątem docelowego kraju?
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Chyba na stadionie, bo Mata też miał i ludzie pisali, że pewnie komputerowo przerobione i czegoś takiego na pewno nie było, a potem pojawiło się zdjęcie pod innym kątem z boiska i jednak były.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ale ogólnie może być tak, że to się pojawia np. tylko w Polandzie albo tylko na danym kanale. To by było bardziej sensowne nawet, bo po co się ma Pezet pojawiać w Hiszpanii. Chyba że news o tym, że "Pezet był na bandzie w Barcelonie!!!1111 ALE OSIAGNIĘCIE/REKLAMA" faktycznie aż tak dobrze się kliknie.

2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Ale zdjęcie reklam Maty było robione ze stadionu, nie z TV i były tam te reklamy z nim, więc ja obstawiam, że serio Peziu mógł się pojawić na stadionie.
ODPOWIEDZ