VNM - EXIT2020 (2021)
Re: VNM - EXIT2020 (2021)
W zasadzie w 100% zgadzam się z recenzją Jose, zwłaszcza z końcowym wnioskiem - VNM zdecydowanie powinien sie wyluzować, odpuścić ciagle staranie się o powrót na szczyt, jakaś przerwę sobie zrobić i wtedy może udałoby mu się nagrać coś dobrego. Ale patrząc na to, jak jest zafiksowany na swojej karierze i w jakim zaprzeczeniu chłop tkwi co do jej i swoich umiejętności aktualnego stanu, to raczej jeszcze w tym roku uraczy nas kolejnym gownianym krążkiem. To takie trochę błędne koło - każdy kolejny niewypał jeszcze bardziej go spina i pcha do jeszcze większego tryhardowania, bo „tym razem już na pewno się uda”, co z kolei owocuje następnym nieudanym albumem. Tak po ludzku żal mi chłopa, bo to musi być smutne, gdy powrót na etat, którego porzuceniem tak się chwalił, z każdym dniem staje się bliższy i gdzieś tam z tylu głowy musi mieć świadomość, że spierdolił sobie karierę na własne życzenie.
Ja tam dalej uważam, że mógłby se pożyć z rapu jakby zaczął nagrywać gościnki znowu
A nie wiem jak on chce trafić do nowych ludzi, kurwa Grubsonem na feacie?
Ofc dalej uważam, że tera robi gówno, ale ludzie słuchają gówna często
A nie wiem jak on chce trafić do nowych ludzi, kurwa Grubsonem na feacie?
Ofc dalej uważam, że tera robi gówno, ale ludzie słuchają gówna często
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
hahaha bolo XD
ja uważam, że vnm tak naprawdę nie chce nagrywać, sorry, ale słyszałem już w życiu trochę rapu, słyszałem kompletne chujozy, który były najgorsze na świecie i nie dało się tego słuchać i czułem, że mają zajawkę, ale ten gość to jest po prostu definicja robienia czegoś z przymusu, przy czym uważam, że on wcale nie wie, że nie chce nagrywać,hahaha ale ty pojebany aleksy, znowu to twoje głupiomądre pierdolenie, weź wracaj słuchać pedałów w rurkach, nie no ale posłuchajcie...
moim zdaniem on popełnia ten błąd, co większość ludzi, którzy nie rozkminiają za bardzo życia i nie potrafią na nie spojrzeć z dystansu, on się tak wczuł w swoją rolę, że wydaje mu się, że to jest jedyne, co świat ma mu do zaoferowania i panicznie boi się nawet pomyśleć, żeby spróbować czegoś innego, przez kilkanaście lat patrzył na siebie tylko jako na rapera i przez ten pryzmat widział wszystko wokół, włożył w to wiele pracy, serca i czasu, więc teraz wydaje mu się, że głupio będzie odpuścić, że znaczyłoby to, że te wszystkie lata są bezwartościowe, że całe jego życie nie ma sensu, z bycia raperem zrobił sobie cały świat, więc gdy bycie raperem przestaje mu wychodzić, myśli, że nie ma już dla niego świata, jest niczym młody werter zakochany w jakiejś dupie, który ciągle wkręca sb, że tylko ona ma na świecie znaczenie, więc jak ona go nie chce, myśli, że cały świat jest bez sensu
a to gówno prawda, jedna z klasycznych pułapek umysłu, jestem pewny, że jakby v zaczął medytować i tak tylko dla sportu spróbował wyobrazić sb sb jako nierapera, to po pewnym czasie odczułby ogromną ulgę, że już nie musi... no bo kurwa on naprawdę nie musi, jest milion zajawek na świecie, jeżeli jedna cię tak męczy, nie daje wgl radości i sprawia tylko ból, to kurwa rzuć to w pizdu, nie masz żadnego łańcucha na szyi, nie jesteś sb i nikomu niczego winien, zapomnij o tym i staraj się myśleć o czymś innym, a za rok czy dwa ten rap będzie tylko wspomnieniem, a ty zaczniesz się realizować w inny sposób
naprawdę chciałbym żeby vnm to przeczytał i wziął do siebie, bo jest mi go strasznie szkoda
ja uważam, że vnm tak naprawdę nie chce nagrywać, sorry, ale słyszałem już w życiu trochę rapu, słyszałem kompletne chujozy, który były najgorsze na świecie i nie dało się tego słuchać i czułem, że mają zajawkę, ale ten gość to jest po prostu definicja robienia czegoś z przymusu, przy czym uważam, że on wcale nie wie, że nie chce nagrywać,hahaha ale ty pojebany aleksy, znowu to twoje głupiomądre pierdolenie, weź wracaj słuchać pedałów w rurkach, nie no ale posłuchajcie...
moim zdaniem on popełnia ten błąd, co większość ludzi, którzy nie rozkminiają za bardzo życia i nie potrafią na nie spojrzeć z dystansu, on się tak wczuł w swoją rolę, że wydaje mu się, że to jest jedyne, co świat ma mu do zaoferowania i panicznie boi się nawet pomyśleć, żeby spróbować czegoś innego, przez kilkanaście lat patrzył na siebie tylko jako na rapera i przez ten pryzmat widział wszystko wokół, włożył w to wiele pracy, serca i czasu, więc teraz wydaje mu się, że głupio będzie odpuścić, że znaczyłoby to, że te wszystkie lata są bezwartościowe, że całe jego życie nie ma sensu, z bycia raperem zrobił sobie cały świat, więc gdy bycie raperem przestaje mu wychodzić, myśli, że nie ma już dla niego świata, jest niczym młody werter zakochany w jakiejś dupie, który ciągle wkręca sb, że tylko ona ma na świecie znaczenie, więc jak ona go nie chce, myśli, że cały świat jest bez sensu
a to gówno prawda, jedna z klasycznych pułapek umysłu, jestem pewny, że jakby v zaczął medytować i tak tylko dla sportu spróbował wyobrazić sb sb jako nierapera, to po pewnym czasie odczułby ogromną ulgę, że już nie musi... no bo kurwa on naprawdę nie musi, jest milion zajawek na świecie, jeżeli jedna cię tak męczy, nie daje wgl radości i sprawia tylko ból, to kurwa rzuć to w pizdu, nie masz żadnego łańcucha na szyi, nie jesteś sb i nikomu niczego winien, zapomnij o tym i staraj się myśleć o czymś innym, a za rok czy dwa ten rap będzie tylko wspomnieniem, a ty zaczniesz się realizować w inny sposób
naprawdę chciałbym żeby vnm to przeczytał i wziął do siebie, bo jest mi go strasznie szkoda
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
On po pierwsze musialby skumac ze wypada z bitu i nad tym popracowac.
Po drugie musialby skumac ze czesto gubi rym i przez to 1/4 jego zwrotek to bialy wiersz, a to arcychujowe w rapie wg mnie.
Po trzecie jak juz opanowalby powyzsze, to skonczylby z ta piszczaca wkurwiajaca maniera, przez ktora mam mu ovhote zajebac liscia w ten krzywy dzban.
Po czwartew koncu, musialby nauczyc sie czym jest poczucie dobrego smaku i sprobowac pisac wersy dluzej, przemyslajac ich tresc sto razy zanim to wysra do mikrofonu.
To ostatnie jest chyba niemozliwe do spelnienia na etapie na ktorym sie znalazl.
Moim zdaniem on jest juz zgnitym, przerdzewialym kawalkiem kupy, ktora na trawniku topiac snieg odslonila wiosna, ukazujac polyskujacy od rosy bialy grzyb na brazowym ludzkim klocu.
Po drugie musialby skumac ze czesto gubi rym i przez to 1/4 jego zwrotek to bialy wiersz, a to arcychujowe w rapie wg mnie.
Po trzecie jak juz opanowalby powyzsze, to skonczylby z ta piszczaca wkurwiajaca maniera, przez ktora mam mu ovhote zajebac liscia w ten krzywy dzban.
Po czwartew koncu, musialby nauczyc sie czym jest poczucie dobrego smaku i sprobowac pisac wersy dluzej, przemyslajac ich tresc sto razy zanim to wysra do mikrofonu.
To ostatnie jest chyba niemozliwe do spelnienia na etapie na ktorym sie znalazl.
Moim zdaniem on jest juz zgnitym, przerdzewialym kawalkiem kupy, ktora na trawniku topiac snieg odslonila wiosna, ukazujac polyskujacy od rosy bialy grzyb na brazowym ludzkim klocu.
No i generalnie żeby zająć się czym innym w życiu musiałby mieć więcej niż 50 iq. w przeciwnym wypadku zostaną mu tylko rzeczy, na których zarabiałby jeszcze mniej kwitu, niż na krzyżowaniu artystycznych penisów z grubsonem
@aleksy y Piękny post a nie "głupiomądre pierdolenie"
Rzeczywiście czuć że VNM rapuje już na siłę bo prawdopodobnie nie ma innego pomysłu na siebie. Nie jest się w stanie pogodzić ze swoim losem tylko ostatkiem sił zaczerpuje powietrza w tonącej łodzi podwodnej zwanej "zarabianie na życie rapem".
Bo oprócz wyświetleń i sprzedaży płyt chodzi tu głównie o koncerty, a kto pójdzie w 2021 (lub później przez COVIDa) by posłuchać jak VNM tryharduje live
Ja życzę Tomaszowi by zadzwonił do Adama Chrabina żeby dostać liścia na odmułkę - że nie trzeba rapować do 40 tylko na spokojnie znaleźć sobie inny sposób na funkcjonowanie. Te-Tris jednak potrafił nie nagrywać takiej chujni jak VNM + mimo tego że 2 lata temu skończył karierę to jego HOT16 ma o 100k wyświetleń więcej. Po co psuć sobie legendę takimi płytami jak EXIT
Rzeczywiście czuć że VNM rapuje już na siłę bo prawdopodobnie nie ma innego pomysłu na siebie. Nie jest się w stanie pogodzić ze swoim losem tylko ostatkiem sił zaczerpuje powietrza w tonącej łodzi podwodnej zwanej "zarabianie na życie rapem".
Bo oprócz wyświetleń i sprzedaży płyt chodzi tu głównie o koncerty, a kto pójdzie w 2021 (lub później przez COVIDa) by posłuchać jak VNM tryharduje live
Ja życzę Tomaszowi by zadzwonił do Adama Chrabina żeby dostać liścia na odmułkę - że nie trzeba rapować do 40 tylko na spokojnie znaleźć sobie inny sposób na funkcjonowanie. Te-Tris jednak potrafił nie nagrywać takiej chujni jak VNM + mimo tego że 2 lata temu skończył karierę to jego HOT16 ma o 100k wyświetleń więcej. Po co psuć sobie legendę takimi płytami jak EXIT
Przecież on jeszcze przy premierze ProPejnu chwalił się, że właśnie teraz dużo dłużej siedzi nad każdą zwrotką i rzekomo widzi tego efekty. A na wyrobienie poczucia dobrego smaku to już u niego zdecydowanie za późno.2rzyn pisze: Po czwartew koncu, musialby nauczyc sie czym jest poczucie dobrego smaku i sprobowac pisac wersy dluzej, przemyslajac ich tresc sto razy zanim to wysra do mikrofonu.
Teoretycznie może rozwiązaniem dla niego byłoby skupienie się na działalności wydawniczej, ale to by chyba tylko przyspieszyło jego bankructwo, bo nie wierzę, że na wydawaniu Żyta Tostera, czy jakiegoś FonTama da się coś zarobić.
Wytwórnia się totalnie nie broni pod względem ksywek czy potencjału. Żyt Toster dawno po swoim momencie (jeśli takowy miał, bo nie pamiętam chłopa zbyt poza ksywką, a zeszłoroczna płyta przesłaba), a FonTam - jak nie mylę ksywki - to taki VNM, tylko słabszy.
moglby zarobic na zmotywowaniu flojda i wiro ale chyba ogólna miałkość sie udziela kazdemu w tej wytwórni i nikt nie ma totalnie na to pomysłu
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Sam jesteś przeslaby grubasie angielski i twoje faworyty jak jakiś lordofon albo (wstaw jakiś zespół o którym bolo nie słyszał)
Myślałem Ze już ten jego ziomek z 834 to taki słabszy vnm zanim vnm był słabszym vnmem
Myślałem Ze już ten jego ziomek z 834 to taki słabszy vnm zanim vnm był słabszym vnmem
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Z gówna bata już nie ukręci, ale jakby się postarał dobrze zakręcić na rapowej szachownicy to podejrzewam że by jeszcze z rapu dobrze żył.
Vnm powinien sprzedawać na lewo i prawo featy jak kiedyś. Na następną płytę starych weteranów typu sokół, pezet, włodi, mes ale na nowszych bitach.
Ewentualnie zniżyć się i dołączyć do znanego labelu typu step bo treścią pasuje
Vnm powinien sprzedawać na lewo i prawo featy jak kiedyś. Na następną płytę starych weteranów typu sokół, pezet, włodi, mes ale na nowszych bitach.
Ewentualnie zniżyć się i dołączyć do znanego labelu typu step bo treścią pasuje
#free2rzyn
Ta "wytwórnia" VNM to przędzie gorzej niż późny Aptaun. Jestem w szoku że to dalej funkcjonuje ale może lubią topić hajs albo w 2020 nawet takie zasięgi są lepsze od pracy na etacie.
no nie wiem czy Flojd jest takim asem jeżeli chodzi o sprzedaż płyt, zwłaszcza przy promocji DNB
Pytanie które musi paść:
Czy w 2021 można nazwać VNM-a harpidrutem?
Czy w 2021 można nazwać VNM-a harpidrutem?
Kto w 2021 roku by chciał kupić feat VNMa? Facet liczb nie wykręca żadnych, a muzycznie jest cieniem dawnego siebie. Jedyna opcja w której V udaje się sprzedać zwrotkę to jakiś fejmowy młody raper, który bierze go na feat poniekąd charytatywnie i żeby pokazać swoim fanom, że był kiedyś taki koleś.benqacz pisze: Vnm powinien sprzedawać na lewo i prawo featy jak kiedyś. Na następną płytę starych weteranów typu sokół, pezet, włodi, mes ale na nowszych bitach.
A na zwrotki weteranów to raczej go nie stać, już nie mówiąc o tym, że musiałby im mocno głód zajrzeć w oczy, żeby się mu dogrywać do kawałków.
Wyobrażam sobie jak VNM siedzi teraz na naszym forum i przegląda ten temat czytając posty o sobie i mu smutno. I wtedy robi mi się go szkoda, tak po prostu. Ale muzykę faktycznie chujową robi 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
-
tybdo_yntogliw
NIESŁYCHANE CO SIĘ TUTAJ ODPIERDALA, PSYCHOANALIZA VNM-A...
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
sam jest sobie winien
jego muzyka, wywiady, wpisy na portalach spolecznosciowych, ostatnie teledyski - to wszystko tworzy obraz niezwyklego spierdolenia
i jest to dla mnie smutne bo jestem fanem NSPC, niuskulu i troche debiutu
jego muzyka, wywiady, wpisy na portalach spolecznosciowych, ostatnie teledyski - to wszystko tworzy obraz niezwyklego spierdolenia
i jest to dla mnie smutne bo jestem fanem NSPC, niuskulu i troche debiutu