Powiedz to Muzyce Współczesnej.
Pezet - Muzyka Komercyjna (2022)
Re: Pezet - Muzyka Komercyjna (2022)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Ja myślałem, że ten tytuł albumu, to takie śmiechowe obwieszczenie, że to oczywisty skok na kase a zarazem wyśmiewanie obecnego rapu
a on u Paciorka mówi, że to tak naprawdę muzyka niekomercyjna, bo plyta jest smutna
pezet mam nadzieje, że za 10 lat powiesz, że to był jeden wielki performens ;///
a on u Paciorka mówi, że to tak naprawdę muzyka niekomercyjna, bo plyta jest smutna
pezet mam nadzieje, że za 10 lat powiesz, że to był jeden wielki performens ;///
ale on tam też mówi że niektóre numery celowo maja płytkie teskty, więc jest to spójne z tytułem
doskonala logika, przeciez od zawsze wiadomo ze smutek sie slabo sprzedaje, a najbardziej kasowe filmy wszech czasow, czyli przeminelo z wiatrem oraz titanic to komedie. Z singlami podobnie, najlepiej sprzedaja sie klubowe hedonistyczne bangery jak i will always love you whitney czy candle in the wind eltona
muszę posypać głowę popiołem, bo przesłuchałem dzisiaj te płytę ze 3 razy w samochodzie i kurwa to nie jest zła płyta ! Ba, jest nawet dobra. Hejtowalem wcześnie strasznie, ale niesłusznie, owszem są tragiczne numery jak tatuaże i motocykle z knurem 2115 czy nieszczęsne gangi w el ej, albo idiotyczne refreny typu - słucham słucham stare wwo, sopranos na hbo, ale cała reszta jest Ok i dość spójna. Niezle bity auera, szczególnie w numerze otwierającym, dobre jebniecie i energia , przypomina mi to trochę #1 z rozrywkowej. Pezio tekstowo tez bez jakichs większych baboli i infantylizmów
- gods bidness