Płomień 81 - Szkoła 81 (2020)
-
encrenoire
Re: Płomień 81 - Szkoła 81 (2020)
....
Ostatnio zmieniony 29 maja 2020, 0:10 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Na raz może i fajnie, na dłużej, niestety nie za bardzo. Onar za bardzo przeszkadza. Bitowo wygląda fajnie i chętnie usłyszałbym solo Pezeta na takich bitach, bo gość nawet jak ma niewiele do powiedzenia (czyli jak w prawie każdym kawałku tutaj), to i tak składa fajnie i dobrze mi się go słucha. "Discopolo" ma świetny bit, ale mam wrażenie, że Onar sam się tam dissuje, wszak nie raz i nie dwa próbował robić rzeczy pod mainstream i rozszerzać swój target, tylko że wychodziło jak wychodziło. Avi też mega przegadał tę zwrotkę tam. Super też brzmi kawałek z Hemp Gru, fajnie się tam wszyscy odnajdują i nawet jak to milionowy taki kawałek (z tymi samymi fragmentami Big L'a) to miło się słucha. Kawałek z Paluchem i Kalim fatalny, gorszy jest chyba tylko "Maradona", w ogóle te refreny tutaj to czasami niezła żenia.
- sugarhill_notausgang
Zgadzam się, Pezet tak nawija, że wyjebane mam, że znowu coś o sałatce wakame, którą polewa kikomanem bo na osiedlu się bawi nad ranem a ulice miasta są obsrane. Dobrze się go słucha.
Serio nk wersję bez Onara XD
Serio nk wersję bez Onara XD
- wilkstaryruchacz
Bez kitu XD. W sumie podobne odczucia jak większość wyżej, spoko na chwile, raczej nie bede wracał. Taka płyta pod siedzenie w domu.sugarhill_notausgang pisze: ↑23 mar 2020, 13:44 znowu coś o sałatce wakame, którą polewa kikomanem bo na osiedlu się bawi nad ranem a ulice miasta są obsrane
Ciekaw jestem tylko tych interpretacji, najbardziej Frosti i Berson
Dla mnie bardzo dobra płyta, klasyczny hip hip na klasycznych bitach w większości. Buja się głowa, Onar nawet nie przeszkadza, Pezet w swojej formie. Nic odkrywczego jednak smakuje jak taki dobry tradycyjny obiad: kotlet, ziemniaki, buraczki. Czasami nie trzeba nic więcej.
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
nie wiem czy było ale
PEZET x KALI x PALUCH - Powiedz Na Osiedlu 2020 (bez onara)
PEZET x KALI x PALUCH - Powiedz Na Osiedlu 2020 (bez onara)
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Discopolo to sztos jakich mało 
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
remixy przedstawicieli Def Jamu - Miłego i Frostiego wpadły na spotify, na razie tylko te 2
Wrzuciliby jedyny słuszny remix czyli Aviego 
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
moim zdaniem powinni wrzuć wszystkie te co są na YT at least, ale EksKLuZywNY KRążEk 
-
encrenoire
....
Ostatnio zmieniony 29 maja 2020, 0:09 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
-
frontkick
Onar w tym numerze z Kalim i Paluchem
na całej płycie nie dał chyba nawet pół dobrego wersu, co za błazen
Sokos pięknie w Discopolo, Włodi też rozpierdol, tylko ten refren echhhh
Sokos pięknie w Discopolo, Włodi też rozpierdol, tylko ten refren echhhh
Nadal nie dowierzam, że można zarapować coś takiego jak nie musisz być żadnym prymusem / ważne żebyś nie był lamusem. Przecież to się po pierwszym tracku słuchać odechciewa. A jak wjeżdża genialny punch siedzie w studiu swoją zwrotkę se przewijam / włączam twój numer i TWOJA ZWROTKĘ SE PRZEWIJAM (czy jakoś tak) to wyobrażam sobie onara, który zza mikrofonu zerka na Pezeta czy nie dymi mu się czacha i czy jego, zwoje mózgowe ogarniają kunszt ten linijki.
Pezet fajnie ogółem.
Pezet fajnie ogółem.
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked
- JoeyJoeJoe
drzeworyt pisze: ↑26 mar 2020, 2:06 A jak wjeżdża genialny punch siedzie w studiu swoją zwrotkę se przewijam / włączam twój numer i TWOJA ZWROTKĘ SE PRZEWIJAM (czy jakoś tak) to wyobrażam sobie onara, który zza mikrofonu zerka na Pezeta czy nie dymi mu się czacha i czy jego, zwoje mózgowe ogarniają kunszt ten linijki.
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:08 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbardziej żenujący to jest chyba refren w kawałku Religia. Ogólnie słabo, Onar w wielu kawałkach odstrasza, ale za to Pezet nadrabia. Z gości to Włodi i Avi najlepiej według mnie polecieli.
- KillerCroc
Dokładnie, Religia to taki cringowy numer że brak mi słów
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:08 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Remix Aviego i Louisa również na spotify wleciał 
Pezeta chce się bardzo słuchać choć tekstowo to jest beka z lokalnych, ale delivery i głos dzieciństwa robi swoje. Onar, chłop nie ma wstydu. Tragedia, nie ma absolutnie Nic pozytywnego w jego rapie.
AZ się przypominaja wersy Laika
AZ się przypominaja wersy Laika
Jakbym chciał mieć promo w Step Rec., to bym nagrał z Onarem
Jakbym chciał tu Onara, możesz wjebać mi kosę
Nawet się nie będę wzbraniał, pójdę za ciosem
#free2rzyn