Ćpuńskie dramy

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

DeDoK

Re: Ćpuńskie dramy

Post autor: DeDoK »

Czemu ten temat jest w tym dziale? Tylko w polskim hip hop są ćpuńskie dramy?

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Jakby sprowadzić reputację alkoholu do takiej jaką ma heroina i leki to by był spokój, ale nie sądzę żeby było to możliwe, drażni mnie w ogóle ludzka(w tym i moja) skłonność do odurzania się i w ogóle do poszukiwania rozrywek. Macie na to jakieś sposoby? Ja ostatnio próbuje robić tak, że jakiekolwiek formy rozrywki jakie do siebie dopuszczam to takie, które postrzegam jako chociaż trochę korzystne, np. granie w szachy, ale taka metoda jest niedoskonała bo dzisiaj na przykład napiłem się koli bo wkręciłem sobie, że jak będę miał więcej energii to więcej zrobie.
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

MicBar pisze: 23 paź 2019, 20:35 Ja się nie wtrącam w przepychanki, chciałem tylko na jedną rzecz zwrócić uwagę. Całe to Wasze skakanie sobie po głowach jest swego rodzaju kwintesencją tego, co jest największym problemem obecnych czasów. Ktoś się zapił/zaćpał/powiesił/przepił/przedawkował/opio/alko/mefedron/koks/dopalacze/cokolwiek - zaczyna się klasyczne przekrzykiwanie kto gorszy, kto głupszy, kto zjebany, która używka lepsza, która gorsza. Nikt się nie zastanowi czemu w ogóle dochodzi do takich sytuacji, czemu ludzie sięgają po pewne rzeczy, czemu przekraczają pewne granice, czemu pół polski patrzy jak ktoś się niszczy, a potem jest zszokowane, że doszło do tragedii. Zero refleksji, nic, same przepychanki. Nawet smutłem.
od początku tematu o tym mówię alko/narko jeden chuj, ale ludzie od wieków się oduzali i beda, amen (tylko po co...tyle fajnych dupek na świecie np :))
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 20:47 przez Pshemass1, łącznie zmieniany 1 raz.
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

formaszczytu pisze: 23 paź 2019, 20:17 "wysoko funkcjonujący narkoman"
>sugerowanie, że nie ma high functioning alkoholików
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

"Miałem ciągi po miesiąc, umiałem to ukryć
byłem trzeźwy w pracy i bezczelnie schludny
mało tego, nawet odmawiałem imprez hucznych
siadałem sam w domu z wódką, zapijając smutki"
;)
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

problem chyba polega na tym, że uznając wysoką szkodliwość zdrowotną i społeczną alkoholu można śmiało powiedzieć, że odsetek ludzi-wraków pośród opiatowców jest nieporównywalnie wyższy od odsetka ludzi-wraków pośród ludzi spożywających alkohol. oczywiście nie powoduje to, że ne ma tych słynnych high functioning brałniarzy i że są *lepsi* od patusów napierdalających żonę i dzieci, ale robienie z tego argumentu to skurwiała logika, bo porównuje się przypadki z dwóch różnych krańców korzystania z używki

elo kurwa wyjaśnione
Awatar użytkownika
noizeone

Post autor: noizeone »

Alkohol jest o WIELE BARDZIEJ (!!!) szkodliwy od opiatów, i mowa tu o tych farmokologicznie czystych a nie jkaichś gównach z bramy żenionych razem z tynkiem kurwa ze 100 letniej kamieniecy.

Opiaty generalnie na organizm mają mały wpływ jednakże, alkohol ma znacznie większy. Problem w tym, że gówniarstwo i nie tylko gówniarstwo ćpa helupe z bramy gdzie ćwiara (025,g) waży 01,g z tytką w tym 0,09 kreatyniny czy tynku.

Alkohol jest hepa, kardio i neuro toksyczny i ten proces trwa do piachu. Opiowarkaów wykańcza zazwyczaj styl życia, brudne igły, chujowe warunki mieszkania, niedojadanie... tak pozatym opio naprwade nie ma zbyt wiele toksycznych na organizm właścwiości, no może poza syntetykami ale to inna bajka. Takie prawidzwe opium z maku można y sobie ćpac całe życie o ile dba się o siebie, alko się tak nie da.

Pozatym opiowrak faktycznie jest w stanie funkcjonować w społeczeństwe na wyskoich szczeblach, a idź kurwa do biura najebany i przyjmij klienta jako np. makler. Jak masz staz w opio to nawet po Tobie nie widać.

Co nie znaczy, że opio nie nieszczy człowieka jako człowieka, wypruwa emocji i żyje sobie taka kukła.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

mam bekę z narkotyków
mam bekę z narkomanów
Awatar użytkownika
noizeone

mam beke z alkomanów, kurew i kasztanów ;) z dystansem
moxxi

Post autor: moxxi »

zawsze śmieszą mnie te nazwy używane przez takich ludków
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
noizeone

btw. i tak najgorsze są stimsy i tak zwany "hasan" pozdro weekendowi mefedro/alfa/chujwieco niarze popijający to wódką. hasan, dopki do nosa, jeden wór już teraz, kal to cpasz to żeś cpun laboratoryjny a jak ktos Ci mów, że to koksik albo mefka to na 90% nie jest
Awatar użytkownika
Minutka

Post autor: Minutka »

Co tam dobrego polecacie do cpania
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

spodenki
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
noizeone

Brokuły z łososiem w sosie smietanowo-ziołowym
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Minutka pisze: 23 paź 2019, 21:05 Co tam dobrego polecacie do cpania
Polecam zarejestrować się na hyperreal, bo jednak na forum tematycznym jest zdecydowanie większa szansa na dobrą poradę
Awatar użytkownika
noizeone

W sumie to ta choroba juz się przyczepiła do, może nie hip-hopu co do rapu. Purple drank drank drank drank EYYYYOOOO
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

patrząc na aktywność to niedługo będziemy nowym hyperrealem
Awatar użytkownika
noizeone

Wolnorynkowa konkurencja #Konfederacja !
oyche

Post autor: oyche »

kapec pisze:
Minutka pisze: 23 paź 2019, 21:05 Co tam dobrego polecacie do cpania
Polecam zarejestrować się na hyperreal, bo jednak na forum tematycznym jest zdecydowanie większa szansa na dobrą poradę
nice

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Aka M

Post autor: Aka M »

NIE WOLNO PROMOWAĆ INNYCH FORÓM
Zablokowany