Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
YKCUL

Re: Rapowy offtopic

Post autor: YKCUL »

Filnt przynajmniej wie z kim rozmawia
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Otóż to.

Strasznie mnie wkurwia w wywiadach z Rawiczem, że patrzy na tracklistę płyty gościa i wymyśla pseudo-intelektualne pytania na poczekaniu, które nikogo w dodatku nie interesują. Flint to chodząca encyklopedia rapu, w rozmowie z Kobikiem wypytywał o te No Limit, Rawicz pewnie nawet nigdy o tym nie słyszał
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
lysy

Post autor: lysy »

flint ma wiedzę i jest merytoryczny, ale sprawia wrażenie strasznego gbura, który siedzi tam za karę, a rawicz to taka sympatyczna morda, której fajnie posłuchać
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Ee właśnie sympatyczny grubcio plus wygląda jak poem nie da się go nie lubić, Rawicz dno i dwa metry mulu, pierdoli coś o polityce jakby zdanie rapera na temat pisu kogokolwiek obchodziło

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Flint super wywiady, bardziej irytuje w recenzjach, bo:
a) ma swoich ulubieńców/znajomych, o których nigdy nie powie złego słowa (Gural, Pezet, Włodi)
b) pisze jako mędrzec
c) zdarza mu się utyskiwać, że 'kiedyś to było' (Żulczyk go superowo wyjaśnił ostatnio na jego wallu)
d) czasami idzie w zaparte nawet, jak ktoś go przytemperuje
Do tego czasem z zapowiedziach uwielbia przesadzać nazywając jakichś zwykłych typeczków wielkimi nadziejami, odnowicielami sceny, tej sceny, itd, ale to typowe chyba dla wszystkich dziennikarzy.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

ostatnie tematy w wykonawcach Ejmatt, Fazi, Pikers, LSO. Super sie siedzi :oops:
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Jose pisze: 01 paź 2019, 12:28 a) ma swoich ulubieńców/znajomych, o których nigdy nie powie złego słowa (Gural, Pezet, Włodi)
a2) ma swoich "wrogów", o których nie napisze dobrego słowa (np. Borixon)
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

jeżeli chodzi o wywiady Flinta poza tym co tu padło dodałbym,że Flint nie ma vibe'u i całą rozmowę może ciągnąć tylko merytoryką, więc jak mu się trafi rozmówca typu Afrojax to wychodzi rewelacja, a jak jakiś nudny typ to tego słuchać nie idzie
wywiady Rawicza - przy wszystkich wadach, zwłaszcza, że były o niczym - były o tyle fajne, że w ostateczności można było je traktować jak projekt spokenwordowy, który gdzieś sobie leciał w tle, a płynął bardzo ładnie
Flintowi do wywiadu potrzebny jest dobry rozmówca, a Rawicz mógłby robić wywiad nawet bez rozmówcy
IMO
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Rozmowy o niczym z Rawiczem były fajne przy pierwszym wywiadzie z Tede, potem stało się to mega nudne, a ten leciał na hype dobre kilka lat, zanim ludzie zaczęli hejtować.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
baqlashan

pierdolenie dosłownie o niczym, wpychanie własnych koncepcji w usta swoich rozmówców, zadawanie pytań zamkniętych, wpierdalanie gdzie się tylko da polityki - rawicz w pigułce

bogu dzięki że tera mamy flinta, ja póki co nie odhaczyłem jeszcze słabego wywiadu w jego wykonie, to o czym pisze przedszkolanek wydaje mi się naciągane
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

Wgl pamiętam beef dziennikarski flinta z igoronco
1.
Spoiler
2.
Spoiler
3.
Spoiler
Spoiler
imo flint beef przejebał
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
oyche

Post autor: oyche »

rawicz to taki wini, wszystko na luzaku, niekoniecznie merytorycznie. ja tam lubilem te wywiady

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
baqlashan

wini jest śmieszny, gruby, wie o czym mówi, ma ciekawe przemyślenia, charakterystyczny styl bycia z któego zrobił swój znak rozpoznawczy i przede wszystkim nie jest kodziarzem, elo
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Flint XD Przecież to najbardziej snobistyczny aktywista który gdyby słuchał jazzu to gardziłby każdym kto słucha innej muzyki. Te jego frustracje typu że nową falę trzeba nazywać inaczej niż rap bo on nie życzy sobie żeby ktoś myślał że słucha Young Igiego gdy mówi że słucha rapu :lol: Zawsze wychodziłem z założenia że muzyka to nie fizyka kwantowa i nie potrzeba MĄDREGO dziennikarza, tylko typa jak Wini czy nawet Rawicz którzy sprawią że artysta się otworzy i pokaże z jakiejś innej strony, a nie smutnego pana który wali sobie mentalnego konia jak zaczną z artystą używać podczas wywiadu trudnych słów i rozważać czy rap owego artysty jest postmodernistyczny a może inspiruje sie liryką międzykurwawojnia
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
baqlashan

wasze argumenty anty-flinciarskei są jałowe i orbitują wokół abstrakcyjnych ogólników ("nie ma wajbu", "snobistyczny") co tylko udowadnia że Flint ma łeb na karku i robi swoje, z fartem
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

nie wiem jak można zestawić pojęcie łba na karku z 40 latkiem przeprowadzającym wywiady z polskimi raperami za pół darmo. Anyway, nie musze udowadniać tego że chłop mnie nudzi. A to że jest snobem udowodniłem tą jego gadką na temat nowej fali :dunno:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Rawicz był spoko jak nie było żadnego innego dziennikarza do prowadzenia wywiadów z raperami ale jak potem było już tego wysyp na yt to nie miał podjazdu. Potem jak zaczął robić z jakimś ralphem wywiady we dwójkę to była w ogóle tragedia. Flinta niestety lepiej się czyta niż słucha a szkoda bo czasem mówi mądrze ale niestety moje uszy nie wytrzymują jego głosu. Na szczęście jak chce obejrzeć rozmowę z raperem to wchodzę na kanał Winiego.
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

rawicz mnie zawsze dziwil ze on wygladal jak taki rockowy brudas po 30 ale kumal klimat erape i noramlnie na lajcie z gadki tam duzo wynikalo i sie kleila gadka jak gowno do buta ze bylo wrazenie jakby oni sie gdzies wszyscy kojarzyli i robili te same rzeczy i nawijali jak ziomki dobre ale czasami tam byly nawijki jakies dziwne. ale szanuje w huj za wywiad z pomidorem ale potem jak robil wywiady z tym pedalem dziwnym to juz nic nie rozumialem i ten pedal jakis dziwny nastroj wprowadzal on taki kurwa jest lewy ten pedal bo niby ma pojecie obycie ze wszystkim ale nie kazdy temat mu gra i wtedy jakies takie dziwne numery kreci ze sie przypierdala o nic pojebany typ. a ten grubas strasznie sepleni i tak szybko mowi dziwnie ze go nie moge sluchac
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

nie wiem jak można szanować dziennikarza rapowego który spuszcza się po usłyszeniu jednego wersu rapera kurwa GURAL :lol: :lol: :lol: zresztą grubas flint ma jeszcze kilku swoich ulubieńców i wiadomo, że jakiego gówna by nie nagrali to da dobrą ocene
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

jaka jest topka raperów jeśli chodzi o dykcję wg was?
ODPOWIEDZ