Podbijam, przy akcji z kartonem miałem beke na głos
[serial][Canal+] The Office PL (2021 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] The Office PL (2021)
Co roku mam tradycję, że oglądam od początku + nowy sezon i może jestem pojebany, ale za każdym razem mnie ten serial śmieszy, do tego mam wrażenie, że coraz bardziej.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Ja tak mam z wersją US, już nie wiem ile razy oglądałem i dalej oglądam całość (z naciskiem na sezony 1-7)
no jakby ktoś zrobił cuta gdzie wyjebanoby wątek pam i jima to może i miałoby to sens.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
S.O.S. ciuchy i borciuchy
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Po kolejnej partii ja nie podzielam na razie zdania, że gorszy sezon - poza odcinkiem o koszu, który też nie byl jakis chujowy a po prostu sredni, to dla mnie topka. Ale mi te powazne watki bardziej przeszkadzały niż sie podobały i jedynie je propsowałem za to, że czyjs powazny wątek dawał innym postaciom pole do beki z tego. Michał te wątki miłosne ma chujowe, ale nie ma tego na razie też jakoś dużo jak myślałem że będie. Odcinek z debatą i z tymi protestującymi dla mnie potężne oba
Zobaczymy potem, ale raczej końcówki ten serial zawsze miał mocniejsze, więc jestem dobrej myśli - kocham kurwa całym serduszkiem tych debili
Zobaczymy potem, ale raczej końcówki ten serial zawsze miał mocniejsze, więc jestem dobrej myśli - kocham kurwa całym serduszkiem tych debili
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Mnie najbardziej w tym sezonie wkurwia ten kwadratowy product placement jak z rodzinki.pl Mało pieniążków daje canal+ czy co? Jeszcze DKMs to ok, ale chrupki, bliki i inne banki na przestrzeni 2-3odcinków to lekkie przegięcie + można to zrobić dyskretniej
nie no sztos, wszyscy gitowa, nawet ten nowy od IT też kurwa bekowy,
no jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku. Jest git pozdrawiam całą Legnice, dobrych chłopaków i niech sie to trzyma. Dobry przekaz leci
no jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku. Jest git pozdrawiam całą Legnice, dobrych chłopaków i niech sie to trzyma. Dobry przekaz leci
Hyphap! |
|
Props dla Połasa za obniżenie oczekiwań
Nie no słaby jest ten sezon, żadnego odcinka do którego chciałoby się wrócić, bo była beka, Paweł ratuje, ale to tylko epizod
Dla mnie się podobały dzisiejsze odcinki, w końcu bo do tej pory byłem również rozczarowany tym sezonem.
Spoiler
Połas pisze: ↑14 lis 2025, 3:50 Miałem okazję zobaczyć już cały 5. sezon i nie wszystko zagrało tak, jak początkowo się spodziewałem. Żeby było jasne, to wciąż jest dobry serial, jednak mam kilka ALE. Przede wszystkim ostatnie dwa sezony były mocno słodko-gorzkie, w nowej odsłonie trochę tego brakuje. Widać to chociażby po postaci Michała, który w pewnym momencie zaczął mówić ludzkim głosem, natomiast w The Office PL 5 otrzymujemy kompletnego kretyna oraz gbura, któremu sperma tak uderzyła do mózgu, że nie widzi niczego poza cycami Joanny Kulig. Tylko brakowało, żeby walił konia do odciny po godzinach w swoim biurze. Jeżeli kogoś denerwował Michał w poprzednich sezonach, to tutaj jest jeszcze gorszy. Aczkolwiek - Piotr Polak w tej roli jest perfekcyjny. Krindż leje się strumieniami.
Mam wrażenie, że trochę się wyczerpuje formuła Darka Wasiaka. Bodaj pierwszy odcinek i później jego spot wyborczy to perełki, ale wiele rzeczy na przestrzeni całego sezonu się zapętla, chociaż w finale znowu ma swoje show. Największym cwelem oczywiście wciąż jest Adam - postać nudna, bez polotu, a jego poprawność i bezjajeczność najlepiej odda odcinek ze sporem o śmieszność 13 posterunku. Niestety, przy młodym Mostowiaku nic do grania nie ma także Asia.
Za to Patrycja - no kurde, to najlepiej napisana postać. Pięknie ewoluuje z sezonu na sezon, dostarczając zarówno beki, jak i pewnej refleksji. Fajnie rozwinął się też Reagan. Łuki z kolei dalej jest Łukim, za co props, ale też bardzo się cieszę, że więcej czasu ekranowego dostał Seba. Uwielbiam tę postać. W tym sezonie będzie można podziwiać jego raperskie umiejętności No i ciekawy jest nowy pracownik, informatyk introwertyk, chociaż zdecydowanie za mało go na ekranie.
to dalej podtrzymuje co już proponowałem po s2? by Asia została w jakimś limbo względem pam lub została np sfriendzonowana/ Adam okazał się ciepły; niestety w produkcji czy Muflonowi brakuje jaj na poprowadzenie wątków inaczej stąd też sporo niepotrzebnych kalk jak odcinek z koszykówką czy też nieudanych jak symulacja pożaru; a autorskie szumne incjatywy i zapowiedzi jak np
Spoiler
W polskim "THE OFFICE" mamy więc to, na co oryginalni twórcy się nie odważyli – silną kobiecą postać. Patrycja, grana przez Vanessę Aleksander, chce przeprowadzić w firmie rewolucję. Bo przecież świat dziś pełen jest przebojowych kobiet. I z nich też można się pośmiać…
Re: [serial][Canal+] The Office PL (2021 - )
Dla mnie mogliby wprowadzić jakiegoś Chada albo dobrą laskę, żeby któreś z pary Adam/Asia leciało na te nową postać i to może wprowadziłoby tam trochę dynamiki. Nawet może powrót tego pierwszego Jima coś by pomieszał, bo ten wątek zdecydowanie najsłabszy.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Czekałem na ten moment, bo teledysk pokazali już na premierze serialu i chciałem zobaczyć go jeszcze raz
Swoją drogą, to co CANAL+ wyczynia wokół tego tytułu w sieci, to mistrzostwo.
Swoją drogą, to co CANAL+ wyczynia wokół tego tytułu w sieci, to mistrzostwo.

Bardzo spoko to wyszło, ciekawe czy będą sprzedawać koszulki z tym logo.
No i czekamy na północ i finał sezonu, liczę na mocne zakończenie, ostatnie odcinki mi zawsze się podobały do tej pory.
No i czekamy na północ i finał sezonu, liczę na mocne zakończenie, ostatnie odcinki mi zawsze się podobały do tej pory.
strasznie chujowy jest ten aktor co michała gra.
niefajne ciary żenady.
w sensie ja wiem, że to hehe specjalnie. ale cringe. o kurwa.
ale po prostu to jest głupio zrobione.
niefajne ciary żenady.
w sensie ja wiem, że to hehe specjalnie. ale cringe. o kurwa.
ale po prostu to jest głupio zrobione.