Co więcej, myślę, że nie sprzedawałby się aż tak dobrze, bo jego popularność zawdzięczał kontrowersjom, które coraz trudniej wywołać, bo przywykliśmy do rzeczy absolutnie niezwykłych.
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- SuperRapMaster
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
-
wklz
Monopol przetarł szlak dla Gangu Albanii, więc Jędker jest ojcem chrzestnym Ekipy.
Nie sprzedałby się bo teraz jest pełno podobnych rzeczy
Wtedy czegoś takiego jeszcze w Polsce nie było, to latało na wszystkich melanżach, nawet jak dla beki. Zresztą nie wiem w sumie co tam było kontrowersyjnego oprócz stylu muzycznego jak na tamten czas
Wtedy czegoś takiego jeszcze w Polsce nie było, to latało na wszystkich melanżach, nawet jak dla beki. Zresztą nie wiem w sumie co tam było kontrowersyjnego oprócz stylu muzycznego jak na tamten czas
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- SuperRapMaster
Dodam jeszcze jeddną kontrowersyjną opinię, że Gang Albanii nie był wcale taki zły, w przeciwieństwie do Cypisa, który ma wadę wymowy i nie ma nic wspólnego z rapem.
-
wklz
Który uliczny skład nie ma swojego kawałka na bekę. Groteskowe ale jest.
Spoiler
Spoiler
typ od 00:52 jakbym go kojarzył z każdego wesela w PL
Film z dyskoteki jak dzieci się bawiły do "pizdy nad głową" i podobne akcje były kontrowersyjne, chociaż to nic nowego.
No ale dzieci z pizda na głową to efekt hypu a nie odwrotnie, w założeniu było że się wybili przez kontrowersje
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Bengery były kontrowersyjne
-
wklz
Tak myślę, że Dirty Diana Popa miała spory wpływ na wybicie się zespołu później.
A jeśli teksty nie są kontrowersyjne już na starcie to nie wiem co innego w utworze takiego gatunku może być kontrowersyjnego. To, że film był z podstawówki podkręciło temat w mediach, co też przełożyło się na hype.
No i jestem przekonany, że to dzieci i typowi odbiorcy garażówek najwięcej nakręcili im siana. Dlatego porównanie z twórczością youtuberów jak najbardziej zbliżone (szczególnie, że Popek stał się swojego czasu vlogerem...)
- przedszkolanek
notabene chyba miesiąc temu pisały maturę
Dodano po 36 sekundach:
trochę inne pokolenie jednak
- yungXpaproch
nie wiem ktory rocznik najbardziej sie jaral gangiem ale wiem ze u niegrzecznych dzieciakow z podstawowki z mojego rocznika byla podjara gangiem, a matura za dwa lata
ci co tera pisali mature tez chyba sluchali
ci co tera pisali mature tez chyba sluchali
- przedszkolanek
ale ty młody szczur jesteś
-
wklz
to jeszcze się łapią, chociaż ja pisałem o analogii
- przedszkolanek
rozumiem, ale to nie do końca trafna analogia imo, bo jednak inaczej wyglądało wówczas zarówno jutuberstwo jak i słuchanie muzyki
imo różnica między tymi mediami i ich funkcjonowaniem wtedy a teraz jest za duża, żeby to w prosty sposób porównywać
imo różnica między tymi mediami i ich funkcjonowaniem wtedy a teraz jest za duża, żeby to w prosty sposób porównywać
-
wklz
Wtedy raperzy robili vlogi, dzisiaj jest na odwrót. To tak jak z telewizją, w której kiedyś brechtali się z Internetu (czy tam rapu), a teraz i z internetu i z rap-popu zapraszają do telewizji (albo sami się pchają do sieci). Nic nowego się nie wydarzyło, więc jednak podtrzymuję, że historia analogiczna tylko na inną skalę. Przypomnę, że Gang Albanii miał swojego energola tak jak youtuberzy swoje batony czy tam co innego.
Jeszcze niedawno czekałem na występ ś.p. Pjusa w Opolu. Swoją drogą słabo zrealizowany koncert, ale jednak rap na żywo w telewizji po czasie pierwszego boomu to było jednak coś wyjątkowego.
Jeszcze niedawno czekałem na występ ś.p. Pjusa w Opolu. Swoją drogą słabo zrealizowany koncert, ale jednak rap na żywo w telewizji po czasie pierwszego boomu to było jednak coś wyjątkowego.
- yungXpaproch
Wgl bardzo siada mi stylówka Borygo na Gangu Albanii. O wiele lepiej rapuje, niż teraz. Gdyby nie Popek, to ta płyta byłaby naprawdę słuchalna i wracałbym. Ale jedno, czego nie można odmówić Popkowi, to że był jednym z pierwszych na scenie, który robił sobie bekę z rapu.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
nie wiem czy już było, nie wiem czy kontrowersyjne, ale polska ma najlepszych producentów w europie (a na pewno miała, bo wielu już jest nieaktywnych)
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
- yungXpaproch
nie znam producentow w europie ale wiem ze w polsce sa zajebisci
producenci to najbardziej overrated rzecz na polskiej scenie