Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
sokół to gówniany raper oraz jeden z najbardziej przehajpowanych dukaczy, coś tam zarymuje, ale generalnie wychodzi chujostwo i monotonne flow od początku, zero zmian. i ego większe od uszu
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
- SuperRapMaster
Sokół t czołówka polskich tekściarzy. Jarałem się pierwszą solówką, drugą niestety nie.
Sokół skończył się po witam was w rzeczywistosci
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
- oKulTywowany
Sokół to zajebisty raper, z charakterystycznym głosem, potrafiący zarapować na każdym bicie, z najbardziej przekminionymi tekstami, z najbardziej trafnymi porównaniami i spostrzezeniami, z wielkimi uszami dzięki którym wybiera dobrą muzykę, z wyjebanym ego, które robi z niego rapera a nie pizdy, których tam sobie słuchacie gdzieś.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
+1jogi pisze: ↑23 maja 2022, 8:08 Sokół to zajebisty raper, z charakterystycznym głosem, potrafiący zarapować na każdym bicie, z najbardziej przekminionymi tekstami, z najbardziej trafnymi porównaniami i spostrzezeniami, z wielkimi uszami dzięki którym wybiera dobrą muzykę, z wyjebanym ego, które robi z niego rapera a nie pizdy, których tam sobie słuchacie gdzieś.
Nie no, hujowy jest xd w ten sam sposób to i Filipek na każdym bicie może nawinąć, odkąd się po freestyle'u nauczył
cztery żubry i dwie kurwy
Najlepsza plyta Sokola jest Witam was w rzeczywistosci,Sokol zawsze byl jednym z najlepszych obserwatorow i narratorow rzeczywistosci ,swietne,charyzma zdecywoanie byl tu w najlepszej formie ktora powierdzil w najlepszym polskim storytelingu Kazdy ponad kazdym
Promenie,Smak chwili
,Zycie depcze wyobraznie,Podroby,Moge wzsystko ,praktycznie cala plyta bez skipu. Za to ostatnua plyta jest najgorsza jaka nagral ,zero repeatu
Promenie,Smak chwili
-
frontkick
Ogólnie największą krzywdę Sokołowi zrobiło Chcemy być wyżej, po tym numerze mu sie zaczelo wydawac że on umie rapowac
Gdyby nie ta reklama EB to pierwsza solówka byłaby bardziej w stylu Rób to w co wierzysz i tamtego singla z Podsiadło i no byłaby mocna pozycja w dyskografii znowu a tak to sie nie da z wczutą sluchac jego kocopołów bo on sie ledwo trzyma bitu, takie "Cześć" to jest tragedia jak on to nawija
Gdyby nie ta reklama EB to pierwsza solówka byłaby bardziej w stylu Rób to w co wierzysz i tamtego singla z Podsiadło i no byłaby mocna pozycja w dyskografii znowu a tak to sie nie da z wczutą sluchac jego kocopołów bo on sie ledwo trzyma bitu, takie "Cześć" to jest tragedia jak on to nawija
Ale Cześć to druga solówka, gdzie na pierwszej Sokół miał problem z rapowaniem?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
frontkick
No na pierwszej to slychac to w numerach typu Skazony czy tych na bitach Wowo, dla mnie to jest flow typu byle trafić w werbel za wszelka cene i niezrecznie mi sie tego slucha
z drugiej strony mozesz sobie wziac taki plastikowy tulipan z ostatniej plyty, tam jest prosta perkusja, caly czas napierdala stopa werbel stopa werbel 80-90bpm i to flow sokołowe dobrze sie z tym klei, leci sobie bez spiny zadnej
z drugiej strony mozesz sobie wziac taki plastikowy tulipan z ostatniej plyty, tam jest prosta perkusja, caly czas napierdala stopa werbel stopa werbel 80-90bpm i to flow sokołowe dobrze sie z tym klei, leci sobie bez spiny zadnej
- oKulTywowany
z tym Chcemy być wyżej takie prawdziwe
po za tym na każdych featach z Sokołem widać przepaść w nawijce aka ivona flow w wersji zmiany biegów
This page is no longer available.
- OmarStooleyman
Na takim "I tak i nie" z Hewrą Sokół jest w zasadzie zbędny i niepotrzebnie psuje dynamikę utworu.
Wszyscy jesteśmy zakładnikami Sokoła i mamy jakiś syndrom sztokholmski do tej osoby, BO JEST DŁUGO NA SCENIE ROZUMISZ? LEGENDA!!! Zawsze jak wjeżdża na gościnkach to odstaje nawijką jak klawiszująca klepka w podłodze, jak gruda w szejku proteinowym, czujesz coś innego, ale to nie jest nic dobrego. Dziad niech się lepiej zajmie biznesami i dziękuje losowi, że udało mu się przebimbać całe życie na patencie NARRATORA bo ma kurwa niski głos xD
Wszyscy jesteśmy zakładnikami Sokoła i mamy jakiś syndrom sztokholmski do tej osoby, BO JEST DŁUGO NA SCENIE ROZUMISZ? LEGENDA!!! Zawsze jak wjeżdża na gościnkach to odstaje nawijką jak klawiszująca klepka w podłodze, jak gruda w szejku proteinowym, czujesz coś innego, ale to nie jest nic dobrego. Dziad niech się lepiej zajmie biznesami i dziękuje losowi, że udało mu się przebimbać całe życie na patencie NARRATORA bo ma kurwa niski głos xD
Gdyby Gang Albanii wyszedł teraz, a nie w 2015, to nie spotkałby się z tak dużą krytyką.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
no takie loty jak Gang Albanii przetarły szlak dzisiejszym projektom, ale czy to jest w jakiś sposób kontrowersyjne? to tak jakby powiedzieć, ze Ekipa spotkalaby się z większą krytyką w 2015 niż teraz
- yungXpaproch
lool wedlug mnie wlasnie na tym numerze nie odstaje i ja bardzo lubie jego zwrotkeOmarStooleyman pisze: ↑24 maja 2022, 8:31 Na takim "I tak i nie" z Hewrą Sokół jest w zasadzie zbędny i niepotrzebnie psuje dynamikę utworu.
- OmarStooleyman
Nikomu nie zabronię mieć własnej opinii, na moje to on mocno tam lirycznie odstaje totalnie nie łapiąc konwencji zespołu muzycznego Hewra, każdy tam zajebany mumble flow a ten wylatuje z lekkim przyspieszeniem nastukawszy takie wersy jak
o chuj mu chodzi z tym biforem i przerastaniem to do dziś kurwa nie wiem, zwłaszcza że zaczyna swoją zwrotkę odSmugi od świateł miasta, rysują nam drogę do celu
Czy kogoś to dzisiaj przerasta? Z beforu nie róbmy afteru
Zresztą te jego wypociny pasują jak ulał do wersów poprzedników w styluWpadamy na moment nad ranem i wkrótce spadamy pojutrze
lubWe daczy, na willi, hasam po linii
Zamieniłem sosy w prochy
Szoker sztosik (szoker sztosik), szoker no i sztosik
Oni pięknie grają słowem, a Sokół się tylko napiął, wyszło w moim mniemaniu trochę how do you do fellow kids.jpg
Gdy wychodzę zakładam czapę na czaszę
Lecz nie zawsze, lecz nie każde
Mam na sobie białą tu kurtałe z czarnym pachem (czarnym pachem)
Na rękawie, nie kufaje
- yungXpaproch
no wlasnie mi takie przyspieszenie przelamujace troche raczej wolniejsze flow reszty fajnie pasuje. chuj tam o czym jest tekst bo faktycznie jakies pierdolenie ale wyjebunda
nie wiem, po prostu mi to siada i jak wjezdza jego zwrota to se nawijam z nim
nie wiem, po prostu mi to siada i jak wjezdza jego zwrota to se nawijam z nim