Ukryci bananowcy z początków polskiego hip hopu
- gods bidness
Re: Ukryci bananowcy z początków polskiego hip hopu
Jak dla mnie to największe fo pa Bedoesa, to kawałek patrzcie idzie frajer.
Trochę abstrahując od tematu, ale po zwrotce grubasa znalazłem inspiracje boxdela. Te jego kawałki, to w chuj podobna intonacja, przeciąganie itd. Jedynie masa sie nie inspirował, bo sam miał większa XD
- Vasco de Balboa
Oj tam Borys raz chciał postawić się na miejscu tych którzy go wyśmiewali i gonili po mieście
.
- przedszkolanek
ty, skoro jesteś z bydgoszczy i coś tam wiesz o tym mieście w odróżnieniu od wszystkich innych na forum, wieź skrobnij ze 3 zdania, co to za typy ludzkie mieszkały/mieszkają na tych bartodziejachVasco de Balboa pisze: ↑19 sie 2025, 13:01 Bartodzieje to też nie było jakieś najgorsze osiedle w czasach jego dorastania, mógł wylosować zdecydowanie gorzej.
- Vasco de Balboa
W skali bydgoskiej to nigdy nie było żadne niebezpieczne osiedle. Bedoes miałby o wiele gorzej gdyby przyszło mu dorastać na Bocianowie, Londynku, Szwederowie, Błoniu czy nawet Fordonie, Kapuściskach i Glinkach. Bartodzieje pomimo mnogości blokowisk i wieżowców zawsze były dosyć sympatyczne, nawet mają tam jeziorko zwane balatonem i klimatyczny park. Było tam trochę dresiarstwa, ale powiedzmy nawet w klimacie kibicowskim - mniejsze osiedla miały zdecydowanie liczniejsze ekipy Zawiszy niż Bartodzieje. Jest to jakiś tam wyznacznik prawilniactwa na rejonie.
Borys jeszcze załapał się na końcówkę czasów kiedy ilość dresiarstwa na mieście była dość liczna, obecnie większość osiedli to praktycznie seminaria dla starszych ludzi i jest bardzo spokojnie.
Borys jeszcze załapał się na końcówkę czasów kiedy ilość dresiarstwa na mieście była dość liczna, obecnie większość osiedli to praktycznie seminaria dla starszych ludzi i jest bardzo spokojnie.
-
PasjaMusic
- Zbanowany
W Bydgoszczy były też takie ekipy co chcieli być Z Ulicy
- przedszkolanek
kurwa, wiedziałem o wyspiańskim, ale nie wiedziałem, że to aż tak, to jest kurwa to dziecko ulicy, które się wiozło na tym, że dekadę było bezdomne?
z wikipedii
z wikipedii
przecież nawet jak było u niego kiedykolwiek krucho z kasą, to z tego aż się wylewają hektolitry kapitału kulturowego i społecznegoSokół, właściwie Wojciech Sosnowski urodził się 11 marca 1977 roku w Warszawie jako Wojciech Sokół[110][111]. Sokół pochodzi z niepełnej rodziny, o zmiennym statusie materialnym. Jego dziadek w latach 70. i 80. XX wieku był przedstawicielem na Polskę szwajcarskich firm farmaceutycznych[7]. Matka, Iwona Michalska-Sosnowska[112], przez pewien czas była prezesem dużej firmy odzieżowej[113]. Natomiast zmarły w 1995 roku ojciec rapera Jan Sokół[114], oprócz prowadzenia biznesu, pisał teksty piosenek dla grupy Papa Dance[113][115][116]. Jest praprawnukiem Stanisława Wyspiańskiego (1869–1907)[7]. Babcia Sokoła, Krystyna Maria Michalska, była wnuczką Wyspiańskiego, córką Adama i Heleny (1895–1971) Chmurskich[115]. Jego krewnym był fizyk Leonard Sosnowski[117], a stryjem jest malarz surrealista Leszek Sokół[118]. Ma starszego brata, który mieszka w Moskwie[115]. Sosnowski w Warszawie uczęszczał do szkoły plastycznej, w której poznał innego rapera, Pona (obu usunięto ze szkoły)[113]. W przeszłości mieszkał w Gruzji i Łotwie. Maturę w języku rosyjskim napisał w gruzińskiej szkole w Tbilisi.
jak to, ja myślałem że tam była polówka rozkładana w przedpokoju przy lodówce i zupa z kurzych łapek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 19:01 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
byl niezameldowany po prostu, i był tak skrajnie upodlony, że musiał mieszkać w mieszkaniach należących do innych ludzi
a brak mieszkania wlasnosciowego to dla takich bananów prawie jak bezdomność
a brak mieszkania wlasnosciowego to dla takich bananów prawie jak bezdomność
jak słuchałem "rodziców nie ma ze 3 dni" to myślałem, że to jakaś top menelnia była i wyjebali w trzydniowy cug i se zapomnieli o dzieciaku
- przedszkolanek
a to była delegacja służbowa do NYC
Dodano po 52 sekundach:
to jeszcze fajne znalezisko, jak chodzi o sokoła
Dodano po 52 sekundach:
to jeszcze fajne znalezisko, jak chodzi o sokoła
rzuć kilka info, może wleci coś nowego.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly