Gothic [seria]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: Gothic [seria]

Post autor: baqlashan »

4 lata te gry dzieli
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

To nie tak dużo. :dunno:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

W 2022-2026 to nic, 2002-2006 to były inne czasy, gdzie postęp zapierdalał szybko.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

W Gothica grałem za gówniaka, nigdy 1 czy 2 nie przeszedłem, a nawet dosyć szybko kończyłem grę - dwójka dalej niż khorinis nie doszedłem, nigdy nie udało mi się skończyć żadnej ze ścieżki żeby mieć pracę czy jak to tam się nazywało i móc popchnąć fabułę dalej, a w jedynce to nawet nie pamiętam jak się pierwsza większa lokalizacja nazywała, ogólnie grałem na kodach a nie dla fabuły przez co bardzo szybko gra mi się nudziła i nigdy nie udało mi się dojść dalej w żadnej z nich, ale nawet w jedynce system walki, system ekwipunku i ogólnie system sterowania były dla mnie bardzo przyjemne. Owszem jak się nie miało instrukcji / zaznajomionego z grą ziomka obok który tłumaczył ci wszystkie skróty klawiszowe i jak się poruszać pierwszy raz po różnych menusach, to trudno to było załapać, ale potem to sterowanie było dla mnie takie naturalne, intuicyjne i przyjemne że nie musiałem odrywać rąk z klawiatury, przenosić jedną z rąk na myszkę, że do dzisiaj wspominam ją jako jedne z lepszych i wygodniejszych sterowań, rzadko spotykanych w tak rozbudowanych grach jak Gothic.

Sterowanie w Gothicu było trudne do nauczenia, ale potem bardzo łatwe do wymaksowania, jak załapałeś co jest 5, to wszystko przychodziło naturalnie, nie wybudzało mnie z imersji i do dzisiaj wspominam je ciepło chociaż rozumiem czemu gracze na nie narzekali. Porównałbym to do edytora tekstu vim, jak pierwszy raz się go używa to ma się wrażenie co za debil to wymyślił, jak z tego gówna wyjść itd., ale im więcej potrafisz tym bardziej ma się wrażenie że to sterowanie i skróty klawiszowe innych aplikacji są upośledzone i nieproduktywne, a nie vima.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
137

Post autor: 137 »

Próbówałem zagrać w Gothica dopiero w ostatnich latach. Zostałęm wychowany na pierwszych Falloutach oraz Tibii.

Niestety Gothic był dla mnie zbyt trudny i nie miałem motywacji do gry. Jak zrobią nową część, to chętnie pogram.
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

przeciez gothic 3 zajebista gierka z jeszcze zajebistszym soundtrackiem
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Hahahaha wielki znawca Kiszak hajpuje jakiś gówno slop, gdzie kilku kuców zrobiło jakieś 3 gierki na Steam w które grały 3 osoby i robią pogromcę Gothica o nazwie End Of Eden. Cały marketing oparli na wyśmiewaniu Gothic Remake i pokazują takie coś:

Oczywiście inne gry by było zjebane do spodu za pokazanie czegoś takiego, a tutaj trzeba dać szansę :rotfl:

Kolejne upokorzenie rumuńskiego ulunga.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ