Największe przypały w polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mlodyperkez

Re: Największe przypały w polskim rapie

Post autor: mlodyperkez »

KillerCroc pisze: 04 gru 2019, 21:40 K O L A B O R A C J A
nie smieszkuj, sam sie poprawilem :P

no nie zmienia zasadniczo nic, numer jest chujowy, ale sam fakt hejcenia fokusa za te wspolprace wyglada dzis smiesznie, bo obecnie raper moze nagrac utwor z krawczykiem i #nikogo
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

przypomniało mi sie jak była akcja z tym ze martwy seba (chyba) zajebał puszke z wośpu XDDDD
jescze belmondziak go coś na fp pocisnął podajże
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

KillerCroc pisze: 04 gru 2019, 21:40 No spoko ale co to zmienia w sprawie tego, że ta K O L A B O R A C J A była chujowa? :lol:

Jedni heatowali bo według nich sam w sobie kawałek był chujowy, drudzy heatowali jeszcze bardziej bo im się nie podobało połączenie muzyków. Tede nagrał z Kukulską dużo wcześniej i nikt z tego halo nie robił byku
właśnie od tego kawałka z Kukulską zaczęły się gadki o komercji, w beefie z Płomieniem to był jeden z "argumentów" przeciw Tedzikowi. jeśli ktokolwiek wyprzedził scenę w takich featach to był to właśnie Tede, a nie Fokus, z tą różnicą, że "Fuck it" to w chuj głośniejszy i tandetny numer, a ten z Kukulską jest zajebisty. swoją drogą akurat jak piszę tego posta to przypomniało mi się, że Tede jeszcze 2 lata przed Fo nagrał z Natalią Lesz xD jedyne co Fokus wyprzedził to samego siebie w swojej chujowości
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

ricky pisze: 05 gru 2019, 11:36
KillerCroc pisze: 04 gru 2019, 21:40 No spoko ale co to zmienia w sprawie tego, że ta K O L A B O R A C J A była chujowa? :lol:

Jedni heatowali bo według nich sam w sobie kawałek był chujowy, drudzy heatowali jeszcze bardziej bo im się nie podobało połączenie muzyków. Tede nagrał z Kukulską dużo wcześniej i nikt z tego halo nie robił byku
jedyne co Fokus wyprzedził to samego siebie w swojej chujowości
:lol: :lol:
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

ricky pisze: 05 gru 2019, 11:36
Spoiler

właśnie od tego kawałka z Kukulską zaczęły się gadki o komercji, w beefie z Płomieniem to był jeden z "argumentów" przeciw Tedzikowi. jeśli ktokolwiek wyprzedził scenę w takich featach to był to właśnie Tede, a nie Fokus, z tą różnicą, że "Fuck it" to w chuj głośniejszy i tandetny numer, a ten z Kukulską jest zajebisty. swoją drogą akurat jak piszę tego posta to przypomniało mi się, że Tede jeszcze 2 lata przed Fo nagrał z Natalią Lesz xD jedyne co Fokus wyprzedził to samego siebie w swojej chujowości
W sumie nie pamiętam do końca bo to było 10 lat temu ale wydaje mi się że komercja już dawno była Jacy zarzucana, 3H i te sprawy, wsparcie rodziców w jakimś tam stopniu. Tede jest o tyle ciekawą personą że on się zmaga z zarzutami o komercji praktycznie od pierwszej płyty i bardzo fajnie niektóre argumenty na ten temat odbijał
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
TdW

Tede nigdy się z tym nie krył i mówi się przecież, że był pierwszym polskim raperem, który otwarcie mówił o komercji i robieniu muzyki tylko dla pieniędzy. Swego czasu to był pierwszy raper celebryta znany w mediach nie tylko słuchaczom rapu: operacja Tuning, jakieś chujowe talent show, granie policjanta w serialu na TVN. Robił i robi to tak jak gwiazdy rapu w USA, co kiedyś było źle odbierane w środowisku, a jak pokazał czas stało się teraz naturalne. Czy Tede wyprzedził swoje czasy? Czy wychodzi na to, że zawsze był we wszystkim szczery i autentyczny?
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

to i to
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Tede 15 lat temu wyprzedził scenę na 5-10 lat do przodu, a teraz tam stoi i się gdzieś pogubił.
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

oj, jak w punkt
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

Tede to taki polski Fifti
zwracam honor
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

nie no, fifti akurat huja wyprzedził w stanach
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
YKCUL

Post autor: YKCUL »

No ale był kurwa ikoną gdzieś w latach 2003-2008 i z tym nie można się nie zgodzić
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
sickboy

Post autor: sickboy »

ejo wróciłem
tede dla mnie to człowiek z którym sie bardzo osobiście utożsamiam bo:
>jest inteligentnym (to nie znaczy robiącym dobrze lub po prostu dobrym/lepszym) człowiekiem
>jest megalomanem pyszałkiem
>jest kimś kto ma duże umiejętności retoryczne i dużą pewność siebie co pozwala mu na zbieranie wokół siebie ludzi słabszych któych bardzo sprawnie obraca tak że dla niego zarabiają, to nie jest obelga ani jakieś oskarżenie bo ja tak samo robie i mój dobry przyjaciel robi identycznie, po prostu ma taki temperament że potrafi swoje słabości obrócić w zalety które sie ludziom podobają i nic do tego nie mam (podkreslam bo nie chce policji w domu)
>numer (w sensie raz) odjebał taki słaby numer (w sensie akcje taką) i zniknął z powierzchni ziemi i dzisiaj liże dupe malikowi który u niego wystąpił razem z uber eats gang równolegle z bonsonem - obu powiedział że nagrali płyte roku - wszystko po tym jak go wyjebali z nwj
>najbardziej szczery moment jego kariery jest wtedy jak w wywiadze z taką, zajebistą swoją drogą, dupeczką mówi że sie boi samotnej starości i tego że może dostać wpierdol - bo wie o tym że nikt mu nie zagrozi jeżeli nie wyciągnie jakichś skrajnie pojebanych brudów na niego, co graniczy z niemożliwością bo sie bardzo dobrze chlop trzyma
>kimś kto w 2005 przy esende mylffon opierdalał ludziom 1. tedefona czyli personalizowany telefon komórkowy samsung z wgranymi tapetami i utworami (w 2005 podkreślam) oraz 2. opierdalał ludziom sztuczną biżuterię z logiem WJ co tera robi lil pump w roku pańskim bieżącym 2019 czyli yyyyyyyyy 14 lat później
>nosił ubrania jak sztywny murzyn 50groszy from the hood, w sumie to nawet do 2013 mniej więcej
>nagrał notes 2 w którym są numery takie jak suchy konar w którym jedzie równo z kochanką mariusza maksa kolonki
>nagrał pękniętego jeża
>sie odkuł :rotfl:
>opracował dja buhha i pozwolił psychostachowi nagrać "jesteś taka..." z kultowym wersem "do mojego penta zawsze coś się przypęta", zresztą zwrotka napisana wspólnie przez połowe NWJ
>grał psa, podkreślam, psa w serialu i wywołał potezny ból sraki u całej polski po czym każdy by za dyszke zrobił dokładnie to samo i jeszcze podziękował za możliwość bycia psem w serialu tylko sie boją przyznać
>rozjebał peje i płomień w beefie
>ważne - nagrałjeszcze naonczas jako WFD piosenke H.W.D.Piratom na klasycznym bicie hemp gru o co zespół sie dramatycznie wkurwił i stąd określenie "uliczny zaiks"
Spoiler
>pisze do niego milf

dla mnie najbardziej zamerykanizowany polski raper, koleś co ciągle siedzi w studio, ma kilka aut i fajne ubrania i łańcuszek też ma na szyi i niech tak zostanie, propsy tede na szczęście nie czytasz ludzi w internecie elo

jeszcze wiele rzeczy, jak mi sie przypomni to edytuje. pisze też dla was fajny post który wpierdole w ten temat ale to może jutro bo teraz muszę iść prasować ubrania
po co mu robiłeś ten bit kurwa co? kochasz go kurwa?
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Faceburger Popka
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
TdW

[mention]sickboy[/mention] Nic dodać nic ująć. Całą sylwetka rapera Tede z jego zaletami i wadami w jednym poście :bowdown:
frontkick

Post autor: frontkick »

sickboy :bowdown:
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

sickboy pisze: 05 gru 2019, 20:25>kimś kto w 2005 przy esende mylffon opierdalał ludziom 1. tedefona czyli personalizowany telefon komórkowy samsung z wgranymi tapetami i utworami (w 2005 podkreślam)
do tego gdy wypuszczał mordo ty moja na Onara to diss wyszedł na dziesięciu numerowanych i podpisanych gigowych empetrójkach Samsunga z radyjkiem, wypasiony sprzęt
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Z tymi umiejętnościami retorycznymi Tedego to bym nie przesadzał - chłop ma poważny problem złożyć zdanie bez „stary” i „kurwa”, jako przecinków, co w połączeniu z bijącym zeń przeświadczeniem o własnej inteligencji i wyjątkowości daje komiczny efekt.
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

baqlashan pisze: 05 gru 2019, 19:46 nie no, fifti akurat huja wyprzedził w stanach
Ale był ikona komercji w USA tak jak w Polsce Tede
zwracam honor
CeHa

Post autor: CeHa »

A kto pamięta jak Tede w wywiadzie powiedział "ja nic nie dostałem od rodziców jedynie mieszkanie ale po za tym nic więcej mi nie dali" :bag: :bag:
ODPOWIEDZ