Eripe

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Piters

Re: Eripe

Post autor: Piters »

Ja ogólnie nie cisne całkowicie Eripe, że miał wszystkie wersy chujowe bo uważam, że zwłaszcza na Chamskich pisał dobre wersy. Natomiast nigdy nie kumałem zajawki tymi zabiegiem, dla mnie to nie brzmi jak dobra rozkminka, tylko sklejenie na siłe - wkurwiało mnie od początku w 2013 nawet jak się jarałem całymi numerami
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Kompromitacja Patokalipsy. Ja na ich miejscu już bym nic nie nagrywał. Eripe przez trzy dni nie odniósł się do tematu. Siedzi całkowicie zaszczuty.
DrOctopus

Post autor: DrOctopus »

Mamy kolejną sytuację z przemocą fizyczną w rapie.

Z prawnego punktu widzenia sytuacja jest jasna co do zachowania Bedoesa, ale należy też zwrócić uwagę, że Penx wyzwał kiedyś bedoesa od kurew na profilu Patokalipsy co rzutuje na całą sprawę. Co ciekawe to przez to Penx rozszedł się z Patokakalipsą, a reszta, możliwe, że pod wpływem Eripe napisała, że nie popiera takiego podgryzania. Jakkolwiek absurdalnie to nie brzmi, bo ja bym podgryzaniem bardziej nazwał te kawałki, a wyzywanie kogoś frontalnym atakiem, z tym, że on jest po prostu zły. Tylko ich kreacja(?) funkcjonuje w jakimś odwróconym systemie wartości gdzie to co złe, chamskie i paskudne jest dobre. Wracając do sytuacji: Eripe miał możliwość zgłoszenia tego na Policję, ale rozumiem dlaczego tego nie zrobił, bo śmiał się w kawałkach, że oni zeznają "na psach", więc absurdalne byłoby gdyby sam to zrobił aczkolwiek jak rozumiem wszystko to co oni nawiją jest kompletnie przeciwne temu kim naprawdę są, więc w sumie jeśli by chciał równie dobrze mógł to zgłosić, bo jego numery to fikcja.

Teraz skoro jego numery to przeciwieństwo tego kim jest to ja się obawiam, że w tej sytuacji gdzie w zasadzie muszą kończyć karierę, żeby on nie zrobił sobie najgorszego. Miał numer, że gardzi samobójcami, boję się, że może dojść do tragedii skoro wszystko u nich jest odwrotnie: jara się jakie to chamskie, że zrzuci chłopca na wózku ze schodów, a potem mówią jakie to chamskie, że ktoś pobił pijanego...

Także jeśli komuś się chce niech napisze do Eripe parę słów, żeby się trzymał, bo generalnie to prędzej, czy później musiało się tak skończyć, bo ludzie ich słuchają z tej ciekawości, czy ktoś w końcu zareaguje, czy nie. Każde życie ludzkie jest ważne, o tyum człowieku wiem zero, bo nie jest jak w kawałkach, a kawałki są toksyczne i szkodliwe, ale wciąż jeśli można zrobić coś by komuś pomóc przeżyć należy zrobić ten ruch. Koledzy super, mógł stracić życie, a oni kto chce niech przyjdzie uderzy go jeszcze raz, no esktra żart.

Reasumując niech nie przejmuje się tym całym hejtem, ani podżeganiem do odwetu, ci ludzie to absolutni debile, którymi kierują najpodlejsze instynkty, bo takich głownię przyciąga, chujowa, toksyczna "muzyka", którą robił i powiniem sam dojść do wniosku, że nie warto jej dalej nagrywać skoro nawet kwitu z tego nie ma, a nie dlatego, że bedoes niby wygrał z nim, bo był bardziej "chamski", brutalniejszy, czyli w ich własnym mniemaniu lepszy.
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Masz racje mordeczko, przesadziłem trochę z moim komentarzem, nigdy nie wiadomo co druga strona ma teraz w bańce. Zdrówka dla całej ekipy i trzymaj się Rip.
Kaczor35

Post autor: Kaczor35 »

Ale wy macie nasrane i jeszcze z zaskoczenia wyjebal mu strzala nawet jak byl RIP najebany i jesli serio uderzyl glowa o beton ze o malo go nie zabil to go jebac i tyle, jest to dla mnie zwykle frajerstwo. Kazdy kazdego se cisnie mi to kolo chuja lata co kogo wyzywa i obraza ;) a bedoes niech ego uciszy bo mu cora bardziej odpierdala wiec nie pierwszy i nie ostatni kogos atakuje ;)
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Bedoes pokazał kto jest OG i tyle. Nie będą jakieś najebane popychadła się pruły. Więcej już nie powie złego słowa na Obeliksa bo wie jak to się skończy, po tym damskim będzie menel się jąkać to co by się stało jakby weselniaka dostał. Młody Gustaw siedziałby za głowę.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

To teraz złapać i zrobić zeby było 1:1 :D
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Piters pisze: 28 lip 2025, 18:49 Ja ogólnie nie cisne całkowicie Eripe, że miał wszystkie wersy chujowe bo uważam, że zwłaszcza na Chamskich pisał dobre wersy. Natomiast nigdy nie kumałem zajawki tymi zabiegiem, dla mnie to nie brzmi jak dobra rozkminka, tylko sklejenie na siłe - wkurwiało mnie od początku w 2013 nawet jak się jarałem całymi numerami
Jak nie kumasz tej zajawki no to np dla mnie słuchanie go jest jak trafienie na dobrego mema, który jest ciekawie rozkminiony i do tego dosadnie cos tam punktuje. Po prostu patrzysz na takiego mema i se myslisz "o kurde, zajebiste". Drugim wytłumaczeniem zajawki na taki rap moze być porownanie do patrzenie na jakiegos typa co robi jakies sztuczki kartami, albo po prostu robi cos dobrze. Niby gówno, ale patrzysz i widzisz kunszt i se myslisz "jebany, dobry jest". Eripe nie bazuje na samych dwuznacznościach, tylko te jego wersy dodatkowo są bardzo mocne, punktujące i w tego typu cyrkowym rapie byl/jest najlepszy w Polsce - takie "100 linijek szaleństwa 3" no to przeciez to jest kopalnia tego typu "memów", ktorych nikt inny nie potrafiłby zrobić, wiec słuchasz i se myslisz co chwile "o jebany, fajne"
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No spoko, tylko że "tymi zabiegami" miałem na myśli te hashtagi o których wspominałem na poprzedniej stronie. Tak jak wspomniałem ogólnie doceniam go tekstowo, zwłaszcza na początku, uważam tylko że te hashe łączące imiona są mega chujowe
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Co Ty, Czesław Miuosh Forman siada zajebiście
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

A ja tam lubię te łączone typu Walter Disney white albo Ted Ghandi
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

A już myślałem że wjechał jakiś diss
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Jak juz temat podbity i ludzie dywagowali o wersach z plyty roku to przelacialem sobie pare staroci zeby sobie level nostalgii podbic, no i nawet po latach fajnie mi sie sluchalo tych klasykow:

Przy okazji slabo sie zestarzaly wersy ripa z klasyki gatunku
Pato pato, robimy se jaja z rapu
Się nie podoba pedale no to nas zaatakuj
Każdy się obsra, bo hajs mu musi grać
Robią nową szkołę tak #High_School_Musical
Jednak pewien gruby sie nie obsral :lol:

Albo z o chuj tu chodzi dzentelmenie jebany
Jesteśmy dżentelmenami, dla draki chcą się chłopaki bić
To ubieramy fraki i wypruwamy im flaki w mig
O maly wlos i rip by je wypluwal zamiast wypruwac :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Ech gdzie są ci raperzy co napierdalali sie rapem
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Dobra w sobie gdzie wszysto I wszystkich nagrywaja, ma ktos filmik z calego wydarzenia, jak gruby leje marniak.
Rookie

Post autor: Rookie »

Czemu wy sie śmiejecie z technicznych tekstów Ripa czy Pato, czy w innych tematach trzeciego wymiaru. Jakby to było coś złego że w odróżnieniu od połowy, (a może więcej bo nie sprawdzam) mainstreamu, ktoś do warstwy tekstowej się przykłada i nie rymuje jak dziecko z przedszkola. Wymuszone wielokrotne to miał Kaen. Chłopaki z Pato to spoko writterzy.
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Bo każdy już wywalone ma i nasłuchał się o zjadaniu mitycznych łaków. Rap to muzyka, a muzyka ma brzmieć. Niestety oni nie spełniają tego warunku. Tylko tyle i aż tyle.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

bragga to jest chyba podgatunek rapu który najgorzej się starzeje, są jakieś braggowe albumy które się dobrze zestarzały?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Hubson99

Post autor: Hubson99 »

Rookie pisze: 29 lip 2025, 10:52 Czemu wy sie śmiejecie z technicznych tekstów Ripa czy Pato, czy w innych tematach trzeciego wymiaru. Jakby to było coś złego że w odróżnieniu od połowy, (a może więcej bo nie sprawdzam) mainstreamu, ktoś do warstwy tekstowej się przykłada i nie rymuje jak dziecko z przedszkola. Wymuszone wielokrotne to miał Kaen. Chłopaki z Pato to spoko writterzy.
Bo są przy tym spięci jak plandeka na żuku, a ich teksty w szerokim kontekście są bez sensu, a do tego każdy kawalek praktycznie o tym samym. Bragga rap to najgorszy rap, przerost formy nad treścią
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Hubson99 pisze: 29 lip 2025, 11:41 Bragga rap to najgorszy rap, przerost formy nad treścią
mogę się z tym zgodzić jeśli mówimy o mesie np. tam faktycznie jest przerost jakiejś formy nad treścią. w przypadku patokalipsy to jest przerost niespełnionych ambicji i nic więcej.
złap książkę, złap reset

free smly
ODPOWIEDZ