[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
no ten diss na bicie skolima to jest padaka straszna, już lepiej jakby nawinął to na jakimś bicie tedego typu drin za drinem
ale oryginał z samplami od zicha i tak najlepszy
ale oryginał z samplami od zicha i tak najlepszy
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Przelicytowali z formą tak jak Mes i nie trafili, zdarza się
A tu już atak na mnie że jakaś propagandę szerze
A tu już atak na mnie że jakaś propagandę szerze
- przedszkolanek
Bez kitu, teraz oświeciło mnie że faktycznie mogli puścić acapelle, ogłosić konkurs na remix i po youtube latałoby teraz sto wersji dissu od legitnych beatmakerów po jakieś przeróbki z Toto - Africa
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
To byłby tak oczywisty ruch że aż dziwne, że tego nie zrobił i mam nawet teorie dlaczego - możliwe, że trochę zwątpił w kontynuowanie tego beefu jak zobaczył że jego "idole" nie są po jego stronie (wyjebany Helikopter w Ogniu, Eripe nagrywa na bicie na bicie "Co cię boli").
Ta teoria wynika z tego, że ostatnio sobie przesłuchałem dissy z udziałem Bedoesa i moim faworytem jest 00:45, który nawet nie jest dissem tylko ja robie taki rap, byliście moimi idolami, ogarnijcie swoje żyćka, słuchałem dwie dzielnice jedno życie jak siedzieliśmy na ławce w groove street z moim gengiem. Ten beef z Filipkiem też bardzo średni.
W tym beefie była chyba była przewaga łokcia bo Bedi poczuł dominacje genetyczną, a Eripe stracił charyzmę jeśli jakąkolwiek kiedykolwiek miał.
Ta teoria wynika z tego, że ostatnio sobie przesłuchałem dissy z udziałem Bedoesa i moim faworytem jest 00:45, który nawet nie jest dissem tylko ja robie taki rap, byliście moimi idolami, ogarnijcie swoje żyćka, słuchałem dwie dzielnice jedno życie jak siedzieliśmy na ławce w groove street z moim gengiem. Ten beef z Filipkiem też bardzo średni.
W tym beefie była chyba była przewaga łokcia bo Bedi poczuł dominacje genetyczną, a Eripe stracił charyzmę jeśli jakąkolwiek kiedykolwiek miał.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Przecież rozjebał easy Eripe i nawinął, że nie zamierza dalej odpowiadać.
Imo dominacja genetyczna zaszła i robienie konkursu na przeróbkę (sam to proponowałem) by było jednak ciągnięciem tego na siłę, bo ludzie by wymagali kolejnej odpowiedzi w postaci nowego kawałka.
A tak szybki wpierdol dla menela i powrót na ranczo jeździć na garbach Delekty i Rzygsona
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- gods bidness
Kurde, Ale wstyd @eripe.
- Cz4rny1337
- Moderator
myslicie, ze eripe siedzi w bańce i dumny klepany przez patokalipse, rycha i rondlarzy na fejsie lil konon uwaza ze zwyciezyl i jest o tym przekonany - czy jednak ten smutny glos w ostatnim kawalku to przebijajaca sie swiadomosc, ze nie dosc ze mu wpierdolila bedoesiara to go wpierdolila bedoesiara??? Że wszyscy mowili, ze jest tym krolem panczy a wyszlo jak wyszlo.... ze moze faktycznie ten brak kariery, sukcesu, zarobkow wynika z sredniej jakosci talentu....

próbuje sobie wmówić że ma rację, ale podświadomie wie że przejebał, tak myślę
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- gods bidness
Myślę, że jak mu przyjdzie napisać kolejny kawałek, to dwa razy się zastanowi, zanim wypuści "krwiożerczą" linijkę wymierzoną w kogokolwiek ze sceny.
A z drugiej strony chyba musi w to brnąć, bo jak złagodzi rap i skrewi jak Belmondo nagrywający smutny truskul po akcji z rafalalą, to sam się przyzna do porażki.
A z drugiej strony chyba musi w to brnąć, bo jak złagodzi rap i skrewi jak Belmondo nagrywający smutny truskul po akcji z rafalalą, to sam się przyzna do porażki.
-
tomeczek2301
stary przeciez ten brak kariery to byl jego swiadomy wyborCz4rny1337 pisze: ↑28 sie 2025, 11:20 myslicie, ze eripe siedzi w bańce i dumny klepany przez patokalipse, rycha i rondlarzy na fejsie lil konon uwaza ze zwyciezyl i jest o tym przekonany - czy jednak ten smutny glos w ostatnim kawalku to przebijajaca sie swiadomosc, ze nie dosc ze mu wpierdolila bedoesiara to go wpierdolila bedoesiara??? Że wszyscy mowili, ze jest tym krolem panczy a wyszlo jak wyszlo.... ze moze faktycznie ten brak kariery, sukcesu, zarobkow wynika z sredniej jakosci talentu....
przewijal sie juz temat ze steprecords np
- Cz4rny1337
- Moderator
już Was kurwa szanowny użytkownik @Piters wyjaśnił i myślałem, że to konsensus, że eripe jest ciumciokiem rożżalonym na swój los mimo cudownego skilla

-
WesolyJozek
Czemu ma być rozżalony skoro ewidentnie nie chciał żyć z muzyki? Nie dla każdego w życiu siano jest na pierwszym miejscu
nie każcie mi przypominać sobie jeszcze większej ilości wersów, to jak flashbacki z wietnamu
zaakceptujcie prawde, że Eripe był w chuj rozżalony
zaakceptujcie prawde, że Eripe był w chuj rozżalony
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- Cz4rny1337
- Moderator
mesjasz kurwa rapu biede woli klepac niz zyc godnie tworząc to co kocha nie muszac sie martwic o nic - przeciez to nie chodzi o hajs sam w sobie, ale o mozliwosc samorealizacji w swojej pasji bez presji zycia codziennego, nie zawsze masz tyle butelek zeby zwrocic i kupic kolejne piwo

Po prostu od tak zakończyć beef z gościem, który gnębił cię od 9 lat? Za prawdę miłościwe z jego stronyrobienie konkursu na przeróbkę (sam to proponowałem) by było jednak ciągnięciem tego na siłę
to akurat nic nie znaczynawinął, że nie zamierza dalej odpowiadać.
Co do tej kariery to ja jestem w stanie uwierzyć i zrozumieć, że gość jest rozżalony na to, że nie zrobił kariery na swoich zasadach (jak np. Quebo powiedzmy) ale nie kupuje tego, że miałby z tego tytułu zazdrościć Bedoesowi. To równie dobrze mógłby jakiejś Sanah zazdrościć, że robi kariere na muzyce.
Ostatnio jak Zeus był u Winiego to mówił że się lajtowo utrzymuje z muzyki a to przeciez jest jakaś 3-4 liga rapu obecnie jeśli chodzi o popularność.
A co do samoświadomości - zaczęło się od agresywnego dissu a skończyło na kawałku gdzie bit robi robotę i nie mogłem się oprzeć wrażeniu że jest już zmęczony/przytłoczony tym. Nawet jeśli nie czuje się jakoś mocno przegrany to pewnie ma duży dysonans jak się to wszystko potoczyło.
i:
Tutaj aż się prosiło nawinąć "no chyba, że w pizde chcesz" ale nie pasowało do kontekstuNastępnym razem se wynajmnij odrzutowiec
Ale nie ląduj w Krakowie, no chyba, że nowy beef chcesz
kark to nie debil, mówił mi tak laik
-
starygawor
też sie zastanawiam co zrobi po tym podwójnym wpierdolu, czygods bidness pisze: ↑28 sie 2025, 11:23 Myślę, że jak mu przyjdzie napisać kolejny kawałek, to dwa razy się zastanowi, zanim wypuści "krwiożerczą" linijkę wymierzoną w kogokolwiek ze sceny.
1. wróci do "strzałów w niebo w swoich liniach" i rzucania panczlajnów w powietrze, jak za pierwszych kilku albumow
2. a może zrobi double down, że dostaje w mordę za prawdziwy rap i to go czyni mesjaszem
to im bokiem wychodzi, jak endomorfikowi
-
WesolyJozek
Cz4rny1337 pisze: ↑28 sie 2025, 12:37 mesjasz kurwa rapu biede woli klepac niz zyc godnie tworząc to co kocha nie muszac sie martwic o nic - przeciez to nie chodzi o hajs sam w sobie, ale o mozliwosc samorealizacji w swojej pasji bez presji zycia codziennego, nie zawsze masz tyle butelek zeby zwrocic i kupic kolejne piwo
Ale nie zarabiasz milionow robiac taki rap jak on robił. Quebo osiagnal to co osiagnal robiac komercyjna muzykę, uderzajac w nowych odbiorców. Też kiedyś mi się wydawało że w życiu trzeba zarabiac jak najwiecej, a teraz mam pracę zwiazana z zajawka, zarabiam 4x mniej niż za zlotych czasow, mieszkam na 55m2 i jest mi zajebiście. Może Eripe też woli anonimowość na ulicy i spacerki po parku z zona niż granie na juwenaliach.
- Cz4rny1337
- Moderator
a kto mowi ze mialby zarabiac miliony
jezu zreszta idz poszukaj tych linijek - bo znow jalowa dyskusja
to nie chodzi o to, że eripe chcialby byc bedoesem [czy kurwa sanah], tu chodz o to, że odczuwa on dziejową niesprawiedliwość, że tak wybitna rap jednostka jak ona nie jest odpowiednio za to doceniona - również finansowo. A na tym samym poletku jest taki bedoes ktory jego zdaniem jest gorszy w w jego top dziedzinie, a jednak te gratyfikacje dostaje
i to wszystko jest podlozem tych zaczepek, tak jak zaczepiali Miousha. Zółć. Stąd zarzuty tu, że "co Cie boli" jest tak narpawdę o eripe i kolegach
jezu zreszta idz poszukaj tych linijek - bo znow jalowa dyskusja
to nie chodzi o to, że eripe chcialby byc bedoesem [czy kurwa sanah], tu chodz o to, że odczuwa on dziejową niesprawiedliwość, że tak wybitna rap jednostka jak ona nie jest odpowiednio za to doceniona - również finansowo. A na tym samym poletku jest taki bedoes ktory jego zdaniem jest gorszy w w jego top dziedzinie, a jednak te gratyfikacje dostaje
i to wszystko jest podlozem tych zaczepek, tak jak zaczepiali Miousha. Zółć. Stąd zarzuty tu, że "co Cie boli" jest tak narpawdę o eripe i kolegach