[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Burak »

no ten diss na bicie skolima to jest padaka straszna, już lepiej jakby nawinął to na jakimś bicie tedego typu drin za drinem

ale oryginał z samplami od zicha i tak najlepszy
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Przelicytowali z formą tak jak Mes i nie trafili, zdarza się

A tu już atak na mnie że jakaś propagandę szerze :D
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Burak pisze: 26 sie 2025, 21:50 no ten diss na bicie skolima to jest padaka straszna, już lepiej jakby nawinął to na jakimś bicie tedego typu drin za drinem
acapella mogli puścić
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Bez kitu, teraz oświeciło mnie że faktycznie mogli puścić acapelle, ogłosić konkurs na remix i po youtube latałoby teraz sto wersji dissu od legitnych beatmakerów po jakieś przeróbki z Toto - Africa
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

To byłby tak oczywisty ruch że aż dziwne, że tego nie zrobił i mam nawet teorie dlaczego - możliwe, że trochę zwątpił w kontynuowanie tego beefu jak zobaczył że jego "idole" nie są po jego stronie (wyjebany Helikopter w Ogniu, Eripe nagrywa na bicie na bicie "Co cię boli").
Ta teoria wynika z tego, że ostatnio sobie przesłuchałem dissy z udziałem Bedoesa i moim faworytem jest 00:45, który nawet nie jest dissem tylko ja robie taki rap, byliście moimi idolami, ogarnijcie swoje żyćka, słuchałem dwie dzielnice jedno życie jak siedzieliśmy na ławce w groove street z moim gengiem. Ten beef z Filipkiem też bardzo średni.
W tym beefie była chyba była przewaga łokcia bo Bedi poczuł dominacje genetyczną, a Eripe stracił charyzmę jeśli jakąkolwiek kiedykolwiek miał.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

d3luge1 pisze: 27 sie 2025, 12:31 możliwe, że trochę zwątpił w kontynuowanie tego beefu jak zobaczył że jego "idole" nie są po jego stronie
Przecież rozjebał easy Eripe i nawinął, że nie zamierza dalej odpowiadać.

Imo dominacja genetyczna zaszła i robienie konkursu na przeróbkę (sam to proponowałem) by było jednak ciągnięciem tego na siłę, bo ludzie by wymagali kolejnej odpowiedzi w postaci nowego kawałka.

A tak szybki wpierdol dla menela i powrót na ranczo jeździć na garbach Delekty i Rzygsona
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Kurde, Ale wstyd @eripe.

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

myslicie, ze eripe siedzi w bańce i dumny klepany przez patokalipse, rycha i rondlarzy na fejsie lil konon uwaza ze zwyciezyl i jest o tym przekonany - czy jednak ten smutny glos w ostatnim kawalku to przebijajaca sie swiadomosc, ze nie dosc ze mu wpierdolila bedoesiara to go wpierdolila bedoesiara??? Że wszyscy mowili, ze jest tym krolem panczy a wyszlo jak wyszlo.... ze moze faktycznie ten brak kariery, sukcesu, zarobkow wynika z sredniej jakosci talentu....
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

próbuje sobie wmówić że ma rację, ale podświadomie wie że przejebał, tak myślę
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Myślę, że jak mu przyjdzie napisać kolejny kawałek, to dwa razy się zastanowi, zanim wypuści "krwiożerczą" linijkę wymierzoną w kogokolwiek ze sceny.

A z drugiej strony chyba musi w to brnąć, bo jak złagodzi rap i skrewi jak Belmondo nagrywający smutny truskul po akcji z rafalalą, to sam się przyzna do porażki.
tomeczek2301

Post autor: tomeczek2301 »

Cz4rny1337 pisze: 28 sie 2025, 11:20 myslicie, ze eripe siedzi w bańce i dumny klepany przez patokalipse, rycha i rondlarzy na fejsie lil konon uwaza ze zwyciezyl i jest o tym przekonany - czy jednak ten smutny glos w ostatnim kawalku to przebijajaca sie swiadomosc, ze nie dosc ze mu wpierdolila bedoesiara to go wpierdolila bedoesiara??? Że wszyscy mowili, ze jest tym krolem panczy a wyszlo jak wyszlo.... ze moze faktycznie ten brak kariery, sukcesu, zarobkow wynika z sredniej jakosci talentu....
stary przeciez ten brak kariery to byl jego swiadomy wybor :lol: :lol:
przewijal sie juz temat ze steprecords np
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

już Was kurwa szanowny użytkownik @Piters wyjaśnił i myślałem, że to konsensus, że eripe jest ciumciokiem rożżalonym na swój los mimo cudownego skilla
Obrazek
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Czemu ma być rozżalony skoro ewidentnie nie chciał żyć z muzyki? Nie dla każdego w życiu siano jest na pierwszym miejscu
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

bylo juz pare stron temu
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

nie każcie mi przypominać sobie jeszcze większej ilości wersów, to jak flashbacki z wietnamu

zaakceptujcie prawde, że Eripe był w chuj rozżalony
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

mesjasz kurwa rapu biede woli klepac niz zyc godnie tworząc to co kocha nie muszac sie martwic o nic - przeciez to nie chodzi o hajs sam w sobie, ale o mozliwosc samorealizacji w swojej pasji bez presji zycia codziennego, nie zawsze masz tyle butelek zeby zwrocic i kupic kolejne piwo
Obrazek
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

robienie konkursu na przeróbkę (sam to proponowałem) by było jednak ciągnięciem tego na siłę
Po prostu od tak zakończyć beef z gościem, który gnębił cię od 9 lat? Za prawdę miłościwe z jego strony :joint:
nawinął, że nie zamierza dalej odpowiadać.
to akurat nic nie znaczy

Co do tej kariery to ja jestem w stanie uwierzyć i zrozumieć, że gość jest rozżalony na to, że nie zrobił kariery na swoich zasadach (jak np. Quebo powiedzmy) ale nie kupuje tego, że miałby z tego tytułu zazdrościć Bedoesowi. To równie dobrze mógłby jakiejś Sanah zazdrościć, że robi kariere na muzyce.
Ostatnio jak Zeus był u Winiego to mówił że się lajtowo utrzymuje z muzyki a to przeciez jest jakaś 3-4 liga rapu obecnie jeśli chodzi o popularność.

A co do samoświadomości - zaczęło się od agresywnego dissu a skończyło na kawałku gdzie bit robi robotę i nie mogłem się oprzeć wrażeniu że jest już zmęczony/przytłoczony tym. Nawet jeśli nie czuje się jakoś mocno przegrany to pewnie ma duży dysonans jak się to wszystko potoczyło.
i:
Następnym razem se wynajmnij odrzutowiec
Ale nie ląduj w Krakowie, no chyba, że nowy beef chcesz
Tutaj aż się prosiło nawinąć "no chyba, że w pizde chcesz" ale nie pasowało do kontekstu :joint:
kark to nie debil, mówił mi tak laik
starygawor

Post autor: starygawor »

gods bidness pisze: 28 sie 2025, 11:23 Myślę, że jak mu przyjdzie napisać kolejny kawałek, to dwa razy się zastanowi, zanim wypuści "krwiożerczą" linijkę wymierzoną w kogokolwiek ze sceny.

A z drugiej strony chyba musi w to brnąć, bo jak złagodzi rap i skrewi jak Belmondo nagrywający smutny truskul po akcji z rafalalą, to sam się przyzna do porażki.
też sie zastanawiam co zrobi po tym podwójnym wpierdolu, czy

1. wróci do "strzałów w niebo w swoich liniach" i rzucania panczlajnów w powietrze, jak za pierwszych kilku albumow
2. a może zrobi double down, że dostaje w mordę za prawdziwy rap i to go czyni mesjaszem
to im bokiem wychodzi, jak endomorfikowi
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Cz4rny1337 pisze: 28 sie 2025, 12:37 mesjasz kurwa rapu biede woli klepac niz zyc godnie tworząc to co kocha nie muszac sie martwic o nic - przeciez to nie chodzi o hajs sam w sobie, ale o mozliwosc samorealizacji w swojej pasji bez presji zycia codziennego, nie zawsze masz tyle butelek zeby zwrocic i kupic kolejne piwo

Ale nie zarabiasz milionow robiac taki rap jak on robił. Quebo osiagnal to co osiagnal robiac komercyjna muzykę, uderzajac w nowych odbiorców. Też kiedyś mi się wydawało że w życiu trzeba zarabiac jak najwiecej, a teraz mam pracę zwiazana z zajawka, zarabiam 4x mniej niż za zlotych czasow, mieszkam na 55m2 i jest mi zajebiście. Może Eripe też woli anonimowość na ulicy i spacerki po parku z zona niż granie na juwenaliach.
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

a kto mowi ze mialby zarabiac miliony

jezu zreszta idz poszukaj tych linijek - bo znow jalowa dyskusja

to nie chodzi o to, że eripe chcialby byc bedoesem [czy kurwa sanah], tu chodz o to, że odczuwa on dziejową niesprawiedliwość, że tak wybitna rap jednostka jak ona nie jest odpowiednio za to doceniona - również finansowo. A na tym samym poletku jest taki bedoes ktory jego zdaniem jest gorszy w w jego top dziedzinie, a jednak te gratyfikacje dostaje

i to wszystko jest podlozem tych zaczepek, tak jak zaczepiali Miousha. Zółć. Stąd zarzuty tu, że "co Cie boli" jest tak narpawdę o eripe i kolegach
Obrazek
ODPOWIEDZ