Travis Scott - UTOPIA (2023)
Re: Travis Scott - UTOPIA (28/07/2023)
No i kurwa słusznie, props Egipt
- przedszkolanek
kurwa, niech już to puści, to przynajmniej check będzie
I gdzie ten album wszystko już dropło na tidal tylko tego kasztana brak
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- Rafał81000
Re: Travis Scott - UTOPIA (2023)
Ostatnio zmieniony 28 lip 2023, 6:02 przez Rafał81000, łącznie zmieniany 1 raz.
album będę sprawdzał za godzine albo dwie, ale odpaliłem Lost Forever z ciekawości żeby sprawdzić czy nie zjebali no i 
w sensie no nie jest zły ten beat switch, ale ta pierwsza wersja dużo lepsza imo - całe szczęście jest dostępna w dobrej jakości więc można podmienić
Gunn po prostu dużo lepiej brzmiał na tym spokojniejszym bicie
w sensie no nie jest zły ten beat switch, ale ta pierwsza wersja dużo lepsza imo - całe szczęście jest dostępna w dobrej jakości więc można podmienić
Gunn po prostu dużo lepiej brzmiał na tym spokojniejszym bicie
No kurcze brzmi to bardzo bardzo fajnie, jestem dopiero na 8 kawałku, na pewno trzeba przyznać że jest mało mainstreamowe brzmienie (na ten moment, mam jeszcze ponad pół płyty przed sobą
)
Dodano po 1 minucie 51 sekundach:
Beyonce w Delresto pięknie
Dodano po 1 minucie 51 sekundach:
Beyonce w Delresto pięknie
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Zajebiście się bawię przy odsłuchu.
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Eat these rappers chef of the game.”
Thugger w Skitzo

Dodano po 5 minutach 1 sekundzie:
Kolejny
dla Lost Forever
Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
Looove kolejna perełka
Dodano po 3 minutach 41 sekundach:
Sporo inspiracji/sampli? z Yeezusa, Circus Maximus to w zasadzie Black Skinhead
Dodano po 5 minutach 1 sekundzie:
Kolejny
Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
Looove kolejna perełka
Dodano po 3 minutach 41 sekundach:
Sporo inspiracji/sampli? z Yeezusa, Circus Maximus to w zasadzie Black Skinhead
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
Telekinesis
FUTURE SOUNDS od Kanye się nie zmarnowało 
- Rafał81000
Genialny album
Miałem strasznie wysokie oczekiwania względem tego materiału, ale to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania. Album roku. Produkcyjnie to jest arcydzieło
Miałem strasznie wysokie oczekiwania względem tego materiału, ale to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania. Album roku. Produkcyjnie to jest arcydzieło
No i po pierwszym odsłuchu. Til Further Notice kolejny sztos, ładne zamknięcie albumu. Wrócę później z większymi przemyśleniami; a tym czasem do pracy 
Jest dobrze w chuj, spodziewałem się flopa i jestem zajebiście zaskoczony.
Ciężko mi wybrać najlepszy kawałek.
Ale ten KPOP to mógłby wyjebać xD
Ciężko mi wybrać najlepszy kawałek.
Ale ten KPOP to mógłby wyjebać xD
K-Pop nawet nieźle wpasowało się w album moim zdaniem.
myślałem że to Carti się postarał w końcu i zaproponował coś ciekawego a to nie Carti
akcja jak z Designerem na TLOP
Drake tez na plus, jeden z ciekawszych jego występów od dawna głównie przez to flow które zaproponował
Thugger za to brzmi jakby nawijał pod inny bit
chociaż trzeba przyznać że te beat switche w tym numerze są zajebiste, ten jeden brzmi jak w chuj ulepszona wersja Escape Plan
album na szczęście wyszedł jako bardzo pozytywne zaskoczenie
w pierwszej części albumu znudziło mnie to przeciągnięte instrumentalne outro i połowa kolejnego numeru
w drugiej części jest trochę zbędnych rzeczy no i ten bit switch na Lost Forever imo nieudany
liczyłem też że God's Country będzie miało jakiś featuring w finalnej wersji bo brzmi jak troszkę niepełny numer
no i zajebiscie że Future Sounds wjechało nie spodziewałem się tego, chociaż bit na refrenie był lepszy w leaku tbh
Drake tez na plus, jeden z ciekawszych jego występów od dawna głównie przez to flow które zaproponował
Thugger za to brzmi jakby nawijał pod inny bit
chociaż trzeba przyznać że te beat switche w tym numerze są zajebiste, ten jeden brzmi jak w chuj ulepszona wersja Escape Plan
album na szczęście wyszedł jako bardzo pozytywne zaskoczenie
w pierwszej części albumu znudziło mnie to przeciągnięte instrumentalne outro i połowa kolejnego numeru
w drugiej części jest trochę zbędnych rzeczy no i ten bit switch na Lost Forever imo nieudany
liczyłem też że God's Country będzie miało jakiś featuring w finalnej wersji bo brzmi jak troszkę niepełny numer
no i zajebiscie że Future Sounds wjechało nie spodziewałem się tego, chociaż bit na refrenie był lepszy w leaku tbh
W Gizie nie wyszło to Pompeje xD

Spoiler

Po pierwszym odsłuchu 1. Rodeo 2. Utopia 3. Astro 4. Birds
Lost Forever stara wersja lepsza, Future Sound aka Telekinesis trochę traci bez Ye ale z drugiej strony przecież to prawie to samo co Heaven and Hell z Dondy więc w sumie nic dziwnego że go nie ma.
I dlaczego słowo week jest wycięte na God's Country?
Lost Forever stara wersja lepsza, Future Sound aka Telekinesis trochę traci bez Ye ale z drugiej strony przecież to prawie to samo co Heaven and Hell z Dondy więc w sumie nic dziwnego że go nie ma.
I dlaczego słowo week jest wycięte na God's Country?
a może to jednak Carti
chuj wie
jak Carti to props
jak Carti to props
w creditsach na spotify jest carti ale też miałem wątpliwości
Jak można kraść piwo z biedronki?
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Rzeczywiście słychać inspiracje ye, jest też w creditsach w kilku miejscach: Thank God, God's Country, Telekinesis. Część rzeczy to leftovery albo kawalki ktore powstawaly w czasie tych samych sesji. Kanye w epizodzie maniakalnym nakurwia niezliczoną ilość kawałków których potem nie publikuje bo postanawia nagrać nowy album w 4 dni.
Jest tez szereg stalych współpracowników ye, Boogz da beast, Noah Goldstein, Mike Dean.
Circus Maximus rzeczywiście ma podobny vibe do Black Skinhead przez bębny.
Ciekawostka, jedna z wersji I am a God:
Jest tez szereg stalych współpracowników ye, Boogz da beast, Noah Goldstein, Mike Dean.
Circus Maximus rzeczywiście ma podobny vibe do Black Skinhead przez bębny.
Ciekawostka, jedna z wersji I am a God: