WWO
Re: WWO
To Jędker nie ma normalnej pracy? Parę lat temu widziałem jakiś wywiad, gdzie mówił, że lata spędził w Australii, gdzie nie dość, że pracował to jeszcze skończył jakieś studia, więc powinien odłożyć trochę szmalu, a dyplom z zagranicznej uczelni wykorzystać na polskim rynku pracy
Na ten trzeci koncert bilety od 149,90 zł, ile osób się pomieści na Torwarze? Razy trzy to może jakaś kawalerka by była jakby Sokół w to nie był zamieszany, tak to Jędker dostanie 500zł za koncert, a reszta to koszty organizacji mordo. Jeszcze Sokół będzie dopłacać do tego.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
najlepiej poinformowaną osoba na forum w kwestii życiorysu jędruli jest @Jose któremu jako jedynemu z nas dane było przeczytać świętego graala polskiej literatury hiphopowej pt "dzienniki pokładowe rapera"
Hala COS Torwar w Warszawie podczas koncertów mieści zazwyczaj od 5 000 do ponad 7 000 – 8 000 osób.
Liczmy 7500 osób po 180 zł za bilet i razy 3 koncerty. Wychodzi 4 mln. Biorąc pod uwagę ile osób w takie wydarzenie musi być zaangażowanych to pewnie zostanie z 1,5-2 mln (odejmując już też podatki i całe te).
No to z pozostałej 1,5 banki dla Sokoła milionik, dla DJ i dla Jędkera po 250k na łeb. Na piwnicę w WWA akurat.
Liczmy 7500 osób po 180 zł za bilet i razy 3 koncerty. Wychodzi 4 mln. Biorąc pod uwagę ile osób w takie wydarzenie musi być zaangażowanych to pewnie zostanie z 1,5-2 mln (odejmując już też podatki i całe te).
No to z pozostałej 1,5 banki dla Sokoła milionik, dla DJ i dla Jędkera po 250k na łeb. Na piwnicę w WWA akurat.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
starydobryhiphop
A w ogóle był powitalny koncert ?
Kurde że nikt na to nie wpadł najpierw kilka powitalnych, kilka przypominających i z 20 pożegnalnych i się kręci
- marmolad_k2
Na polówce rozkładanej w przedpokoju przy lodówce
- igorzastyy
Brat mógłby mu robotę załatwić. Może jak on do polityki.
Tehnikolor na jaki zasługujemyTooMuchSmoke pisze: ↑17 kwie 2026, 7:05 To by było ciekawe zderzenie dwóch światów: Sokół na teledyskach wysiadający z lexusa w otoczeniu 20 letnich modelek vs Jedi patrzący na to wszystko mętnym wzrokiem zza szyby tramwaju. I oczywiście zwrotki tez z 2 perspektyw: zarobasa z show-biznesu i dobrego chłopaka prawilniaka co mu w życiu kłody pod nogi ciagle rzucano i tak już został na tym przystanku w deszcz
- kaczuholek
biznesowo to akurat imo 200iq rozegrane, że robią nostalgia koncerty i nie robią nowej muzyki
nie po raz pierwszy wychodzi na to że zaskakująco dużo ludzi jest w grupie "nostalgiczne 30+ lat normiki, co kiedyś słuchały rapu/danej muzyki, teraz już nowości niezbyt bo nie ma tej zajawy, czasu i nie jest w ich kręgach zbyt cool, ale do tych starych czasem wracają, i do grobu będą propsować nostalgiczne hity sprzed x lat". i te nostalgia-trendy są coraz mocniejsze, najlepiej się na tym zarabia
i przez to się wielkim starym gwiazdom nawet nie opłaca... robić kurwa niczego nowego. zbędne ryzyko, które nawet w najbardziej pozytywnym scenariuszu moze chujowo wyjść. wielu tych normików co wbije na ten koncert z kims znajomym, to myślę żadnego nowego utworu WWO czy Sokoła by nie polubili ani tym bardziej nie repeatowali. wielu to by nawet go nie sprawdziło, no serio. bo w tych nowych utworach nie ma w ogóle tej nostalgii. szansa jedynie taka, gdyby nowy utwór był totalnie 1:1 wzorowany na starym hicie
Sokół mądry cwany biznesmen zapewne to widzi i WWO żadnego kawałka nowego nie nagra. a za 5 lat będzie kolejny ostatni ostatni koncert. a za 10 lat, ostatni ostatni ostatni.
nie po raz pierwszy wychodzi na to że zaskakująco dużo ludzi jest w grupie "nostalgiczne 30+ lat normiki, co kiedyś słuchały rapu/danej muzyki, teraz już nowości niezbyt bo nie ma tej zajawy, czasu i nie jest w ich kręgach zbyt cool, ale do tych starych czasem wracają, i do grobu będą propsować nostalgiczne hity sprzed x lat". i te nostalgia-trendy są coraz mocniejsze, najlepiej się na tym zarabia
i przez to się wielkim starym gwiazdom nawet nie opłaca... robić kurwa niczego nowego. zbędne ryzyko, które nawet w najbardziej pozytywnym scenariuszu moze chujowo wyjść. wielu tych normików co wbije na ten koncert z kims znajomym, to myślę żadnego nowego utworu WWO czy Sokoła by nie polubili ani tym bardziej nie repeatowali. wielu to by nawet go nie sprawdziło, no serio. bo w tych nowych utworach nie ma w ogóle tej nostalgii. szansa jedynie taka, gdyby nowy utwór był totalnie 1:1 wzorowany na starym hicie
Sokół mądry cwany biznesmen zapewne to widzi i WWO żadnego kawałka nowego nie nagra. a za 5 lat będzie kolejny ostatni ostatni koncert. a za 10 lat, ostatni ostatni ostatni.
-
WesolyJozek
Spokojnie gdzieś na obrzezach Wwy do zrobienia jak Jaszczomp dzieli się z nim 50/50
- gods bidness
To i tak lepiej niż wydusić na tej nostalgii jak alfons na pochorowanej kurwie ostatni grosz jak co niektórzy. Trzy koncerty to mimo wszystko mniej niż objazdowy duet nostalgiczny Seba i Wojtaz. Albo wydawanie jakichś płyt sprzed 20 lat albo stylizowanych na te sprzed 20 lat jak Tede czy Pezet. Ostr ma te swoje coroczne spędy boomerów i się to kręci od lat.kaczuholek pisze: ↑wczoraj, 2:37 biznesowo to akurat imo 200iq rozegrane, że robią nostalgia koncerty i nie robią nowej muzyki
Więc Sokół może i wprawny biznesmen, ale pomysł żaden rewolucyjny ni odkrywczy. A z tym "ostatni", to jestem prędzej w stanie uwierzyć Sokołowi niż całej reszcie. Że on jako zarobas może i chce robić nowe rzeczy, a nie się zarzekać jak Seba i Wojtaz, że nigdy więcej Paktofoniki, a jak się okazało, że boomerzy walą drzwiami i oknami, to nagle elo magik jestem Bogiem.
Ale też czy ja mogę mieć pretensje, że legendarne zespoły grają na nostalgii? Po to są legendarne i od tego to są. Jacyś Scorpions też tu co dwa lata przyjeżdżają i grają, tylko nie dla 30+, a 60+. Co mają robić.
Dobrze że ja mimo podeszłego wieku łączę nostalgie z młodzieżowym spojrzeniem niczym Pezet. Dzięki temu świetnie się bawiłem i na wu tangu i na quavo z plejbeku.
a deszczu?WesolyJozek pisze: ↑wczoraj, 3:13Spokojnie gdzieś na obrzezach Wwy do zrobienia jak Jaszczomp dzieli się z nim 50/50
dziwki basen i machanie kutasem
- igorzastyy
Żaden nie zagra jak Deszczu, nawet po grzybach
-
WesolyJozek
W sumie nie wiem jak się rozliczaja czy na 3 czy jak
-
starydobryhiphop
Trafiłem kiedyś na Pfk w ostatnich latach i mi się w sumie podobało choć początkowo ten pewien zgrzyt miałem. Ale bardziej niż temu się dziwować dziwuje się że wielce zarzekają składy że nigdy więcej. A czemu by nie? Przecież w rocku takie rzeczy to normalka i fajnie jest. Każdy wie że nie ma już 20 lat i jest już trochę dziadkiem a i tak się dobrze bawi .gods bidness pisze: ↑wczoraj, 9:17To i tak lepiej niż wydusić na tej nostalgii jak alfons na pochorowanej kurwie ostatni grosz jak co niektórzy. Trzy koncerty to mimo wszystko mniej niż objazdowy duet nostalgiczny Seba i Wojtaz. Albo wydawanie jakichś płyt sprzed 20 lat albo stylizowanych na te sprzed 20 lat jak Tede czy Pezet. Ostr ma te swoje coroczne spędy boomerów i się to kręci od lat.kaczuholek pisze: ↑wczoraj, 2:37 biznesowo to akurat imo 200iq rozegrane, że robią nostalgia koncerty i nie robią nowej muzyki
Więc Sokół może i wprawny biznesmen, ale pomysł żaden rewolucyjny ni odkrywczy. A z tym "ostatni", to jestem prędzej w stanie uwierzyć Sokołowi niż całej reszcie. Że on jako zarobas może i chce robić nowe rzeczy, a nie się zarzekać jak Seba i Wojtaz, że nigdy więcej Paktofoniki, a jak się okazało, że boomerzy walą drzwiami i oknami, to nagle elo magik jestem Bogiem.
Ale też czy ja mogę mieć pretensje, że legendarne zespoły grają na nostalgii? Po to są legendarne i od tego to są. Jacyś Scorpions też tu co dwa lata przyjeżdżają i grają, tylko nie dla 30+, a 60+. Co mają robić.
Dobrze że ja mimo podeszłego wieku łączę nostalgie z młodzieżowym spojrzeniem niczym Pezet. Dzięki temu świetnie się bawiłem i na wu tangu i na quavo z plejbeku.