Był okres w moim życiu, że ten nielegal, jak i Nokaut oraz pierwsza solówka Kaczora dawał mi siłę. W połowie stycznia wkurwiony na wszystko wyjebałem ze szkoły i poszedłem sobie nad jeziorko słuchać nielegala Killaz Group na słuchawkach. Tego samego dnia była zadyma w szkole, bo się laska pocięła i zjechały psy z pogotowiem. Totalny hardkor. Z czasem udało mi się zakupić kasetkę i tutaj też mam ciekawą historię, bo przed kupnem miałem sen, zwiastujący jej zakup i nie tylko. W nocy z 18 na 19 stycznia (sobota/niedziela) śniło mi się, że razem z Guralem jechałem samochodem do sklepu i kupywałem mu piwo. Zapytałem się jego jeszcze w tym sklepie czy chce Kasztelana. Potem spisywała nas policja. No i 21 stycznia (wtorek - 3 dzień od snu) wykonywałem przelew za kupioną kasetę Killaz Group (symbol we śnie - Gural ze mną jechał furą do sklepu) i najechała w szkole mnie policja z racji pomówienia pewnego śmiecia (symbol we śnie - piwo i spisywanie przez policję). I niech ktoś powie, że sny nie mają znaczenia i się nie spełniają?
Scena poznańska
Re: Scena poznańska
Pisałem o tym w innym temacie, ale napiszę też tutaj. Sprawa dotyczy nielegala Killaz Group "Prawdziwość dla gry" - jednego z poznańskich klasyków.
No dobra oddam ascetom że "plany" były spoko
Cyknąłem fotki swoich kasetowych zbiorów od Slums Attack i Killaz Group.

SLUMS ATTACK

KILLAZ GROUP

Dlaczego Słoń nigdy nie nagrał nic z Guralem? Obaj nagrywali juz chyba z kazdym innym
to nie pierdolony zbieg okoliczności
kuldziuki, dobre pytanie mordeczko. Nie mam pojęcia, oboje są inni stylowo, ale takie współprace muzyczne zawsze spoko. Sam bym z chęcią ich wspólnego numeru posłuchał.
A jak wyglada scena podziemna w Poznaniu? Dość hermetyczne środowisko jak się zdaje gdzie wożonko wyznacza to, że jesteś super raper. Mam wrażenie z doświadczeń wynikające też, że jeśli nie znasz tego czy tamtego i nie piłeś z Peją to ciężko się pojawić nie liżąc komuś czegoś.
Ta stronka na fb chociażby poznańskihiphop też dla klików rzuca tylko DGE czy inne fejmy. Krzyczę więc jak Hermiona Grenger w Harrym: „prawa dla WESZ! Prawa dla podziemnych kotów w Pzn!”
Ta stronka na fb chociażby poznańskihiphop też dla klików rzuca tylko DGE czy inne fejmy. Krzyczę więc jak Hermiona Grenger w Harrym: „prawa dla WESZ! Prawa dla podziemnych kotów w Pzn!”
Spoiler

Peja o nielegalu Killaz Group, 2000 rok (KLAN)
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
@kuldziuki mówisz i masz
Spoiler
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
jestem chłodny jak gucci la flare, z ciebie żaden la flame
dead problem - la flare
dead problem - la flare
-
kroldzielnicy
Był z poznania jeden skład chyba, taki typowy luźny truskul, nawiązujący do nowojorskiej klasyki, ale nie pamietam nazwy. Na pewno wydali płytę ładnych kilka lat temu. Może ktoś pamięta?
- 40 minut easy
Beat Squad? Uwielbiałem swego czasu 
Nowy numer z plejadą gwiazd sceny poznańskiej, polecam. Śliwa, DGE, Słoń, Kaczor, Sheller, Paluch u Dj Decska
poznanskirap.com opublikował wyniki PODSUMOWANIA 2020 poznańskiej sceny Hip-Hopowej - Artysta roku

Wyniki kategorii Album roku 2020:Wyniki kategorii Artysta roku 2020:
1. Peja - 53,50%
2. Słoń - 11,96%
3. Paluch - 8,81%
4. donGURALesko - 5,14%
5. Pięć Dwa - 3,28
6. Miły ATZ - 2,77%
7. jestemAlpha. - 2,39%
8. 2RH+ (RY23, Rafi, Heron) - 2,18%
9. SuperStyle - 1,41%
10. Śliwa - 1,29%
nie wiedziałem, że po tylu latach Peja wciąż ma tak silną dominację na poznańskich podwórkach, ponad 50% Poznaniaków uważa, że to Peja jest królem Poznania.1. Peja/Slums Attack - Black Album - 36,08%
2. Słoń - Redrum - 11,77%
3. Paluch - Nadciśnienie - 10,87%
4. Peja/Slums Attack - AR-15 EP - 9,07%
5. Dj Decks - Mixtape 7 - 4,69%
6. Peja/Slums Attack - 2050 EP - 4,32%
7. donGURALesko_- Dziadzior - 4,12%
8. Pięć Dwa - Tölgy Föld - 3,85%
9. Miły ATZ – Czarny Swing - 2,44%
10. 2RH+ (RY23 x Rafi x Heron) - 2RH+ - 2,38%
alez tam ekipa okolo Paluchowa musi gula miec
to ten sam paluch ktory mial detronizowac peje a wyprzedził go raper słoń, twórca albumów takich jak demonologia i demonologia 2?
Nie no ja też jestem w Poznaniu #teamPeja a nie Paluszaki, ale to są głosowania użytkowników i Peja nie raz wrzucał na swoją grupkę link i zachęcał do głosowania, podczas gdy Paluch miał na to kompletnie wysrane
Kocham, pozdrawiam
raczej dominacja wśród czytelników poznanskirap.com czyli pewnie jakieś 7 osób