Kaczor vs Peja [konflikt?]

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

SxE

Re: Kaczor vs Peja [konflikt?]

Post autor: SxE »

arboozrap pisze: 22 mar 2020, 15:34 Ja go słucham.
nie
Awatar użytkownika
arboozrap

Post autor: arboozrap »

Co się wypowiadasz, że nie? Ja go słucham i to fakt, a co Ty możesz wiedzieć o moim życiu?:
radosczzycia

Post autor: radosczzycia »

i co tam? progresik z płyty na płytę?
daveyo

Post autor: daveyo »

Ja też słucham i w sumie to bardzo lubię, Przyjaźń Duma Godność to solidny album, aczkolwiek te nowe rzeczy do mnie nie trafiają.
Awatar użytkownika
arboozrap

Kaczor ma swój styl, ale daje sobie radę w nim zajebiście. Jego rap jest bez bezkompromisowy i to co chce nawinąć to nawija. Ja uwielbiam zarówno albumy Killaz Group, jak i solówki Kaczora. A progres zrobił moim zdaniem duży, ale jego rap nie jest dla bananowców i chłopców w rurkach (jak to nawinął w "Ostatnim bastionie"). Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tsuko

Post autor: tsuko »

Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

ten temat był tak samo bezbekiem wtedy jak i teraz
mołpy są kozackie
lysy

Post autor: lysy »

nic z tego nie będzie, najwyżej trochę się poprzepychają na social mediach i nigdy się nie dowiemy, o co chodziło
emdeer

Post autor: emdeer »

Kurde przydałby sie jakies igrzyska
A panowie maja na siebie parę haków zapewne

Wysłane z mojego YAL-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

czy marian wielkopolski ustosunkował się już po której stronie stanie?
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Arbuz to taki bortwick tylko killaz groupowy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

[mention]loco[/mention] szacunek w chuj za przywołanie tej zapomnianej postaci :bowdown:
MalinowyJogurt pisze: 22 mar 2020, 17:14 Arbuz to taki bortwick tylko killaz groupowy
[mention]arboozrap[/mention] to idealny przykład słuchania ksywek, a nie muzyki. Szacunek za zajawkę na kolekcjonerkę, na początku jawił się jako mega wartościowy użytkownik, ale im dalej w las tym gorzej :(
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
arboozrap

oldschool, Niby gdzie widzisz ten przypadek słuchania ksywek?
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Na temat płyty Young Igiego
Bardzo przyjemny album - dla mnie jako zagorzałego oldschoolowca na prawdę fajna sprawa. Napisałem o tym nawet Igiemu. Peja też go docenił i przyznam, że ich wspólny kawałek jest na prawdę kozacki. Po za tym bardzo fajnie wbija się numer "Richard Mille" czy "Fendi". A Wy co sądzicie?
Na temat Multiego
arboozrap pisze: 04 mar 2020, 18:14 Szczerze nie interesuje mnie czym zajmuje się Young Multi poza rapem. Najważniejsze, że nie jest konfidentem, policjantem, prokuratorem... Jego pasją są gry komputerowe. Wcześniej sobie nagrywał na ten temat video. Ma charakterystyczny styl - nosi dredy i opaskę na czole, coś w typie reagge'owca. Jest reprezentantem newschoolu, ale tym się różni od Young Igiego, Bedoesa, Żabsona i mu podobnych, że nie używa autotune, a na bicie potrafi porządnie przypierdolić wersem. Muzycznie jego albumy są wyśmienite, a rapowo także daje sobie radę, nieraz daje mocne i agresywne wersy.
Te wydawnictwo kapitalne! Propsy!
arboozrap pisze: 18 mar 2020, 19:45 Paluch może sobie krytykować Young Multiego, ale on ma wsparcie niekwestionowanego króla i ojca chrzestnego poznańskiego rapu - Ryszarda "Peji" Andrzejewskiego, który oficjalnie na scenie rap jest od 1995 roku!
Na temat Żabsona
arboozrap pisze: 16 mar 2020, 15:36 Ubolewam,że Kali nagrał z żabsonem – raperem który reprezentuje wszystko co najgorsze. Narcyzm, bezrefleksyjny konsupcjonizm, próżność, prymitywizm formy treści i mentalności. Jest to o tyle chujowe, że Kali mówił o innych wartościach i stracił tym w moich oczach. Jestem w chuj zawiedziony, ma to się nijak do nauk wschodu o których Kali tyle mówił. A Paluch – szkoda strzepić ryja. Swoją hipokryzją mógłby wynosić rakiety w przestrzeń kosmiczną.
Twoje zarzuty na temat Żabsona można przypisać Tedemu (którego ostatnie płyty mimo, że dla większości tragiczne, tobie się podobają), Multiemu i Igiemu. Tych 2 ostatnich propsuje jednak Peja.

Mam właśnie wrażenie, że u Ciebie Tede, Peja i Killaz Group mają status takich legend, że co by nie nagrali to będzie dobre, a jak spropsują coś z nowej szkoły, to tobie się też podoba.
Awatar użytkownika
arboozrap

Bo Żabson jest chujowy i czuję do niego odrazę widząc jego wizerunek i czytając to co opowiada we wywiadach. Rapowo nie odpowiada mi w żaden sposób. Tede nagrywa z Tymkiem, ale ja jakoś Tymka nie propsuję i nie mam zamiaru, bo mi to nie leży. Po prostu albo coś mi się podoba, albo wcale. Co do Tedego - "Karmagedon" jest bardzo dobrym albumem, a "NOJI" ma ciekawe momenty.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

arboozrap pisze: 22 mar 2020, 15:45 A progres zrobił moim zdaniem duży, ale jego rap nie jest dla bananowców i chłopców w rurkach (jak to nawinął w "Ostatnim bastionie").
Japierdole
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

ARBOOZRAP pisze: 22 mar 2020, 18:48 bO żABSON JEST CHUJOWY
To akurat fakt bezdyskusyjny jest. Natomiast ten beef do niczego nie doprowadzi, Peja jest skillsami wyższy niż Kaczor i w beefie go wpierdoli, tylko po co komu tak beef, że dwóch staruchów się w to wpeirdala to nie wiem
Awatar użytkownika
arboozrap

Raczej beefu nie będzie, ale dawniej toczył się konflikt Rycha z Killaz Group w latach 1998-2002. Killazi nagrali „Jeden raz w głowę”, na co Rychu im odpowiedział „Znikającym punktem”. Przepychanki trwały, „I moje miasto złą sławą owiane” Rycha z topką poznańskich raperów to swego rodzaju odpowiedź na PDG Kartel. Później Kaczor na „Nokaucie” pocisnął parę wersów na Rycha i na tym się skończyło to.
Awatar użytkownika
arboozrap

Przypominam klasyka:
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Chętnie bym poznał historię tatuażu Golluma na klacie Peji. [mention]arboozrap[/mention] wiesz coś może o tym?
ODPOWIEDZ