Białas - H8 (2020)
- ebismolarek
Re: Białas - H8 (01.02.2020) [Zapowiedź]
[mention]oldschool[/mention], idealnie napisane 
- zemsta1kadluba
na tej okładce wygląda jakby spierdalał od
Spoiler
bedoesa który ma 4 GRAMY GANJII NA ŁEB 4 KOMINIARKI NA ŁEB (GANJAAA)
mołpy są kozackie
no to mamy już reckę epki 
No offence for [mention]daveyo[/mention] ale to co napisał [mention]oldschool[/mention] to czyste złoto 
okładka zajebista w chuj, najfajniejsza z wszystkich białasowych
a [mention]oldschool[/mention]
a [mention]oldschool[/mention]
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
Re: Białas - H8 (2020)
Zaraz będzie na streamingach
Ostatnio zmieniony 01 lut 2020, 14:34 przez DeDoK, łącznie zmieniany 3 razy.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2020, 0:11 przez manieq, łącznie zmieniany 1 raz.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

pasy z Beteo

- oKulTywowany
Nawet w niezłej formie Białas tylko co z tego jak Ból dupy i Pasy (zajebisty bit) da się jako jedyne przesłuchać w całości
Influencer.
Nie pomyliłem się. Skity >> wysrywy Białasa i kumpli.
Chciał tutaj pan raper troszkę wyjść poważniej, a wyszło jak zawsze. Nie ma gość żadnej umiejętności wyciągania wniosków (przynajmniej w tekstach, bo hajs robi) i brzmi to jak myślenie gimbusa.
Oczywiście wersy o ruchanu panien i hajsie (o czym pisałem 2-3 dni temu), które są już przeruchane (pdk) i karykaturalne.
HuczuHucz do którego się pan Solar/Białas przypierdalali mógłby być jego ghostwriterem, bo pisał level wyżej linijki w tej konwencji, umiał opowiadać historie i przede wszystkim wyciągać jakieś zapadające w głowę wersy, które wynikają z linijek wczesniej. Nie oczekuję, żeby każdy w tym był Oskarem czy Jimsonem, no ale kurwa, szanujmy się.
Do samej warstwy muzycznej to typowy Białas z flow z WBW 2007, zmienianie głosu czasami na smutnego pieska, wykrzyczenie czegoś tam. Fani pana rapera Białas będą zadowoleni, bo pewnie tego oczekują, gdy słoń im nadepnął na ucho. Z gościnek najlepiej chyba Mata, który wjebał gospodarza, choć sam jest nudnym raperem. O reszcie nie wspomnę, bo szkoda przypominać sobie te bełkoty m.in. Bedoesa. Dobrze, że to epka to w miarę szybko minął odsłuch. A i Lanek dał dobre bity.
Chciał tutaj pan raper troszkę wyjść poważniej, a wyszło jak zawsze. Nie ma gość żadnej umiejętności wyciągania wniosków (przynajmniej w tekstach, bo hajs robi) i brzmi to jak myślenie gimbusa.
Na foteczkach się uśmiecham
Ale do hotelu wracam już smutny
Oczywiście wersy o ruchanu panien i hajsie (o czym pisałem 2-3 dni temu), które są już przeruchane (pdk) i karykaturalne.
HuczuHucz do którego się pan Solar/Białas przypierdalali mógłby być jego ghostwriterem, bo pisał level wyżej linijki w tej konwencji, umiał opowiadać historie i przede wszystkim wyciągać jakieś zapadające w głowę wersy, które wynikają z linijek wczesniej. Nie oczekuję, żeby każdy w tym był Oskarem czy Jimsonem, no ale kurwa, szanujmy się.
Do samej warstwy muzycznej to typowy Białas z flow z WBW 2007, zmienianie głosu czasami na smutnego pieska, wykrzyczenie czegoś tam. Fani pana rapera Białas będą zadowoleni, bo pewnie tego oczekują, gdy słoń im nadepnął na ucho. Z gościnek najlepiej chyba Mata, który wjebał gospodarza, choć sam jest nudnym raperem. O reszcie nie wspomnę, bo szkoda przypominać sobie te bełkoty m.in. Bedoesa. Dobrze, że to epka to w miarę szybko minął odsłuch. A i Lanek dał dobre bity.
- krakowski łotr
Po pierwszym odsłuchu stwierdziłem ze przyjemna epka ale jak drugi raz sobie puściłem niektóre numery to
Dla mnie za dużo żenujących wersów. Jakby to śpiewał 18 latek to tam chuj ale 30 latek rapujący ze policja bije przechodniów i tego nie widza sady xD
- oKulTywowany
Albumik zwyczajnie dobrze zarapowany nic więcej 
This page is no longer available.
Nie mój styl, nie mój klimat, ta epka aczkolwiek sprawdziłem i propsuje przyjemnie się słucha.
Ale bedi to mógłby se takie wersy odpuścić xD
Ale bedi to mógłby se takie wersy odpuścić xD
Spoiler
"Zło jest wszędzie, więc nie pytaj mnie gdzie trzymam dziewiątkę"
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Białas ze swoim stylem osiągnął już po prostu szczyt tego co mógł osiągnąć, wszystko to staje się wtórne pod względem flow, pod względem tekstu, umiejętności melodyjnych nigdy nie miał zbyt wysokich a i tak sporo podśpiewywał na ostatniej płycie w miarę udanie, on już prochu raczej nie wymyśli. Nie nagra w pojedynkę takiego hita żeby być kimś w wyobraźni wszystkich (jak np. Paluch jak mówimy o bardziej ulicznej stronie rapu), a czysto rapowo sam ma w dupie ideały na których zbudował swoją pozycję na scenie więc ciężko wyczuć u niego jakąś większą autentyczność. Nie jaram się, choć dawniej jarałem.
#BOR4LIFE
A dla mnie props track z szpakiem i adm-em najlepsze, choć reszta też całkiem spoko. Ogólnie props i czekam na płytę.
Kozak ta epka. Pozytywne zaskoczenie, nawet te kasztany wszystkie tego nie popsuły O DZIWO
Rownież pozytywne zaskoczenie Sweet Home Pasy i Ból dupy zajebiste, chociaż prePOLONEM też sie jarałem nie mniej jednak czekam na płyte.
-
frontkick
przesłuchałem raz i nie wrócę, numer z Matą jedyny ciekawy jak dla mnie