Dzis wleciał album powiązanej mocno z obozem Fisza warszawskiej grupy Supalativa. Nie mam niestety żadnych creditsow, ale dałbym sobie rękę uciąć, ze tutaj jest masa bitow Emade. Sprawdźcie z resztą sami.
props z ciekawości skąd to wszystko bierzesz jeśli można wiedzieć? zbierałeś przez lata czy gdzieś kupujesz? niektóre wydania pewnie nie miały nawet 100 szt
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Long story short: stukam do wszystkich możliwych drzwi, ale nie nachalnie (chyba, że mi mega na czymś zależy). Z czasem ludzie dostrzegają, że ja to serio robię, bo to lubię i nie ma za tym żadnej ukrytej agendy. Archiwizacja daje mi olbrzymią frajdę, zwłaszcza, że potrafię jeszcze sobie te nagrania poprawić. Tak przykładowo dotarłem do Grędzia i dzięki temu mamy teraz na YT serię "Starej taśmy szum". Mam też oczywiście trochę swoich zbiorów.
Dziś konserwa z Wrocławia. Perki Pat czyli Roszja (Gordon F.), Jot (Tolek Banan) i Ślip (Rocco/Mojo). Jest to album koncepcyjny, który w niedokończonej formie krążył po necie od 2005 roku. W 2017 roku chłopaki dograli finalny kawałek, który domknął historię i właśnie tę wersję Wam dziś prezentuję. Warto dodać, że w paczkach z 2005 roku były jeszcze czasem dodatkowe kawałki, ale nie miały one nic wspólnego z "Turkusowym grafitem". Są też pewne drobne zmiany aranżacyjne w kawałkach względem pierwowzoru, ale nic drastycznego. Na całość składa się 7 tracków (5 bitów Magiery, 1 Roszji i 1 Moongoza). Gościnnie w jednym kawałku pojawia się Tymon. Masterek odświeżonej wersji mojego autorstwa. Okładka nigdy nie była stworzona, więc stworzyłem ją specjalnie na potrzeby tego projektu. Enjoy!
Założyłem kanał Discord. Może będzie wygodniej pogadać o tych demkach i rozwiązywać zagadki z nimi związane niż tutaj na forum, które służy bardziej jako tablica ogłoszeniowa. Jakby ktoś miał ochotę to zapraszam:
Hej. Kolejna konserwa to tym razem EPka "Czarna skrzynka" rapera o psuedonimie Bee-2 (chyba szerzej znanego jest jako Zbyń) oraz producenta Zwierzaka. Skład pochodzi z Iławy. Powstał nawet temat na forum kiedyś (viewtopic.php?t=5567). Zapraszam do zapoznania się.
Dzis mała konserwa. Singielek promo zawierający promomix to albumu "Muzyka Klasyczna" Pezet-Noon. Nie wiem czy był on szerzej dostępny. Zawiera gadki ze studia i bity, które ostatecznie na płycie sie nie ukazały. Drugi kawałek to "Mantra", ale to juz znamy.
jakbyś to znalazł, nawet ten fragment w lepszej jakości to bowdowny by były słane
Dodano po 1 minucie :
aa, to to jest XD props wielki
Dodano po 8 minutach 20 sekundach:
Mantry to nawet Noon chyba nie ma, bo na reedycji był ten numer wytłoczony z mp3, po prawej fizyk, po lewej rip wrzucony przez Panaes
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Tak, to dokładnie ten promomix. No to się trafiło, hehe. Co do "Mantry", to nie wiedziałem, że to z MP3 wrzucili na płytę. Mam wersję albumu bez bonusów.
No zaskoczyłeś że to miało jakąś wersje fizyczną, myślałem że to było tylko puszczone na potrzeby audycji w radiu. Szacuneczek, aż dziwne posłuchać "Mantry" w takiej jakości
Z którą religią sie dzisiaj identyfikujecie ? Dżihad, mossad czy gospel ?