Małpa - Święte słowa (2025)
Re: Małpa - Święte słowa (2025) [Zapowiedź]
niby spoko, ale wciąż tu coś nie domaga, nie widzę za bardzo potencjału na repeat value
czy malpa wydal cokolwiek godnego uwagi po "kilku numerach o czyms"? probuje sobie przypomniec jakikolwiek album epke kurwa singla cokolwiek i mam totalna pustke w glowie. ten raper to fenomen, bo jedyne co dobrego nagral wyszlo kurwa 16 lat temu
FUCK OFF MR LAHEY
i jest dobre tylko dlatego, że i my wtedy mieliśmy po 16 lat
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
ja mialem 10 to nawet wtedy sie nie jaralem, wolalem odpalic nagly atak spawacza i szczerze mowiac nawet dzis duzo chetniej wroce do nich niz do malpy
FUCK OFF MR LAHEY
Feat u Pezet/Małolat i to chyba tyle
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
I feat u Włodiego w 2014
Do 2013/2014 ogólnie dawał tam jakieś niezłe zwrotki co jakiś czas, nic wybitnego ale w miare spoko
Ale chyba jeden z najbardziej jadących na jednej dobrej płycie raperów, przecież potem takie gówno puszczał
Ale chyba jeden z najbardziej jadących na jednej dobrej płycie raperów, przecież potem takie gówno puszczał
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
monkey spoko - ja tam lubie, wydaje sie normalnym nie przewiezionym koleszką z którym siadasz przy piwku i pewnie jakbyście sie znali lata...podobają się dla mnie single, dobre wersy, moze poza tym "dla kontrastu" ale szanuje i sprawdzę w piątek co tam usmażył...aaa no i dobrze ze sie nie dał wpierdolić do tego 2020 tylko konsekwentnie swoją droga
Hyphap! |
|
Jakie dobre wersy? Bo on dla mnie od 3 płyty zaczął pisać tragicznie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
- ConeyIsland
małpiszon to miał więcej solidnych zwrotek przed knoc niż po knoc, no i tutaj proximite mam na myśli, chociaż już tam go jinx potrafił zdominować genetycznie - w rapsodzie chociażby, kiedy wchodzi małpa odechciewa się słuchać piosenki ale później jinx znowu winduje poziom. ogólnie słabiutki raper, na 2 z plusem jak dla mnie, choć kilka numerów z kilka numerów uważam za przyzwoite w odsłuchu po dziś dzień
ostatnia plyta byla dobra, cos w klimacie tamtej plyty, oczywiscie nie ten poziom ale bede wracal
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Jinx ogólnie w chuj lepszy raper od małpy, szkoda ze nigdy solo nie wydal (?)2do5 pisze: ↑24 cze 2025, 15:23 małpiszon to miał więcej solidnych zwrotek przed knoc niż po knoc, no i tutaj proximite mam na myśli, chociaż już tam go jinx potrafił zdominować genetycznie - w rapsodzie chociażby, kiedy wchodzi małpa odechciewa się słuchać piosenki ale później jinx znowu winduje poziom. ogólnie słabiutki raper, na 2 z plusem jak dla mnie, choć kilka numerów z kilka numerów uważam za przyzwoite w odsłuchu po dziś dzień
rozumiem, że on troche może zamulać ale chociaż to
To tez bylo bardzo fajne, ja do knoc nigdy nie wracam bo nigdy mi sie nie podobalo ale malpa spoko rapy, nawet teraz imo
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Knoc było jest i będzie chujowe, ta płyta zyskała status kultowej tylko dlatego , że ludziom wtedy brakowało truskulowych płyt od bożków typu smarki . Na siłę sobie wzięli tego małpę i jego chujowy debiut z którego zrobili klasyka
Nie no, KNOC mocna płyta, świetne bity, choć dla mnie po czasie za dużo rapu o rapie. Mówi miało świetne bity i było całkiem mocne choć nawijka kulała miejscami. Nawet jeśli obecny Małpa średnio rapuje technicznie, to muszę przyznać, że ostatnie płyty wydają mi się bardzo szczere i jak treściowo ktoś znajduje na nich coś dla siebie to mogą się podobać jak się tak zastanowić, nie dziwi mnie to, choć też mnie ten regres techniczny zabolał w swoim czasie. Tak czy siak wolę takiego szczerego Małpę niż to co potrafi dać obecny Pezet
A z dobrych traków po KNOCu to pamiętam, że to na mnie robiło wrażenie, bit forteca, całość ładnie gniecie
A z dobrych traków po KNOCu to pamiętam, że to na mnie robiło wrażenie, bit forteca, całość ładnie gniecie
Ostatnio zmieniony 25 cze 2025, 15:58 przez mario995, łącznie zmieniany 1 raz.