Małpa - Święte słowa (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

2do5

Re: Małpa - Święte słowa (2025) [Zapowiedź]

Post autor: 2do5 »

ehhhh
edenmar

Post autor: edenmar »

niby spoko, ale wciąż tu coś nie domaga, nie widzę za bardzo potencjału na repeat value
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

czy malpa wydal cokolwiek godnego uwagi po "kilku numerach o czyms"? probuje sobie przypomniec jakikolwiek album epke kurwa singla cokolwiek i mam totalna pustke w glowie. ten raper to fenomen, bo jedyne co dobrego nagral wyszlo kurwa 16 lat temu
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ricky pisze: 23 cze 2025, 21:39 bo jedyne co dobrego nagral wyszlo kurwa 16 lat temu
i jest dobre tylko dlatego, że i my wtedy mieliśmy po 16 lat
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

ja mialem 10 to nawet wtedy sie nie jaralem, wolalem odpalic nagly atak spawacza i szczerze mowiac nawet dzis duzo chetniej wroce do nich niz do malpy
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

ricky pisze: 23 cze 2025, 21:39 malpa wydal cokolwiek godnego uwagi po "kilku numerach o czyms"?
Feat u Pezet/Małolat i to chyba tyle
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

I feat u Włodiego w 2014
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Do 2013/2014 ogólnie dawał tam jakieś niezłe zwrotki co jakiś czas, nic wybitnego ale w miare spoko

Ale chyba jeden z najbardziej jadących na jednej dobrej płycie raperów, przecież potem takie gówno puszczał
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

monkey spoko - ja tam lubie, wydaje sie normalnym nie przewiezionym koleszką z którym siadasz przy piwku i pewnie jakbyście sie znali lata...podobają się dla mnie single, dobre wersy, moze poza tym "dla kontrastu" ale szanuje i sprawdzę w piątek co tam usmażył...aaa no i dobrze ze sie nie dał wpierdolić do tego 2020 tylko konsekwentnie swoją droga
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Jakie dobre wersy? Bo on dla mnie od 3 płyty zaczął pisać tragicznie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

ricky pisze: 23 cze 2025, 21:39 czy malpa wydal cokolwiek godnego uwagi po "kilku numerach o czyms"? probuje sobie przypomniec jakikolwiek album epke kurwa singla cokolwiek i mam totalna pustke w glowie. ten raper to fenomen, bo jedyne co dobrego nagral wyszlo kurwa 16 lat temu
ConeyIsland pisze: 24 kwie 2025, 18:18 Po KNOC tylko to:

2do5

Post autor: 2do5 »

małpiszon to miał więcej solidnych zwrotek przed knoc niż po knoc, no i tutaj proximite mam na myśli, chociaż już tam go jinx potrafił zdominować genetycznie - w rapsodzie chociażby, kiedy wchodzi małpa odechciewa się słuchać piosenki ale później jinx znowu winduje poziom. ogólnie słabiutki raper, na 2 z plusem jak dla mnie, choć kilka numerów z kilka numerów uważam za przyzwoite w odsłuchu po dziś dzień
Awatar użytkownika
matejko

Post autor: matejko »

ricky pisze: 23 cze 2025, 21:39 czy malpa wydal cokolwiek godnego uwagi po "kilku numerach o czyms"? probuje sobie przypomniec jakikolwiek album epke kurwa singla cokolwiek i mam totalna pustke w glowie. ten raper to fenomen, bo jedyne co dobrego nagral wyszlo kurwa 16 lat temu
ostatnia plyta byla dobra, cos w klimacie tamtej plyty, oczywiscie nie ten poziom ale bede wracal
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

2do5 pisze: 24 cze 2025, 15:23 małpiszon to miał więcej solidnych zwrotek przed knoc niż po knoc, no i tutaj proximite mam na myśli, chociaż już tam go jinx potrafił zdominować genetycznie - w rapsodzie chociażby, kiedy wchodzi małpa odechciewa się słuchać piosenki ale później jinx znowu winduje poziom. ogólnie słabiutki raper, na 2 z plusem jak dla mnie, choć kilka numerów z kilka numerów uważam za przyzwoite w odsłuchu po dziś dzień
Jinx ogólnie w chuj lepszy raper od małpy, szkoda ze nigdy solo nie wydal (?)

lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

rozumiem, że on troche może zamulać ale chociaż to
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Prez pisze: 24 cze 2025, 17:40 Jinx ogólnie w chuj lepszy raper od małpy, szkoda ze nigdy solo nie wydal (?)
Zgadzam się z tym. Kurwa szkoda, zwłaszcza że miał zajebisty głos, wokal, chłop kipiał rapem. Piękne zwortki na Rapsod, Jedyny Wszechświat albo tu:

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

to było dokurwione, długo na starym forum ludzie szukali pełnej wersji tego kawałka (okazało się, że nie warto xd)
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

To tez bylo bardzo fajne, ja do knoc nigdy nie wracam bo nigdy mi sie nie podobalo ale malpa spoko rapy, nawet teraz imo
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Knoc było jest i będzie chujowe, ta płyta zyskała status kultowej tylko dlatego , że ludziom wtedy brakowało truskulowych płyt od bożków typu smarki . Na siłę sobie wzięli tego małpę i jego chujowy debiut z którego zrobili klasyka
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Nie no, KNOC mocna płyta, świetne bity, choć dla mnie po czasie za dużo rapu o rapie. Mówi miało świetne bity i było całkiem mocne choć nawijka kulała miejscami. Nawet jeśli obecny Małpa średnio rapuje technicznie, to muszę przyznać, że ostatnie płyty wydają mi się bardzo szczere i jak treściowo ktoś znajduje na nich coś dla siebie to mogą się podobać jak się tak zastanowić, nie dziwi mnie to, choć też mnie ten regres techniczny zabolał w swoim czasie. Tak czy siak wolę takiego szczerego Małpę niż to co potrafi dać obecny Pezet

A z dobrych traków po KNOCu to pamiętam, że to na mnie robiło wrażenie, bit forteca, całość ładnie gniecie

Ostatnio zmieniony 25 cze 2025, 15:58 przez mario995, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ