donGURALesko - ATLAS (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: donGURALesko - ATLAS (2025) [Zapowiedź]

Post autor: gods bidness »

Nuda, poza Atlasem (który też już mi się znudził), to wszystkie nudne kawałki bragga o dupie Maryny. Nie mam siły już tego słuchać. Od 20 lat to samo. Kiedyś, jak to było świeże i miał najbardziej murzyński dynamiczny i potężny głos i flow, to spoko. A teraz to trochę jak oglądać kino akcji ze sflaczałym 70-letnim Sylvestrem Stallonem w roli głównej. To już nie te czasy, nie ten Rambo.
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

No straszne to jest tekstowo, najprostsze rymy, wszystko brzmi jak napisane w 5 minut.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
knarku

Re: donGURALesko - ATLAS (2025)

Post autor: knarku »

ee calkiem spoko wyszlo, lirycznie to dojrzalszy gural na pewno i jak komus temat uwaznosci jest znany to skuma jak nie to w sumie nigdy nie jest za pozno hehe a rapowo to typowy gural rym majster od lat takie same nawarstwianie, pewne rzeczy sie nie zmieniaja, styl wyrobiony i jedni lubia drudzy mniej - ja z tych drugich, ale calkiem pozytywne zaskoczenie, highlighty tak na szybko to atlas, kaliber 45, tu i teraz i 21gss
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Dla mnie spoko album, ale nudny. Typowy rzemieślniczy Gural, lecący na sprawdzonej od lat formule. Bity całkiem w pytkę, ale bez większego zaskoczenia, flow konkretne jak zawsze, rym za rymem, ale 70% to guralowe kawałki z cyklu rap o rapie.
Pater Familias, 21 G.S.S., Gdzie jest Hip-Hop i Świat na Haku (niestety zepsuty przez jakieś wyjące syreny jako outro na końcu) to jedyne co zapamiętałem/polajkowałem.
W zasadzie nie odnotowałem nic co by było na jakiś konkretny temat, pół płyty mi sie zlewa w jedno. Doceniam warsztat i to by było na tyle.
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

Lata dzisiaj kurwa cały dzień na prsemian z Biakiem.
Parę skipów jest, zapychaczy ale generalnie szpadyzornia jak sqwysyn, tego chciałem to mam, ten numer "dzia" bodaj? Qurwa tam te dnb dobrze wiezie, fchuj dobre to, jaranko, ema
Hyphap! |:rotfl: |
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Nie pytam, o nic nie pytam, wjeżdżam jak taran
Mam ślinę zabójczą w ryju z Komodo waran

Tak samo poprawnie jak zawsze ale tu już chyba koła nie wymyśli.
stachu

Post autor: stachu »

Dobry album, po odsłuchu zamówiłem music box póki jeszce jest dostepny. Z albumami Gurala ogolnie jest roznie. Ja lubie jego przekminy i sposob skladania rymow, ale kilka ostatnich mi nie podeszlo. Czulem w sumie jakis przesyt. A Atlas to pierwszy od czasu Magnum Ignotum (imo na razie niedoscigniony) i Dom Otwartych drzwi, ktory mam ochote zapetlac.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Camera obscura najlepszy numer, ogólnie najlepsza plyta Gurala od lat
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Rogaliusz

Post autor: Rogaliusz »

"Rap to muzyka, a dla wielu to przez życie droga"
Awatar użytkownika
Kornel

Post autor: Kornel »

Świat na haku zajebiste
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Zajebisty album, chyba lepszy od poprzedniego, który też przecież dowiózł - różnie miałem z Guralem, ale teraz na wznoszącej
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

No nawet dobry album jak na Gurala i udaje mu się przemycić kilka głębszych wersów tu i ówdzie, więc nie jest to takie całkowite rymowanie dla rymowania, ale też w sumie zawsze tak z nim było. Nie ma żadnych rewelacji, ot solidny typowy Gural, bity dobre, płyta lekka, przebojowa, dobrze się słucha i wraca. Ale chyba nadal Vox Veritatis top 1 w tym roku póki co.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

pierwszą połowę płytki można se bez lipy nagrać na pendrajwa do fury normalnie, drugiej nie bo gural dalej nie umi za dobrze na nietruskulowych bitach

Pater Familias napierdala konkretnie
ODPOWIEDZ