donGURALesko - ATLAS (2025)
- gods bidness
Re: donGURALesko - ATLAS (2025) [Zapowiedź]
Nuda, poza Atlasem (który też już mi się znudził), to wszystkie nudne kawałki bragga o dupie Maryny. Nie mam siły już tego słuchać. Od 20 lat to samo. Kiedyś, jak to było świeże i miał najbardziej murzyński dynamiczny i potężny głos i flow, to spoko. A teraz to trochę jak oglądać kino akcji ze sflaczałym 70-letnim Sylvestrem Stallonem w roli głównej. To już nie te czasy, nie ten Rambo.
No straszne to jest tekstowo, najprostsze rymy, wszystko brzmi jak napisane w 5 minut.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Re: donGURALesko - ATLAS (2025)
ee calkiem spoko wyszlo, lirycznie to dojrzalszy gural na pewno i jak komus temat uwaznosci jest znany to skuma jak nie to w sumie nigdy nie jest za pozno hehe a rapowo to typowy gural rym majster od lat takie same nawarstwianie, pewne rzeczy sie nie zmieniaja, styl wyrobiony i jedni lubia drudzy mniej - ja z tych drugich, ale calkiem pozytywne zaskoczenie, highlighty tak na szybko to atlas, kaliber 45, tu i teraz i 21gss
Dla mnie spoko album, ale nudny. Typowy rzemieślniczy Gural, lecący na sprawdzonej od lat formule. Bity całkiem w pytkę, ale bez większego zaskoczenia, flow konkretne jak zawsze, rym za rymem, ale 70% to guralowe kawałki z cyklu rap o rapie.
Pater Familias, 21 G.S.S., Gdzie jest Hip-Hop i Świat na Haku (niestety zepsuty przez jakieś wyjące syreny jako outro na końcu) to jedyne co zapamiętałem/polajkowałem.
W zasadzie nie odnotowałem nic co by było na jakiś konkretny temat, pół płyty mi sie zlewa w jedno. Doceniam warsztat i to by było na tyle.
Pater Familias, 21 G.S.S., Gdzie jest Hip-Hop i Świat na Haku (niestety zepsuty przez jakieś wyjące syreny jako outro na końcu) to jedyne co zapamiętałem/polajkowałem.
W zasadzie nie odnotowałem nic co by było na jakiś konkretny temat, pół płyty mi sie zlewa w jedno. Doceniam warsztat i to by było na tyle.
Lata dzisiaj kurwa cały dzień na prsemian z Biakiem.
Parę skipów jest, zapychaczy ale generalnie szpadyzornia jak sqwysyn, tego chciałem to mam, ten numer "dzia" bodaj? Qurwa tam te dnb dobrze wiezie, fchuj dobre to, jaranko, ema
Parę skipów jest, zapychaczy ale generalnie szpadyzornia jak sqwysyn, tego chciałem to mam, ten numer "dzia" bodaj? Qurwa tam te dnb dobrze wiezie, fchuj dobre to, jaranko, ema
Hyphap! |
|
Nie pytam, o nic nie pytam, wjeżdżam jak taran
Mam ślinę zabójczą w ryju z Komodo waran
Tak samo poprawnie jak zawsze ale tu już chyba koła nie wymyśli.
Mam ślinę zabójczą w ryju z Komodo waran
Tak samo poprawnie jak zawsze ale tu już chyba koła nie wymyśli.
Dobry album, po odsłuchu zamówiłem music box póki jeszce jest dostepny. Z albumami Gurala ogolnie jest roznie. Ja lubie jego przekminy i sposob skladania rymow, ale kilka ostatnich mi nie podeszlo. Czulem w sumie jakis przesyt. A Atlas to pierwszy od czasu Magnum Ignotum (imo na razie niedoscigniony) i Dom Otwartych drzwi, ktory mam ochote zapetlac.
Camera obscura najlepszy numer, ogólnie najlepsza plyta Gurala od lat
Świat na haku zajebiste
- gods bidness
No nawet dobry album jak na Gurala i udaje mu się przemycić kilka głębszych wersów tu i ówdzie, więc nie jest to takie całkowite rymowanie dla rymowania, ale też w sumie zawsze tak z nim było. Nie ma żadnych rewelacji, ot solidny typowy Gural, bity dobre, płyta lekka, przebojowa, dobrze się słucha i wraca. Ale chyba nadal Vox Veritatis top 1 w tym roku póki co.
- Rozpierdalator
pierwszą połowę płytki można se bez lipy nagrać na pendrajwa do fury normalnie, drugiej nie bo gural dalej nie umi za dobrze na nietruskulowych bitach
Pater Familias napierdala konkretnie
Pater Familias napierdala konkretnie